Singurătatea femeilor.Trei modalități de a soluționa problema0

Elena Bejenari, psiholog, terapeut-gestalt, explică cum poți învăța să construiești relații de succes, dacă o perioadă îndelungă nu ți-a reușit acest lucru.

Bună ziua, astăzi vom vorbi despre singurătatea femeilor. În primul rând, dacă deja există experiența unei relații traumatizante, iar, de obicei, la vârsta de 35-40 ani cu siguranță deja este, omul s-a decepționat, înțelege că de sinte stătător nu face față. A citit cărți, a asistat la training-uri, a îmbrăcat fuste lungi până în pământ ... E logic să facă o pauză între asemenea relații, o perioadă destul de lungă de timp să rămână în singurătate. Și în acest moment, va apărea șansa de a se cunoaște mai bine pe sine însuși, de a-și îmbogăți viața cu noi forțe, de a descoperi activități și plăceri nu doar în pertener, dar și în propriile bucurii.

Căutați propriile motive de fericire. Contactați mai mult cu prietenii, primiți de la ei un feedback, cum este acesta? Deoarece nu mai este așa cum era la 8 ani. Noi aflăm din mediul înconjurător despre noi înșine, doarece singuri nu suntem capabili de a ne observa. Contactând cu un mediu atât de pozitiv, există posibilitatea de a cunoaște mai bine detalii despre sine însuși, cum sunt eu în realitate.

Adică, mai întâi trebuie să stai în singurătate, nu vrei să rostești cuvântul "singurătare", doar toți au tendința de a fugi într-o relație, de cele mai multe ori.

În al doilea rând, pentru a nu te pomeni într-o relație, să zicem — problematică, să fii mai mult timp în contact. Iar dacă e să ne exprimăm mai simplu, fără abordare psihologică — să fii mai atent atunci când intri într-o relație, să faci acest lucru lent. Adică, să nu te îndrăgostești și să-ți pierzi mințile, ci cumva să analizezi persoana, să nu te grăbești să fiți apropiați, să menții o anumită distanță o perioadă, pentru a putea cunoaște mai bine partenerul.

Al treilea moment — la etapa inițială a relației, atunci când aceasta abia se formează, cât de groaznic nu ar părea, să vă străduiți la maxim să fiți dv. înșivă. Eu înțeleg că e foarte înfricoșător să fii tu însuți, deoarece, din păcate, de cele mai multe ori, oamenii care nu sunt capabili să construiască o relație, ei nu se pot manifesta în relație, cel mai probabil în copilărie necesitățile lor nu au fost satisfăcute sau erau în totalitate ignorate, nu erau importante pentru alții. Și atunci la majoritatea persistă trauma de respingere. Aceasta există la mulți dintre noi și ar fi bine, desigur, la etapa inițială, atunci când doar ați cunoscut persoana, deja să spuneți cum ați vrea, cum nu ați dori să se comporte cu dv. Deoarece, evident, cel mai bine să vă arătați așa cum sunteți și să vă despărții la etapa inițială a relației, atunci când încă nu ne-am obișnuit unul cu altul, și nu atunci când deja există un apartament comun, automobil, copii și așa mai departe.

Subiectul singurătății feminine este destul de vast, din păcate nu poate fi redat în acele trei minute pe care le avem noi, din acest motiv eu voi răspunde cu drag la toate întrebările din comentarii.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Psytv — Internet TV, creat de psihologi str. Dacia, 6 Tel.: 068 27-27-65 www.psytv.pro

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu