Articolul se referă la temele:

International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

Cursuri de limbi străine în perioada de vară – studii sau odihnă?1

Ați vrea copilul să-și petreacă vara util, dar nu sunteți siguri dacă e corect să-l încărcați cu activități? Oxana Zefirova, specialist cu experiență vastă în domeniul organizării programelor de vară pentru copii, povestește cum își petrec vara copiii în străinătate, ce așteptări au de la vacanță părinții și elevii, iar cel mai important — cum pot fi acestea combinate, astfel încât să rămână toți mulțumiți.


Oxana Zefirova
Oxana Zefirova

Directorul centrului de limbi străine "Seleng Studio".


Trei luni de vacanță! E mult sau puțin? Haideți să analizăm acest subiect:

De câțiva ani îmi duc discipolii în școlile de vară din Marea Britanie, astfel acumulez experiență bogată în organizarea timpului liber a copiilor și adolescenților în perioada vacanței. În multe țări din Europa și chiar în Anglia, vacanța de vară în școli durează 6 săptămâni și, în pofida faptului că e atât de scurtă, școlile de vară de limbi străine sunt arhipline, iar plecările în acestea trebuie rezervate încă din luna ianuarie.

Care este motivul? Dat fiind faptul că de câțiva ani la rând am posibilitatea să comunic cu studenți din diferite țări, am făcut următoarele concluzii:

  1. Marea majoritate visează să învețe a comunica liber în limba engleză în timp maximal de scurt;
  2. Părinții își fac griji referitor la ocupațiile copiilor lor în cele șase săptămâni de vacanță, unde și cu cine aceștia își vor petrece timpul;
  3. Profesorii se tem că după o lungă pauză, adolescenților le va fi dificil să se întoarcă la programul școlar obișnuit și, în asemenea interval de timp, ar putea uita multe din cele învățate.

Toate acestea se referă la școlile de vară engleze, care, cu siguranță, sunt interesante și extrem de utile, dar, care uneori, reprezintă un lux pentru părinții noștri.

Având în vedere toate aceste preocupări și doleanțe, noi am decis să ne continuăm activitatea încă DOUĂ luni de vară. Dacă părinții s-ar întreba, sunt oare copiii împovărați cu lecții în timpul vacanței? Noi am răspunde — categoric NU.

Vara noi nu învățăm, vara noi dezvoltăm:

  • Abilitățile de vorbire în limbile engleză și germană, dat fiind faptul că comunicăm doar în limba străină;
  • Abilitățile de comunicare, deoarece copiii interacționează în grupuri și perechi, realizând diverse proiecte colective;
  • Orizonturile, pentru că abordăm multe teme din domeniile istorie, geografie, sociologie, psihologie și privim multe filmulețe educative despre viața oamenilor, plantelor și animalelor;
  • Cultura navigării pe internet, prin faptul că învățăm copiii să utilizeze corect gadgeturile și aplicațiile moderne, cu scopul îmbunătățirii abilităților lingvistice;
  • Abilitățile de comportament în locurile publice, prin desfășurarea lecțiilor în parcuri, muzee și centre de agrement. Prin aceasta, ajutând copiii să descopere lumea uimitoare a experimentelor chimice, dansurilor, desenelor pe apă, sportului și meșteșugăritului. Toate acestea, sigur că în limba engleză!

Cum reușim să facem toate cele propuse în doar 2 luni? Cum ați putea dumneavoastră să participați la această varietate de activități? Cum să combinăm activitățile noastre cu deplasările pe care deja le-ați planificat? Este rezonabil să veniți doar pentru 2 săptămâni? Sau pe o lună? Sau câteva zile în iunie și câteva în iulie? Pentru o clipă mi-am imaginat multitudinea de întrebări ce ar putea să vă treacă prin cap. Noi avem răspuns la toate! Veniți și fiți sigur — copilul dumneavoastră va beneficia de un cocktail de vară delicios și multicolor, ingredientele principale ale căruia vor fi satisfacția și utilitatea!

La "Seleng Studio" dăm startul programelor de vară la data de 4 iunie. Acestea se vor desfășura pe parcursul a două luni — iunie și iulie.

Termenul minim de participare — 5 zile, la înscrierea pe 10 zile până la sfârșitul lunii mai, beneficiați de reducere. Programele de vară vor fi organizate de luni până vineri, de la 10:00 până la 18:00.

Informații suplimentare aflați la numerele de telefon: 022 63-95-15, 067 60-30-53.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

SelEng Studio — Studio de limba engleză str. Decebal, 139 B, of. 302 Tel.: 022 63-95-15, 0 676 0-30-53 www.selectenglish.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»