Tema: Educația copilului

Tema se referă la subrubricile:

Top English School of Today (TEST) — școala de limbi străine unde studenții învață limba engleză într-un mediu liber și dinamic.

Cursuri:
 • Lăcomia la copii mai mari de 5 ani
  Irina Dvornina,

  Lăcomia la copii mai mari de 5 ani

  Un micuț ce ține strâns în mână o jucărie și strigă "nu dau" ne trezește adesea milă. Dar dacă un elev de clasa întâi permanent încearcă să rupă ceva pentru sine, ba cât mai mult — îi îngrijorează serios pe părinți. De unde vine această lăcomie? Și ce facem în așa caz? Explică psihologul Irina Dvornina.

  0 260
 • Cum să nu ratăm cele mai importante momente din primul an de viață al copilului
  Shosheva Natalia,

  Cum să nu ratăm cele mai importante momente din primul an de viață al copilului

  Cum să ne comportăm corect în primul an de viață al copilului, încât cele mai importante etape de dezvoltare a personalității acestuia să se desfășoare corect — explică psihologul Natalia Șoșeva.

  0 1283
 • 4 cauze ale comportamentului obraznic al copiilor
  Vladimir Vohmeanin,

  4 cauze ale comportamentului obraznic al copiilor

  Învățător de clase primare, deținător al titlului "Învățătorul anului", Vladimir Vohmeanin, vorbește despre cauza comportamentului rău al copiilor și propune să vă gândiți dacă e cazul să-i pedepsiți pentru acesta?

  0 472
 • "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți
  Irina Dvornina,

  "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți

  Cum ajutăm copilul, care, spontan, a decis că este "urât", "are urechi mari", "nas coroiat" și suferă din acest motiv? Psihologul Irina Dvornina vine cu câteva recomandări.

  0 311
 • Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului
  Irina Dvornina,

  Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului

  Copilul irascibil, exploziv poate aduce mari bătăi de cap celor din jur. La orice problemă cât de mică — strigăt, lacrimi, proteste. Dar așa e felul lui de a fi — atât el, cât dv. aveți de trăit cu aceasta. Din acest motiv, ar fi bine să învățați să reacționați corect la emoții și să învățați același lucru micuțul. Cum — explică psihologul Irina Dvornina.

  0 506
 • Reguli pentru un somn bun. 8 de urmat pentru a adormi copilul
  Anna Crasilnicova,

  Reguli pentru un somn bun. 8 de urmat pentru a adormi copilul

  Încercările istovitoare de a trimite seara copilul la culcare, ar putea compromite starea emoțională a părinților și atmosfera din familie. Dacă în familia dv. încă mai există probleme cu somnul copiilor — soluționați-le urgent, mai ales că nu e complicat. Sfaturile psihologului Anna Crasilnicova vă vor fi de folos.

  0 494
 • Atunci când copilul are banii proprii
  Irina Dvornina,

  Atunci când copilul are banii proprii

  Astăzi, frecvent poți întâlni copii ce dispun de bani proprii. Modele tinere, actori, premianți ai concursurilor. Sau cei cărora rudele le oferă în dar bani. Dacă el (ea) va cumpăra de toți acești bani suc sau ceapsuri? Sau va hotărî să-și distreze toți colegii de clasă la aparate de joc?Doar banii sunt ai lui. Au oare părinții dreptul să se implice? Explică psihologul Irina Dvornina.

  0 341
 • După 13 deja e târziu
  Irina Dvornina,

  După 13 deja e târziu

  Ce trebuie să întreprindă părinții până la vârsta de adolescență a copilului, atunci când acesta nu-i va mai auzi? Sfaturi utile de la psihologul Irina Dvornina.

  0 1066
 • Mama își educă fiul de una singură. Sfaturile psihologului
  Eugenia Crupnencova,

  Mama își educă fiul de una singură. Sfaturile psihologului

  Familii în care, dintr-un motiv sau altul, mama își crește de una singură fiul, acum sunt destul de multe. Cum să construiești corect relația cu copilul, ce greșeli trebuie evitate? E posibil, în principiu – o femeie să crească un bărbat adevărat? Explică psihologul Eugenia Crupenencova.

  0 369
 • "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?
  Irina Dvornina,

  "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?

  Copiii permanent doresc și solicită ceva — jucării, dulciuri, gadgeturi. Chiar dacă banii nu reprezintă o problemă, periodic părinții sunt nevoiți să refuze ceva odraslelor lor. Cum ar trebui să o facă corect, fără a devaloriza dorința copilului și, în același timp, de a menține contactul cu acesta — explică psihologul Irina Dvornina.

  0 484
 • "Mama, eu nu te iubesc!" Emoțiile contradictorii ale copiilor
  Anna Crasilnicova,

  "Mama, eu nu te iubesc!" Emoțiile contradictorii ale copiilor

  Uneori copilul dumneavoastră poate fi trist, furios, poate striga, plânge, spune lucruri dureroase. Și e ceva normal, doar el este un om viu, la fel ca și dvs. Unica diferență e faptul că lui îi este deocamdată mai dificil să-și coordoneze emoțiile. Cum reacționăm în asemenea situații — sfaturi oferite de psihologul Anna Crasilnicova.

  0 453
 • Mama și tata abordează într-un mod diferit educația. Cum să nu dăunăm copilului?
  Ganna Savchenko,

  Mama și tata abordează într-un mod diferit educația. Cum să nu dăunăm copilului?

  Opinii referitoare la educația copiilor sunt sute și toate diferite. Este foarte posibil ca mama și tata unui anumit copil să abordează absolut diferit acest subiect. Psihologul Hanna Savcenco explică cum să trăim cu aceasta, astfel încât să nu dăunăm copiilor.

  0 385
 • Cum dezvoltăm la copil independența
  Vladimir Vohmeanin,

  Cum dezvoltăm la copil independența

  Învățător de clasele primare, Profesorul Anului – Vladimir Vohmeanin, vorbește despre modul în care ne putem ajuta copilul să-și formeze abilități de independență. Totul e destul de simplu și eficient, ascultați și aplicați!

  0 401
 • Cum mama să-și păstreze rolul în familie
  Irina Dvornina,

  Cum mama să-și păstreze rolul în familie

  Atunci când femeia devine mamă, pe lângă alte încercări, o mai așteaptă un pericol, care este adesea trecut cu vederea. Și anume — să se transforme în mamă nu doar pentru copil, ci și pentru soț, vecini, colegi. Dacă simțiți că duceți în spinare pe toate și pe toți, sfaturile psihologului Irina Dvornina vă vor fi de folos.

  0 1640
 • Mama e la limită. Copilul meu mă irită
  Shosheva Natalia,

  Mama e la limită. Copilul meu mă irită

  Toate vrem să fim mame bune, dar mai degrabă sau mai târziu aproape toate ne pomenim la limită. Ne enervăm, ne înfuriem, răbufnim. Despre cauze și acțiunile înțelepte în asemenea situații, vorbește psihologul Natalia Șoșeva.

  0 2470
 • 5 cauze ale minciunii la copii. Și, ce facem dacă copilul minte?
  Anna Crasilnicova,

  5 cauze ale minciunii la copii. Și, ce facem dacă copilul minte?

  Cât e de neplăcut să descoperi că copilul tău, pe care îl cunoști atât de bine – dintr-o dată a început să te mintă. Pentru a reacționa corect – trebuie, întâi de toate, să înțelegi motivele minciunii. Despre acestea vorbește psihologul Anna Crasilnicova.

  0 780
 • Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?
  Irina Dvornina,

  Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?

  Toți copiii ca copiii, iar al dvs. — pentru orice lucru mărunt — se întristează și plânge. Și parcă ceilalți membri ai familiei nu-i dau un asemenea exemplu. Și motive atât de serioase nu există … Ce se întâmplă? Să clarificăm situația, ne ajută psihologul Irina Dvornina.

  0 2467
 • Cum ajutăm copilul să devină independent?
  Shosheva Natalia,

  Cum ajutăm copilul să devină independent?

  În societate tot mai mult prinde rădăcini tendința de a pune accent pe educarea copilului să fie independent încă de la o vârstă timpurie. Suntem îndemnați să împingem copilul în mod constant spre aceasta și să nu-l ajutăm niciodată să facă ceea ce el poate să efectueze singur. Oare într-adevăr astfel vom cultiva la copil independența? Haideți să ne clarificăm.

  0 1658
 • Pledoarie pentru o educație non-violentă: în familie, în instituții de învățământ, în societate
  Cezara Dilevschi,

  Pledoarie pentru o educație non-violentă: în familie, în instituții de învățământ, în societate

  Abuzul, relele tratamente , ofensa, critica, neglijarea, abandonul față de copil, vor deveni în viața de adult vocea lui interioară, care îi va ghida întreaga existență și comportamentele ulterioare.

  0 901
 • Ce facem cu stările de isterie ale copilului?
  Shosheva Natalia,

  Ce facem cu stările de isterie ale copilului?

  Atât de des copiii mici pot face crize grandioase de isterie pentru un fleac, iar uneori, se pare că chiar pe loc gol. Care sunt cauzele și cum procedăm în asemenea situații, explică psihologul Natalia Șoșeva.

  0 1555
 • Trebuie oare copilul să-i respecte pe cei mai mari
  Anna Crasilnicova,

  Trebuie oare copilul să-i respecte pe cei mai mari

  Mulți vor fi surprinși de o asemenea formulare a întrebării, deoarece în mentalitatea noastră, respectul pentru cei mai mari întotdeauna a fost perceput ca o chestiune evidentă. Cu toate acestea, fenomenul respectiv are propriile ”capcane”. Explică psihologul Anna Crasilnicova.

  0 618
Vedeți toate articolele
Mai multe articole
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Educația copilului"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»

Articole populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»