Articolul se referă la temele:

Estetica dentară — legătura dintre "frumos" și sănătos0

Estetica dentară — legătura dintre "frumos" și sănătos

Zâmbetul și, implicit, dantura sănătoasă sunt cartea de vizită a omului. Probabil, îți sunt cunoscute îndemnurile: "Trebuie să ai grijă de dinți", "Trebuie să mergi regulat la stomatolog". Nu sunt vorbe goale. Chiar dacă nu ai carii dentare, ori dinții tăi nu prezintă semne evidente de boală, specialiștii recomandă să mergi la medicul dentist cel puțin o dată la jumătate de an. De ce?

Detartrajul — secretul unei danturi sănătoase

Igiena bucală este rutina zilnică ce îți permite să păstrezi dinții sănătoși și cu un aspect plăcut. Nu uita, însă, un lucru. Te vei spăla pe dinți de două ori în zi, vei folosi apa bucală, vei avea o alimentație sănătoasă, dar oricum te poți confrunta cu anumite afecțiuni bucale. Deci, igiena dinților nu este suficientă. În mare parte pentru că în cavitatea bucală rămân zone greu accesibile, iar acolo se depune abundent placa bacteriană, care nu doar atentează la sănătatea dinților tăi, ci și la aspectul danturii. Placa bacteriană respectivă se acumulează cu timpul și se mineralizează, astfel încât nu mai poate fi îndepărtată prin periaj obișnuit. Aici intervine specialistul, care folosește procedura de detartraj și periaj profesional. Cum are loc procesul? În primă etapă, medicul îți va îndepărta depunerile cu un aparat special, iar în cea de-a doua - va „lustrui” dinții. Nu vei simți nicio durere.

Optează pentru un zâmbet ca la Hollywood

Pentru un zâmbet perfect poți opta pentru albirea dinților. Din cauza pigmenților bacterieni, a anumitor medicamente ori a pigmenților alimentari, dinții își pierd din culoarea lor naturală. Cu timpul devin închiși la culoare, iar acest lucru te poate inhiba, rușina. Îți vei ascunde tot mai des zâmbetul și vei evita să vorbești clar și răspicat în public. Stomatologul te poate ajuta să scapi de aceste complexe.

Întâi de toate, medicul îți va recomanda să scapi de toate problemele existente ale danturii tale, astfel încât tratamentul de albire să dea rezultate bune.

Tehnica constă în aplicarea unui gel special pe suprafața dinților iar procedura este fără durere.

Cum corectezi anumite anomalii dentare?

Dacă dinții tăi sunt aliniați incorect ori au dimensiuni diferite, o simplă curățare ori albire nu va salva situația. În acest caz poți folosi câteva procedee ale esteticii dentare:

Fațetele dentare

Aplicarea fațetelor dentare este una dintre cele mai populare metode de corecție dentară. Ele reprezintă niște plăci subțiri care sunt construite întocmai pentru a reda aspectul natural al dintelui. Se folosesc atunci când dantura este imperfectă.

  • când dinții au formă diferită,
  • când dinții au culoare diferită, iar diferența este evidentă,
  • când există dinți fracturați,
  • când golul dintre dinți este prea mare și provoacă disconfort.

Aceste plăcuțe se aplică doar pe partea din față a dinților, pentru a restabili aspectul lor plăcut. Metoda nu este una dureroasă și îți va reda zâmbetul la care visai demult.

Coroanele dentare

În comparație cu fațetele dentare, care corectează probleme de poziționare și aspect, coroanele dentare corectează inclusiv structura și rezistența dinților. Coroanele se recomandă:

  • în cazul dinților care prezintă risc major de fracturare,
  • pentru a proteja un dinte slăbit,
  • pentru a acoperi dinți care prezintă anomalii severe,
  • pentru a completa un implant dentar.

Se aplică pe dinte și se fixează cu ajutorul unui ciment special, care asigură durabilitate mare.

Oricare procedeu estetic preferi, trebuie, în primul rând, să alegi clinica stomatologică ce îți va oferi garanția unui zâmbet frumos și sănătos. Încearcă clinica stomatologică Imperial Dent (Chișinău, Botanica). Aici ai parte de specialiști calificați și de consultație absolut gratuită.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu