Tema: Irina Dvornina

Tema se referă la subrubricile:

  • Cum explicăm copiilor mai mari pierderea bebelușului (avort spontan sau deces la naștere)?
    Irina Dvornina,

    Cum explicăm copiilor mai mari pierderea bebelușului (avort spontan sau deces la naștere)?

    Pierderea sarcinii sau decesul nou-născutului - un subiect atât de sensibil și dureros. Dar în viață se pot întâmpla asemenea tragedii și dacă noi, adulții, învățăm să acceptăm realitatea, cum explicăm această pierdere copiilor mai mari?

    0 17896
  • Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară
    Irina Dvornina,

    Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară

    În cazul în care copilul permanent se vaicără, chiar și în cele mai frumoase momente - marea e udă, soarele e fierbinte, înghețata e lipicioasă — și nu-i poți nicicum face pe voie. Ce facem? Ne oferă sfaturi psihologul Irina Dvornina.

    0 14762
  • Interesul sporit a copilului față de sex. O normalitate sau ...?
    Irina Dvornina,

    Interesul sporit a copilului față de sex. O normalitate sau ...?

    Sunt copii, care deja pe la 8-10 ani încep activ să se intereseze de sex și tot ce se referă la acesta. Interesul e atât de sporit, încât părinții sunt confuzi, ei nu pot înțelege cât de normal este acest lucru și dacă nu e prea devreme? Psihologul Irina Dvornina explică care ar putea fi cauzele și cum ar trebui să reacționăm.

    0 11313
  • Regresul în dezvoltarea copilului: așteptăm sau ne alarmăm?
    Irina Dvornina,

    Regresul în dezvoltarea copilului: așteptăm sau ne alarmăm?

    Regresul în sine reprezintă reîntoarcerea la un stadiu anterior de dezvoltare și se produce la nivel de comportament, gândire și socializare. Regresul poate fi reversibil și ireversibil.

    0 11180
  • 7 motive din care copilul nu vrea să învețe
    Irina Dvornina,

    7 motive din care copilul nu vrea să învețe

    Copilul care aleargă cu bucurie la școală și își efectuează cu drag singur temele – e fericirea părinților. Dar, la drept vorbind, așa se întâmplă nu în toate cazurile. Deci, ce facem dacă odraslei în mod deschis nu-i place școala sau chiar refuză să frecventeze lecțiile? Înainte de toate, să aflați motivele. Iar în ajutor vă vine psihologul Irina Dvornina.

    0 10636
  • "Căsătorită cu tata" sau fiica nu este o concurentă
    Irina Dvornina,

    "Căsătorită cu tata" sau fiica nu este o concurentă

    Expertul nostru – psihologul Irina Dvornina, a atins un subiect sensibil, dar foarte important – concurența dintre mamă și fiică în lupta după atenția tatălui. Citiți articolul și aflați ce stă în spatele acestui fenomen și cum e corect să se comporte ambii părinți – pentru a nu dăuna relațiilor din familie și copilului.

    0 6535
  • Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună
    Irina Dvornina,

    Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună

    Viitoarele mămici moderne sunt participante active pe diferite forumuri și comunități. Cine altcineva ar putea zile întregi să discute despre beneficiile cremei față de pudra pentru bebeluși, dacă nu gravidele?

    0 5388
  • Cum dezvoltăm la copil independența și responsabilitatea
    Irina Dvornina,

    Cum dezvoltăm la copil independența și responsabilitatea

    Vă apucă groază la gândul că se apropie școala și că din nou totul va fi pe umerii dumneavoastră? Doar copilul este atât de neatent și de loc responsabil – trebuie mereu să-l aveți în vizor și "cât de norocoși sunt acei părinți ai căror copii fac totul singuri, fără a li se aminti de nenumărate ori" … Psihologul Irina Dvornina povestește cum se formează independența la copil.

    0 5040
  • Copilul — lipitoare. Sfaturile psihologului
    Irina Dvornina,

    Copilul — lipitoare. Sfaturile psihologului

    Există copii ce seamănă cu peștișorii-lipitori. Ei se agață de mama peste tot, oriunde nu ar merge, "nici de cum nu se adaptează" la grădinițe, se joacă cu semenii doar dacă mama este alături, "sub control". Psihologul Irina Dvornina explică cauzele unui asemenea comportament și oferă recomandări utile părinților.

    0 3787
  • Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?
    Irina Dvornina,

    Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?

    Toți copiii ca copiii, iar al dvs. — pentru orice lucru mărunt — se întristează și plânge. Și parcă ceilalți membri ai familiei nu-i dau un asemenea exemplu. Și motive atât de serioase nu există … Ce se întâmplă? Să clarificăm situația, ne ajută psihologul Irina Dvornina.

    0 3185
  • Atunci când copilul are banii proprii
    Irina Dvornina,

    Atunci când copilul are banii proprii

    Astăzi, frecvent poți întâlni copii ce dispun de bani proprii - tinere modele, actori, premianți ai diferitor concursuri. Sau cei cărora rudele le oferă în dar bani. Dacă copilul va cumpăra de toți banii din pușculiță suc sau chipsuri? Sau va hotărî să-și distreze toți colegii de clasă la aparate de joc? Doar banii sunt ai lui?! Au oare părinții dreptul să se implice? Explică psihologul Irina Dvornina.

    0 2476
  • Are abia 10 ani, dar deja se crede mare și tare! Cine sunt adolescenții timpurii
    Irina Dvornina,

    Are abia 10 ani, dar deja se crede mare și tare! Cine sunt adolescenții timpurii

    Credeați că problemele vor începe pe la 14 ani, iar odrasla dumneavoastră deja la 9-11 ani prezintă toate semnele unui adolescent tipic. Se revoltă, cade în extreme, se contrazice pe sine însuși și în mod categoric nu vă acceptă autoritatea. Posibil, pur și simplu, aveți în familie un adolescent timpuriu.

    0 2374
  • Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate
    Irina Dvornina,

    Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate

    Deseori poți auzi de la părinții moderni că odrasla lor nu vrea nimic. Adulții își fac griji pentru viitorul copiilor. Totodată, multora le este supărător faptul că în copilărie nu aveau oportunitatea de a face ceva interesant, iar acum – sunt o sumedenie de diferite cercuri și activități, iar coapilul nu vrea nimic.

    0 2303
  • Cum mama să-și păstreze rolul în familie
    Irina Dvornina,

    Cum mama să-și păstreze rolul în familie

    Atunci când femeia devine mamă, pe lângă alte încercări, o mai așteaptă un pericol, care este adesea trecut cu vederea. Și anume — să se transforme în mamă nu doar pentru copil, ci și pentru soț, vecini, colegi. Dacă simțiți că duceți în spinare pe toate și pe toți, sfaturile psihologului Irina Dvornina vă vor fi de folos.

    0 1965
  • După 13 deja e târziu
    Irina Dvornina,

    După 13 deja e târziu

    Ce trebuie să întreprindă părinții până la vârsta de adolescență a copilului, atunci când acesta nu-i va mai auzi? Sfaturi utile de la psihologul Irina Dvornina.

    0 1865
  • Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului
    Irina Dvornina,

    Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului

    Copilul irascibil, exploziv poate aduce mari bătăi de cap celor din jur. La orice problemă cât de mică — strigăt, lacrimi, proteste. Dar așa e felul lui de a fi — atât el, cât dv. aveți de trăit cu aceasta. Din acest motiv, ar fi bine să învățați să reacționați corect la emoții și să învățați același lucru micuțul. Cum — explică psihologul Irina Dvornina.

    0 1841
  • Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?
    Irina Dvornina,

    Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?

    ”Sunt pentru fiul/fiica mea — ca un prieten/prietenă” — această idee pare a fi frumoasă și parcă vorbește despre faptul că suntem părinți buni, progresivi, capabili de a cuceri încrederea copiilor. Însă încrederea nu este sinonim cu noțiunea de prietenie cu copilul. Un asemenea stil de educație ascunde în sine câteva pericole grave.

    0 1829
  • Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini
    Irina Dvornina,

    Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini

    Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.

    1 1663
  • Când și cum ne lăudăm copiii. Recomandări utile
    Irina Dvornina,

    Când și cum ne lăudăm copiii. Recomandări utile

    Ați știut că există diferență între modul în care lăudăm fetițele și băiețeii? Psihologul Irina Dvornina explică în ce constă această deosebire și, totodată, vorbește despre cum și când e corect să ne lăudăm copiii.

    0 1208
  • Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim  în aceasta
    Irina Dvornina,

    Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta

    Degradează oare femeia atunci când se află în concediu de maternitate? Se pare că aproape o sută de procente dintre oameni, inclusiv însăși femeile, consideră că da. Psihologul Irina Dvornina vine cu propunerea de a analiza situația dintr-un alt unghi și oferă sfaturi cu privire la modalitatea de a vă salva pe voi însevă, fără a vă pierde în copil.

    0 1195
  • Îmi este și așa bine, sau e timpul mama să-și facă griji
    Irina Dvornina,

    Îmi este și așa bine, sau e timpul mama să-și facă griji

    Copilul dumneavoastră își petrece timpul în singurătate, citește sau, pur și simplu, inventează vreo activitate? Nu are prieteni și nici nu are nevoie de nimeni? Are un fotoliu preferat, iar laptopul este compania cea mai bună? La orice întrebare adresată, părinții grijulii primesc un răspuns standard – ”totul este bine!”? Probabil, într-adevăr nu există nicio problemă?

    0 1097
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Irina Dvornina"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»