Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

Prezentarea magazinelor de creație pentru vrăjitoarele hand-made21

Prezentarea magazinelor de creație pentru vrăjitoarele hand-made

Pentru a nu se plictisi în concediul de îngrijire a copilului, multe mame își găsesc diverse ocupații, capabile să înfrumusețeze și să diversifice timpul liber: desen, tricotat, împîslire, broderie, decupaj, quilling, fabricarea săpunului, scrapbooking...

Chiar dacă o mare parte dintre aceste cuvinete vă sunt necunoscute, cu siguranță nu veți nega beneficiile lucrului manual. În primul rînd - orice hobby nu doar ne desprinde de activitățile casnice, diversificînd rutina monotonă, dar ne calmează și ne liniștește psihicul, care de cele mai multe ori, la tinerele mame, este la limită. Or, lucrul manual este încă o posibilitate de a-ați oferi cîteva momente de plăcere: să lucrezi cu vîrful limbii afară, să-ți înghimpi degetele cu acul, să răstorni toată casă, în căutarea unui nasture potrivit, ca într-un final să-ți admiri rezultatul muncii. Iar apoi să aștepți seara ca să i-l arăți cu mîndrie soțului, care se întoarce obosit de la serviciu (el va fi nespus de fericit, pentru ca era nerăbdător să vadă anume această frumoasă păpușă de pînză și nu o farfurie cu mîncare aburindă). Adică habby-ul n-o să vă lase să vă plictisiți.

În al doilea rînd - deși important este nu atît rezultatul, cît procesul, nu trebuie să uităm de produsul creației în sine, care printr-o minimă străduință, bucură nu doar meșterița, dar și apropiații ei. Iar pentru unii foarte silitori, hobby-ul poate deveni chiar o sursă de venit.

Cel de-al treilea beneficiu al lucrului manual – copilul, care își vede mama nu doar din spate, stînd în fața monitorului, dar și asupra unei ocupații interesante, astfel și el va încerca sa creeze. Într-o asemenea familie, întotdeauna va domina o atmosferă plină de viață, chiar și în serile sumbre de februarie. Să coși nasturi sau să faci origami, cu siguranță e mai bine decît să privești televizorul.

Dar nici într-un caz să nu spuneți că Dumnezeu nu va binecuvîntat cu talent sau să spuneți „de unde vă cresc mîinile”. Pentru a începe e nevoie doar de dorință. Dacă doriți, dacă capodoperele” altora vă inspiră, atunci trebuie să mergeți să cumpărați toate cele necesare și să începeți. Nimeni n-o să vă pună o notă rea în catalog, pur și simplu încercați, distrați-vă, creați, oferinți talentului dvs. viață!

Unde cumpărăm toate cele necesare pentru creație?

Magazine de creație nu sunt multe, dar pentru un oraș precum e Chișinăul sunt deajuns. Fiecare are specificul său – unele comercializează accesorii pentru pictură, altele pentru croșetat și tricotat. De regulă, cei care practică anumite meșteșuguri acasă, treptat își îcearcă puterile în diverse genuri de creație. Dar dacă sunteți la început de cale și abia ați gustat din “hand making”, vă va prinde bine întreaga listă a magazinelor de creație.

Gemenii

Acesta este cel mai cunoscut loc, în rîndul meșterițelor din Moldova și care nu necesită o prezentare specifică. Aici puteți găsi o diversitate de produse pentru cusut, tricotat, brodat, croșetat. În mare parte magazinul se specializează pe îmbrăcăminte și bijuterii: fetru și dantelă, magneți, șireturi și panglici, figuri metalice pentru mărgele, gulerașe cu strazuri și cuie, care sunt acum în vogă, mărgele, mînere pentru genți și multe, multe altele. Chiar și soțul meu gasește acolo chestii creative pentru sculele sale de pesuit)).

Adresa: str. Ștefan cel Mare, 136.

Toate accesoriile handmade se vînd la etajul 3, stofele la etajul 4. Nu vă grăbiți să cumpărați ceva chiar din prima, deoarece mare majoritate a comercianților dispun de aceleași produse, astfel puței găsi același produs – mai ieftin.

Art-atribut – ustensile pentru pictori

Magazinul de creație se găsește, în căminul Academiei de Arte, care se află în spatele Catedralei din în parcul central. La început, magazinul era preconizat studenților-pictori, de aceea aici este prezentă o gamă largă de produse profesionale – vopsele, dizolvanți, periuțe, schițe și chiar pînze gata pregatite, întinse în ramă. Dar cu timpul, cînd popularitatea magazinului a depășit limitele auditoriului de studenți, în vînzare au apărut și produse “de uz casnic” – vopsele pentru copii, figurine din gips pentru vopsire,seturi de creație pentru copii, carioci și multe altele.

Adresa: str. Columna, 104, of. 136.
Telefon:022 22-92-01, 022 21-17-12.

Azur-Art

Un magazin foarte bun pentru acei care pictează, fac ilustrate, invitații, agende, accesorii și elemente de decor. Aici, pe lîngă materialele de creație, se comercializează o diversitate de hîrtie decorativă și carton de dimensiuni mari, cuțite speciale pentru prelucrarea hîrtiei și chiar toate materialele necesare pentru aerografie. Un plus adițional sunt prețurile accesibile. Mai mult de atît, aici se petrec master-class-uri pentru decupaj, quilling etc. E o bună posibilitate de a petrece timpul util împreună cu copilul dvs.

Adresa: str. V. Aleksandri 66/1.
Telefon:022 48-30-74, 078 70-70-73.

BMG Super store

Un adevărat supermarket de produse pentru creație, care se află în clădirea „Centrul de modă”. De facto, este un magazin de birotică, dar diversitatea produselor este atît de mare, încît pe rafturi veți găsi și vopsele, rame, figurine de gips, seturi pentru quilling, fetru și iarbă artficială pentru crearea copozițiilor pascale. Puțin probabil ca printre clienții acestui magazin să fie pictori profesioniști, dar o meșteriță va găsi aici tot de ce are nevoie. Și cu siguranță nu este un loc potrivit pentru copii, deoarece pe rafturi sunt prea multe „lucrușoare” atractive, dar periculoase. Prețurile sunt mai “plăcute”, decît în magazinul “Gemenii”.

Adresa: str. Ștefan cel Mare, 135.
Telefon:022 29-57-44.

Art-salon Moldeco

De la magazinele universale și birotică, să trecem la magazine specializate. Dacă dvs, de sine stătător, vă ocupați de decorul propriei case, atunci merită să vizitați acest salon, care oferă rame pentru tablouri, fotografii, postere, oglinzi. Amatoarele de broterie își pot înrăma frumos lucrarea într-o ramă superbă cu un paspartu stilat. Aici se vînd atît rame gata, cît și baghete. Astfel dacă dispuneți de curaj și măestrie puteți să încercați să le faceți de sine stătător.

Adresa: str. Moscova, 14/1.
Telefon:022 31-12-81, 0 603 1-12-81.

Galeria Lilart, Lafaet

Încă un magazin specializat pentru pictori. Aici pe lîngă baghete, rame și paspartu veți găsi și o varietate de accesorii pentru pictură precum: pensule, vopsele (pe bază de ulei și acrilice), creioane, acuarele, pînze, hîrtie pentru acuarele, dizolvați și lacuri.

Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 7.
Telefon:022 22-78-25, 022 22-02-07, 068 60-98-62.

Papermax

Sortiment bogat de produse de papetărie, precum și articole pentru creație. Prețuri rezonabile, dar fiți atenți, deoarece de multe ori prețul de la tejghea nu corespunde realității. Deci, acum, dacă intenționați să faceți ceva pentru suflet, nu veți mai avea motiv să spuneți "nu știu de unde să procur tot necesarul". Plimbați-vă prin magazinele cu articole pentru creație — posibil, veți vedea ceva ce vă va provoca la un nou hobby, vă va inspira și vă va trezi imaginația. Distrați-vă și dezvoltați-vă!

Adresa: str. Ștefan cel Mare, 135.
Telefon: 022 87 47 13.

Adresa: str. A. Puskin, 22.
Telefon: 022 87-47-18.

Adresa: str. Dacia, 30/1.
Telefon: 022 87-47-11.

Adresa: str. M. Sadoveanu 20/1.
Telefon: 022 87-47-14.

Adresa: str. Mircea cel Bătrîn, 2/3.
Telefon: 022 87-47-16.

Adresa: str. Moscovei, 3.
Telefon: 022 87-47-12.

Adresa: str. Creanga, 43/1.
Telefon: 022 87-47-15.

Adresa: str. L. Deleanu, 1/3.
Telefon: 022 87-47-19.

Adresa: str. Ștefan cel Mare, 8/4.
Telefon: 023 14-89-85.

Crafti

Crafti ese locul ideal pentru persoanele creative, care caută un hobby pentru a face mediul din jurul său mai frumos. Vino și găsește tot de ce ai nevoie pentru ați puine mâinele și imaginația la lucru. Magazin pentru creație, unde ideile capătă formă, mâinele lucrează, iar sufletul se odihnește de la rutina cotidiană, la o ceașcă de cafea.

Adresa: str. Moscovei, 2.
Telefon: 0 796 9-98-75.

Adresa: str. Alba Iulia, 77/18.
Telefon: 0 796 9-98-76.

Adresa: str. Dacia, 49/14.
Telefon: 0 796 9-98-81.

Adresa: str. Ceucari, 2/6.
Telefon: 0796 9-98-73.

Adresa: str. A. Russo, 61/6.
Telefon: 0 796 9-98-75.

Palette

Palette — locul unde veți putea găsi: 260 tipuri de hârtie "Fedrigoni", acuarela "ECOLINE", produse "Sakura", precum și carnețele "Raven Sketchbooks".

Adresa: str. Pușkin, 22, of. 513.
Telefon: 0610 29 399.

Papetarie&Ustensii Handmade

Un magazin confortabil, care în pofida faptului că este mic, dispune de un sortiment imens de mărfuri pentru activități creative, rechizite școlare și de birou. O mulțime de accesorii interesante, care cu siguranță vor atrage atenția persoanelor amatoare de a crea frumusul cu mâinile proprii. În incinta magazinului, frecvent sunt organizate master-classuri interesante pentru adulți.

Adresa: str. Lvov, 1, 66.
Telefon:0 694 1-92-02.

Așadar, dacă v-ați propus să faceți ceva pentru suflet, nu mai puteți motiva că nu știți de unde să procurați tot necesarul. Faceți o plimbare prin magazinele de produse pentru creație și la sigur veți descoperi o nouă îndeletnicire care să vă inspire și să vă trezească imaginația. Dezvoltați-vă și distrați-vă!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Gemeni Centru comercial

  or. Chișinău, str. Ștefan cel Mare, 136.

 • Lafaet Galerie, art salon

  or. Chișinău, str. Mitropolit Varlaam, 75
  022 22-78-25, 022 22-02-07, 068 60-98-62

 • Papetarie&Ustensii Handmade Magazin de creație

  or. Chișinău, str. Lvov, 1, 66
  0 694 1-92-02

 • Art Atribut Magazin de creație

  or. Chișinău, str. Columna, 104, of. 136
  022 22-92-01, 022 21-17-12

 • BMG Super Store Magazin de creație

  or. Chișinău, str. Ștefan cel Mare, 135
  022 29-57-44

 • MolDeco Galerie, art salon

  or. Chișinău, str. Moscova, 14/1
  022 31-12-81, 0 603 1-12-81

 • Crafti Magazin pentru creație

  or. Chișinău, str. Moscovei, 2
  0 796 9-98-75

 • Palette Materiale de arta

  or. Chișinău, str. Pușkin, 22, of. 513
  0610 29 399

 • Azur Art Butic Magazin de creație

  or. Chișinău, str. V. Aleksandri 66/1
  022 48-30-74, 078 70-70-73

 • Papermax Magazin de creație

  or. Chișinău, str. Ștefan cel Mare, 135
  022 87 47 13

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 10

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 16 apr. 2013 10:09 #1 Igor Murasov

  Наташа, большое спасибо! - самое главное посыл к действию хороший даешь :)

  Răspundeți
 • 17 apr. 2013 10:42 #2 Наташа Петренко

  Игорь, пожалуйста! на такие темы писать приятно)

  Răspundeți
 • 25 apr. 2013 01:36 #3 Danielle Д

  Наташа,спасибо за обзор! Как раз искала всякие нужности для кардмэйкинга!) Кстати, рядом с Andy's Pizza по Бэнулеску Бодони,тоже есть магазинчик(название не помню,к сожалению), отличный выбор товаров для рукодельниц

  Răspundeți
 • 03 mai. 2013 15:29 #4 Наташа Петренко

  Пожалуйста)) а тот магазин не бенефис случайно?

  Răspundeți
 • 07 nov. 2013 17:03 #5 Вероника Горчак

  Папермакс - классный магазин. Покупаю там канцтовары ребенку, а к Хэллоуину брала большой лист черного картона для шляп и кое-какие еще штучки для сооружения костюмов.

  Răspundeți
 • 12 ian. 2014 13:21 #6 Inga Grigoriu

  Toate tehnicile propuse mai sunt interesante si toate sunt extrem de cunoscute la noi, pentru ca sunt usor de elaborat. Exista insa tehnici unicale, rare, magice precum ar fi - Frivolite, Tatting, Pikpoint, Patchwork, Quilting, Aplicatii, Makrame, Flower Loom, Richelieu, Decovil (un tip de stabilizator) si actuale in toate timpurile - Croseta, Broderia, Dantela si inca foarte multe altele. Aceste tehnici intr-adevar va permit sa faceti lucrari deosebite, sa va pozitionati destul de serios pe nisa artistilor ce creaza manual sau simplu, sa faceti pentru D-voastra ceva total deosebit. Sunt rare asa magazine la noi, care sa contina produse pentru a realiza ceva, ce inca la noi nu este cunoscut, doar vazut cu ochiul undeva, pe site-urile straine. Pot aduce un exemplu, Salonul SINGER de la Db. Decebal 23/2 (linga Jumbo).

  Răspundeți
 • 16 nov. 2016 16:17 #7 Валентин и Екатерина Пирожок

  Наташа - а для мыловарения знаешь специализированый магазин?

  Răspundeți
 • 09 feb. 2017 19:58 #8 Анна Дериволкова

  #7 Валентин и Екатерина Пирожок, Наташа! Мне очень нужно достать иглы и шерсть для валяния? Где можно достать?

  Răspundeți
 • 23 mai. 2018 22:35 #9 Анна Гольцова

  Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, где в Кишиневе можно купить шерсть для валяния?

  Răspundeți
 • 23 aug. 2018 12:02 #10 Елена Иванова

  Наташа ,спасибо.Я гость в Молдове Есть ли подобные магазины в Орхее.Спасибо.

  Răspundeți