Articolul se referă la temele:

Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

Plantele si florile de camera, cum le ingrijim corect0

Exista o serie de factori foarte importanti de care o planta de apartament are nevoie, tinand cont in acelasi timp de necesitatile ei specifice. Apa, lumina, solul, temperatura, umiditatea, locul in care este pozitionata floarea difera in functie de tipul de planta si nici unul dintre acesti factori nu este dispensabil.

Lumina

In general, cea mai buna lumina este cea naturala, de retinut insa ca razele soarelui ce cad direct vor arde frunzele. Plantele care infloresc au nevoie de lumina mai multa decat plantele care sunt decorative prin frunze. Este indicat sa achizitionati plante care corespund cantitatii de lumina naturala din locuinta dvs. De asemenea, sunt plante care prefera o umbrire usoara si pe care e bine sa le asezati mai departe de fereastra. De exemplu, trandafirul chinezesc iubeste lumina puternica pentru a inflori, iar sabiuta Sansivieria dau dracaena vor putin mai departe de geam.

Umiditatea

Acelasi lucru este valabil si in privinta umiditatii solului sau a aerului. Fiecare dintre plantele de apartament prefera umiditate mai mare sau mai mica. Apa cea mai indicata pentru udat trebuie sa aiba temperatura camerei; ideala este apa de ploaie, iar apa de la robinet se foloseste numai dupa ce in prealabil a stat cel putin o zi intru-un recipient descoperit.

O alta regula este ca plantele sa fie udate dimineata sau seara, regula ce trebuie aplicata mai ales in zilele calduroase de vara deoarece pot aparea arsuri.

Daca in camera aerul este uscat, este indicata pulverizarea pe frunze si tulpini, tinand cont insa ca acest lucru este contraindicat pentru plante ca gloxinia sau violeta de parma. Alta metoda de a asigura umiditatea in camera este pozitionarea de vase cu apa mai ales pe calorifere in timpul iernii sau chiar gruparea mai multor plante la un loc in camere unde temperatura si umiditatea sunt constante.

Schimbarile bruste de temperatura si curentii de aer nu sunt deloc benefici pentru plante.

Solul

Trebuie sa fie de buna calitate si specific fiecare plante. Un sol bun trebuie sa fie bine afanat si sa permita scurgerea apei. Apa statuta va duce la putrezirea radacinii.

La perioade de un an, doi, sau chiar mai mult in cazul unor orhidee, pamantul se schimba cu unul nou. De asemenea, ghiveciul vechi mai mic se schimba cu unul nou mai mare in cazul in care radacinile s-au dezvoltat mult peste capacitatea ghiveciului.

Utilizati fertilizator pentru o dezvoltare si inflorire mai bogata. Atat schimbatul pamantului cat si fertilizarea se fac incepand cu luna aprilie pana in septembrie-octombrie, dar niciodata iarna cand planta este in perioada de repaus.Este oricand binenevenita stergerea frunzelor de praf; vor respira mai bine. Plantele cu frunzele mari precum ficusii pot fi sterse cu o carpa moale imbibata cu putina bere. Acestea sunt doar cateva din sfaturile care contribuie la bunastarea coltului dvs verde din casa.

Pentru aceste cateva reguli de baza aplicate corect, plantele dvs va vor fi recunoscatoare si veti fi recompensat cu originalitatea fiecarei petale, coloritul divers si parfumul unic.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»