Articolul se referă la temele:

Ce punem în bagajul copilului cînd mergem la mare?2

Ce punem în bagajul copilului cînd mergem la mare?

Cu siguranță cele mai importante lucruri de care avem nevoie într-o călătorie sunt banii și documentele, dar dacă mergem la mare cu copilul, în special dacă e pentru prima oară, avem nevoie de mult mai multe lucruri.

Să încercăm să facem o listă a celor mai importante lucruri, deoarece nici prea multe nu merită să luăm.

Desigur componentele listei pot varia în dependență de numărul de copii, de vîrsta acestora și de țara în care mergem. De aceea, încercăm să fim rezonabili și să suplinim sau reducem lista, în caz de necesitate.

Pentru început, să enumerăm lucrurile de care vom avea nevoie nemijlocit pe drum (în mașină, autocar, avion):

  • Apă, cănuță specială, sticluță, caserolă pentru mîncare;
  • O gustărică;
  • Un set de haine de schimb;
  • O haină mai caldă;
  • O jucărie, o carte, notebook sau tabletă cu desene animate;
  • Șervețele umede și uscate;
  • Scutece;
  • Pastile pentru rău de mașină (dacă aveți asemenea probleme).

Acum vă prezentăm lista completă a lucrurilor.

La odihnă

Alimentare: ar fi bine să vă asigurați, chiar dacă hotelul promite și o masă specială pentru copii. Noțiunea de “masă pentru copii”, în multe hotele, se rezumă doar la clătite, cartofi free și pizza. Luați cu voi terciuri pe care le preferă copilul, piureuri și ceea ce mănîncă el cu siguranță acasă. Pentru cei mai mici, pentru evitarea tulburărilor gasatrointestinale, chiar și apa cu care este deprins copilul nu ar fi de prisos.

Nu uitați caserola pentru alimente: copii ar putea să refuze să mănînce conform programului restaurantului, dar și la aer curat ar putea să-i crească pofta de mîncare, iar caserola o să vă ajute în acest sens. Desigur nu uitați și de cănuța specială sau de sticluța copilului.

Igiena: setul de produse pentru igienă, șervețele umede, scutece, creme de protecție. Apropo, nu este obligatoriu să luați scutece cu rezervă, deoarece supermarketuri sunt peste tot, iar prețurile sunt, practic, la fel (asta doar în cazul în care copilul nu este alergic și nu este dependent de un anumit tip de scutece).

Haine: mulți recomandă să luați pentru copil cîte 2 seturi de haine pentru o zi. În opinia noastră, asta e mult prea mult, deși este și un sîmbure de adevăr în asta. Încercați să vă planificați programul aproximativ al zilei și dacă cea mai mare parte a timpului o veți petrece la mare, bazin sau alte activități de lîngă apă, atunci veți avea, mai degrabă, nevoie de cîteva perechi de slipi/costume de baie, pălării/chipiuri; un set de haine pentru plajă și altul pentru restaurant și plimbarea de seară; o vestă caldă, prefrabil cu glugă și șorțulețe, pentru a nu schimba haina după fiecare mîncare.

Încălțăminte: Sandale. Adidași. Aveți grijă ca atunci cînd alegeți șlapii, aceștia să fie nu doar comozi, dar și să nu alunece pe teracotă. Copiilor le place nu doar să se scalde în bazin, dar și să alerge în jurul lui. În stațiuni se comercializează o varietate mare de asemenea încălțăminte. Dacă copilul poartă scutece, atunci ar fi bine să aveți scutece impermiabile, pentru utilizare în bazin. (de la 15 lei pentru o bucată).

Dacă hotelul nu oferă prosoape, atunci sigur va trebui să luați de acasă. Dacă ați avut noroc cu ele, atunci puteți lua doar un hălățel sau un prosop cu glugă – o soluție perfectă pentru micii înotători.

La fel este și în situația cu covorașului de plajă. Dacă hotelul nu oferă șezlonguri și nu planificați să le închiriați, atunci ar fi bine să le luați de acasă.

Parteneri Familia.md

Piligrim — agenție de turism. Programul companiei include peste o sută de excursii prin Moldova — unice și nu devenite șablon. Totodată, este propus serviciul de turism extern. Și în străinătate fiecare excursie este deosebită și diferă de ofertele unor tururi standard. Un alt domeniu de activitate a agenției — tabără de vară moldovenească pentru copii în Grecia, pe insula Thassos.

Căruciorul și slingul. O să vă ajute pentru plimbări. Chiar și copiii de 4 ani, cu plăcere, vor sta în cărucior pe durata plimbării. E o soluție mult mai bună, decît să porți în brațe cîteva ore un copil deloc ușor.

Cărți, vopsele, creioane, jucăriile preferate (păpușa, mașina). Desigur, nu exagerați, deoarece aflîndu-se la odihnă, copii se comportă altfel, decît deobicei.

Ce puteți achiziționa la mare

Sunt lucruri care, e preferabil, să le cumpărați la mare. Acolo sunt mai ieftine, diversitatea e mai mare, dar și nu vor ocupa loc în bagajul dvs. Este vorba de umbrele de plajă, bazine gonflabile, colaci, pistoale de apă și alte jucării. Dacă nu le aveți, cu siguranțăă nu merită să le cumpărați din timp. Oricum, acolo copii vor cerși continu jucării noi, astfel veți combina utilul cu plăcutu.

Prețurile acestor accesorii de plajă în Chișinău:

  • Umbrela de plajă – de la 100 lei.
  • Colacul – de la 30 lei.
  • Aripioare de înot – de la 20 lei.
  • Bazin gonflabil – de la 50 lei.
  • Set de jucării pentru nisip – de la 20 lei.

Trusa medicală

Desigur, o valiză întreagă de medicamente, nu e cazul să luați, dar dacă mergeți cu copilul la mare, atunci strictul necesar trebuie să-l luați neapărat. Lista de medicamente este aproximativă. Atunci cînd strîngeți trusa medicală, trebuie să vă conduceți de ceea ce folosiți frecvent și ajută, dar ar fi bine să consultați și un pediatru.

Antipiretice (Paracetamol, Ibuprofen) — supozitorii — de la 5 lei; sirop — de la 20 lei.

Termometru.

Preparate pentru tulburări gastrointestinale. Probiotice pentru tulburări ușoare – Linex, Subtil (de la 40 lei). Pentru probleme intestinale mai serioase, o să vă prindă bine Enterofuril (de 60 lei). Nu va fi de prisos nic cărbunele activat (de la 2 lei pentru 10 pastile) și preparate pentru deshidratare – Rehydron (de la 6 lei pentru un pachet).

Picături pentru nas, urechi, ochi — Nazivin, Albucid, Acid Boric (de la 10 lei).

Preparate antialergice — Zirtek, Suprastin, Ketotifen (de la 10 lei).

Sirop pentru tuse — Sekrol, Ambroxol, Ventolin (de la 30 lei).

Soluții pentru arsuri solare — Pantenol (de la 50 lei).

Obligatoriu, cel mai necesar și, din fericire, cel mai ieftin set: Iod (preferabil Betadin – el nu arde), Verde de brilliant, tifon, plasture, vată, peroxid de hidrogen.

Avînd în vedere specificul sănătății copilului Dvs., supliniți trusa cu cele necesare și fie ca NIMIC DIN TOATE ASTEA SĂ NU VĂ TREBUIASCĂ.

ODIHNĂ PLĂCUTĂ! Nu uitați: buna dispoziție + o mamă liniștită = un copil fericit!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Produse și servicii la tema

Vezi harta
  • Piligrim Agenție de turism

    or. Chișinău, str. C. Negruzzi, 2, оf. 410 В
    079 58-44-78, 078 211-656, 022 27-18-08

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 2

Sortare
  • Nou
  • Anterior
  • 12 iun. 2013 17:42 #1 Vitali Vasilachi

    «Что взять на море с ребенком?» — ВЗЯТЬ и оставить детей дома и поехать без них :)

    Răspundeți
  • 18 iul. 2013 16:43 #2 Plamadeala Anastasia

    bun articol - o sa ma ghidez dupa el cind vom merge la mare

    Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»