Un nou teren de joacă la UNIC. Control al calității3

Inițial locul amplasării noului teren de joacă "Toyland" m-a uimit ușor, ulterior, însă, am găsit o mulțime de avantaje. S-a deschis la etajul 3 al CC "UNIC".

Avantajul principal al locației — aproape de Piața Centrală. Eu, personal, niciodată nu voi merge la piață cu copiii. De aceea, dacă aveam anterior nevoie să merg acolo, mereu trebuia să mă gândesc cu cine aș putea lăsa în acest timp copii. Acum, cel puțin, îi pot lăsa la acest teren de joacă.

Îmi place acest magazin încă din copilărie, aici întotdeauna poți găsi tot necesarul — mai mult decât atât, totul este aranjat foarte clar! Îți trebuie încălțăminte — mergi la un etaj, ai nevoie de produse cosmetice — mergi la alt etaj, mărfuri pentru copii — la etajul trei.

Însăși magazinul UNIC — reprezintă un magazin lipsit de patos.

Spun toate acestea, dat fiind faptul că alte centre comerciale — demult au deschis câte un teren de joacă, ca piciul să nu-și deranjeze părinții atunci când aceștia fac cumpărături. La UNIC însă, așa ceva nu era, și iată — a apărut.

Totodată, aici cu siguranță poate veni și bunica cu nepoții. Bunicilor noastre le este frică să meargă în alte CC, iar magazinul UNIC le este aproape de suflet.

Terenul de joacă "Toyland" este amplasat la etajul 3. Politica de prețuri este identică cu cea de la terenul de joacă din sectorul Râșcani. Însă, terenul propriu-zis este mult mai mare și acesta întrunește mai multe elemente distractive.

Așadar, terenul de joacă dispune de: labirint cu două nivele, tobogane, tuneluri, rampe de urcare, obstacole, carusel, trambulină, trambulină de apă.

"Atuul" terenului este multi-toboganul. Pe acesta pot aluneca concomitent trei copii, dar și să se ia la întrecere — cine va"cădea" primul în bazin.

De pe toboganul rapid poți aluneca direct în bazinul umplut cu biluțe. Acesta, probabil, este bazinul de cele mai mari dimensiuni, dintre toate care sunt amplasate pe terenurile de joacă din Chișinău, la care am fost noi.

Celor mai mici vizitatori, cel mai probabil, le vor fi pe plac mașinuțele-balansoare, măgărușii din cauciuc pe care poți sări, balansoarele, piscina cu mingi și trambulinele. /p>

La întrebarea: "Ce v-a plăcut cel mai mult?", copiii mai mari au răspuns — "Totul!".

În general, probabil, dacă e să vorbim despre aspectul distractiv al terenului de joacă — copiii sunt principalii controlori.

Noi, adulții, atragem atenție altor detalii. Pentru noi este important să fie, în primul rând, sigur, și doar după aceasta — sunt acolo cinci sau este un singur tobogan.

În viziunea mea, acest teren de joacă este suficient de sigur. Acoperire moale pe podea — la câte "zboruri" cu nasul au efectuat copiii mei — sunt nevătămați. Toate elementele de fixare ale labirintului, la fel sunt izolate cu o pânză moale. La nivelul doi, n-am observat nicio cale de ieșire în care copilul s-ar putea prăbuși din întâmplare.

Ca întotdeauna, și în acest caz aș avea pretenții față de personal, care ar trebui să fie prezent pe terenul de joacă. Aici era doar o singură domnișoară, la intrare.

Eu consider, totuși, că o persoană ar trebui să stea la intrare/ieșire, care să primească și să permită să iasă copiilor/ să-i conducă la camera de baie, iar altă persoană să urmărească acțiunile copiilor pe terenul de joacă și care, totodată, ar "scoate" copiii de pe teren la finisarea timpului. Cu atât mai mult că terenul de joacă este destul de mare.

Mă bucură faptul că aici a fost implimentată metoda brățărilor. Acestea diferă după culoare — în funcție de timpul petrecut pe teren — și sunt numerotate. În acest fel, la intrare, copilului i se îmbracă pe mânuță o brățară și i se atribuie un număr. Cei drept, deocamdată aceasta se face mai mult pentru comoditatea personalului.

Eu, probabil, aș oferi și părinților ceva de genul unui număr. Înapoiez numărul — îți iai copilul. Aceasta nu este o reclamație față de acest teren de joacă, pur și simplu, îmi doresc ca în acest fel să activeze toate terenurile de joacă din Chișinău.

E bine că sunt cuierașe pentru îmbrăcămintea copiilor și dulăpioare cu cheie pentru alte lucruri.

Dacă părinții n-au mers la cumpărători, atunci în timp ce copiii se joacă, ei ar putea merge la 5D Cinema sau pot servi o cafea cu ceva delicios în cafeneaua din preajmă. Prăjiturile costă — 13 lei, o ceașcă de cafea — 12 lei, capucino — 15 lei.

Din "gustări", este tot ce doriți — de la covrigi, până la bastonașe "Cristinuța". Prețul aproape nu diferă de cel din magazine.

Pentru toate acestea — terenul de joacă obține un mare plus.

Adevărul e că lipsește o tejghea, la care să te acomodezi cu toate acestea. Te poți așeza doar pe scăunelele din atelierul de creație din vecinătate, unde copiii desenează, colorează pe figurine din ipsos. Dar aceasta nu este deloc confortabil.

Organizarea zilelor de naștere a copiilor în acest loc, deocamdată nu este posibilă. Probabil, acesta și este motivul din care dacă să "organizezi o masă pentru copii" încă ar fi posibil, atunci una pentru adulți deacum e mai dificil.

Avantaje

  • Amplasare convenabilă, chiar în inima capitalei.
  • Elemente distractive variate și labirint atractiv.
  • Piscin cu bile foarte mare.
  • Prezența unei varietăți de gustări, de servicii suplimentare.

Dezavantaje

  • Pe terenul de joacă (în interior) nu este o persoană care să urmărească acțiunile copiilor. Sper că numărul personalului este doar o chestiune de timp, din motiv că terenul de joacă s-a deschis recent. Deoarece, la momentul de față, să las acolo coopilul de trei ani și să-mi văd liniștită de treburi, nu pot.
  • Veceu. Există, este pentru copii — dar are o amplasare atât de stranie, încât nu-mi imaginez cum, în lipsa părinților, copilulul va putea merge singur acolo. Iarăși, dacă va fi condus de cineva din rândul personalului, atunci cine va avea grijă în acest timp de ceilalți copii?
  • Lipsa unui loc unde ar putea să se așeze părinții, să ia o gustare, să-și aștepte copilul.

Condiții de aflare pe terenul de joacă

Vârsta copiilor: de la 1 până la 3 ani — doar împreună cu părinții; de la 3 până la 11 ani, dar cu înălțimea de până la 135 cm.
Program: luni-vineri, 8:30-19:00; sâmbătă — de la 9:00 până la 19:00; duminică — de la 10:00 până la 17:00.
Programul atelierelor de creație: sâmbătă, de la 9:00 până la 19:00; duminică, de la 10:00 până la 17:00.
Costul șederii pe terenul de joacă: 15 min. — 20 de lei; 30 min. — 30 de lei; 60 min. — 50 de lei.
Intrarea adultului pe terenul de joacă este cu plată — 10 lei, indiferent de durata aflării.
Preț de participare la atelierele de creație: Desen pe foaie — 10 lei; Face-art (desen pe față) — 25 de lei; Caricatură — 30 de lei; Colorarea figurinelor din ipsos (în funcție de mărimea figurinelor) — 35, 55, 65 lei.
Prețul unei fișe, pentru carusele: 10 lei.
5D Cinema: 40 de lei — per ședință, pentru o persoană.

Regulile de vizitare sunt aceleași ca pretutindeni: nu se permite intrarea pe terenul de joacă cu produse alimentare, jucării, obiecte periculoase. Administrația nu-și asumă responsabilitate pentru lucrurile pierdute.

Аdresa: Magazinul "UNIC", Ștefan cel Mare, 8, etajul 3.
Telefon: 022 99-60-08.


Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»