12 iulie 2018

Afiș 12-15 iulie: Fiesta mexicană, festivalul Moldo-Crescendo, campionatul distracției

Dacă sunteți în concediu, dar nu planificați nicio călătorie la mare sau munte, citiți afișul nostru și aflați ce evenimente atractive vor fi organizate în capitală și alte localități din țară în această săptămână. Savurați din plin momentele petrecute alături de familie!

12 iulie, joi

18:00 TIFF Chișinău, ediția III.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, revine la Chișinău, în perioada 12-15 iulie. Cele mai așteptate titluri ale anului, premiere, proiecții în aer liber și workshop-urile dedicate cinefililor vor transforma Chișinăul, timp de patru zile, în capitala filmului.
Locul desfășurării: Cinematograful ”Odeon”, scuarul liceului ”Gh. Asachi”, cinema Buiucani.

14 iulie, sâmbătă

11:00 Creativitatea în logopedie. Workshop.

Workshop-ul “Creativitatea în logopedie” vine în sprijinul specialiștilor, studenților și părinților cu o multitudine de jocuri și metode din practica logopedică, menite să fie de ajutor în lucrul cu copilașii. Se vor prezenta multe materiale create de Serban Elena Maria, dar și unele consacrate. Se vor prezenta diverse jocuri și metode menite să conducă la: dezvoltarea aparatului fonoarticulator, educarea respirației, dezvoltarea auzului fonematic, dezvoltarea motricității etc.
Adresa: str. Grenoble, 191.

13:30 Master-class ”Happy Woman”.

”Happy Fitness” vă invită la un bloc de ateliere de formare, după urmarea cărora lumea bărbaților va deveni pentru dvs. o lume simplă și înțeleasă. Vă veți schimba, învățând să obțineți satisfacție de la viață și de la sine însăși. Relațiile vă vor aduce doar bucurie și dragoste. Așadar, vor fi organizate 13 master-classuri, 13 săptămâni de studii, 13 trepte de parcurs spre Fericirea conștientă. Un șir de master-classuri vor fi moderate de Natalia Melehina – coordonatorul proiectului Familia.md, psiholog, psiholog-consilier, expert în relații, psihodramaterapeut, astrolog și astropsiholog, numerolog.
Preț: 120 lei/atelier pentru clienții ”Happy Fitness”, 220 lei/atelier – pentru toți doritorii.
Adresa: str. I. Creangă, 68/1.
Telefon: 0 680 0-59-92.

15:00 Vernisajul expoziției ”Underground Images”.

Expoziția "Underground Images" prezintă o selecție de peste 60 de postere din seria largă concepută la Școala de Arte Vizuale NY menite a fi expuse în sistemul vast al metroului din New York. Posterele oferă o imagine a istoriei școlii și a talentului colectiv al aclamatei facultăți de design, ilustrație și fotografie, din rândurile căreia au ieșit și unele postere din această expoziție. Expoziția se va desfășura în perioada 14 iulie-14 septembrie. Intrare liberă la eveniment.
Locul desfășurării: Biblioteca Națională a Republicii Moldova.
Adresa: str. 31 august 1989, 78A.

18:45 Seară de muzică și vin la Castelul Mimi.

În contextul Zilei Franței, Castelul Mimi găzduiește o seară de muzică și vin, cu genericul ”Lelița Franța joacă Sârba Moldovenească”. Seara de muzică și vin face parte din turneul rural de 6 concerte, susținut un de grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, care prezintă un vast program de muzică clasică basarabeană. Muzică acustică fără difuzoare.
Preț: 200 lei. Vin și gustări la vin incluse în prețul biletului de intrare. Copiii până la 14 ani – intrare liberă.
Adresa: s. Bulboaca, r. Anenii Noi.

19:00 Concert de deschidere - Moldo Crescendo.

Cel mai mare Festival Moldo Crescendo de până acum. Sâmbătă ca avea loc concertul de deschidere. Participă: Dan-Iulian Druțac – vioară (Marea Britanie), Ionel Manciu – vioară (Marea Britanie), Ian Psegodschi – violă (Olanda), Radu Croitori – violoncel (Râmânia), Constantin Borodin – violoncel (România), Marcel Lazăr – pian (România). Invitați din București – Ludens Piano Trio.
Locul desfășurării: Sala cu Orgă.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 81.

14 și 15 iulie

16:00 Noaptea filmelor sub stele la Molovata.

Mergeți sâmbătă și duminică la Molovata, pe malul râului Nistru, să admirați frumusețea locului și să savurați 5 filme bune. Filmele sub cerul înstelat vor fi completate de muzică și dansuri în jurul rugului, apoi o discotecă în aer liber. Atmosfera romantică este garantată și de lansarea lampioanelor. Vă puteți deplasa la eveniment cu transportul personal sau cu cel public de la Autogara Centrală din Chișinău la ora: 10:35, 11:30, 15:50.

15 iulie, duminică

13:00 Yard Sale – Fiesta Mexicana.

Coloratul, gustosul și magicul Mexic cu tequila, cactuși, burrito, tortilla de porumb, piñata, chitări și libertate totală. Vino în fustă colorată, pune mărgele în trei rânduri, sombrero și flori în păr. Trage-ți o mustață ca cea a lui Danny Thejo- și sprâncene ca la Frida Kahlo, dansează flamenco, mușcă din lime, privește «From Dusk Till Down» și teme-te de Chupacabra. Și nu uita poncho pentru seară!
YARD SALE Fiesta Mexicana - cea mai nebună zi din această vară! Nicio regulă! Doar distracție și plăcere!
Preț: 50 lei. Copii până la 10 ani – gratis.
Locul desfășurării: Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogalniceanu, 82.

14:00 Campionatul distracției pe Aleea Colorată.

Proiectul ”Parcul meu” continuă firul de activități distractive și de această dată a pregătit pentru micuții vizitatori ai parcului o competiție la fel de interesantă precum Finala Campionatului Mondial de Fotbal. În program: animator și distracție pentru copii, face painting tematic, trucuri cu mingea demonstrate de fotbaliști profesioniști, jocuri pentru cei mici, competiții tematice, multe fotografii.
Locul desfășurării: aleea centrală din Parcul Valea Trandafirilor.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 3 Vizualizări de la publicare: 565
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.