4 octombrie 2018

Afiș 4-8 octombrie: International Fashion Expo, ziua națională a vinului, târg de conserve tradiționale

Este deja luna lui Brumărel. Așadar, toamna și-a intrat pe deplin în drepturi – ziua soarele se ascunde tot mai des printre nori, iar nopțile sunt reci și se așază bruma. Cum planificați să vă petreceți timpul liber în prima săptămână a lui octombrie? Dacă încă nu aveți întocmit un plan, noi vă ajutăm. Urmăriți afișul nostru și aflați ce evenimente atractive vor avea loc în perioada 4-9 octombrie, la Chișinău.

4-7 octombrie

10:00 International Fashion Expo.

Cea mai mare expoziție de fashion din istoria Moldovei. Expoziția se va desfășura în trei pavilioane. În primul pavilion vor fi expuse 50 de showroom-uri a brandurilor din Moldova și străinătate. În pavilionul doi vor avea loc defileuri de modă și prezentări a 30 de designeri din Moldova, iar pavilionul trei va găzdui 40 de branduri internaționale. Înregistrați-vă online și beneficiați de acces gratuit în toate pavilioanele în timpul expoziției.
Locul desfășurării: CIE ”Moldexpo”.
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

5 octombrie, vineri

18:30 Deschiderea stagiunii concertistice 2018-2019.

Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, împreună cu Ambasada Poloniei la Chișinău, va invită vineri, 05 octombrie 2018, ora 18:30, la Concertul vocal-simfonic dedicat aniversării a 100 de ani de independență a Poloniei. Cu ocazia acestui jubileu, v-am pregătit un program muzical original, ce cuprinde creații ale compozitorilor K. Kuroinski, Fr. Chopin, A.Stolpe, S. Moniuszk, G. Puccini, F. Lehar, G. Verdi.
Preț: Intrare liberă.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

6 octombrie, sâmbătă

14:00 Master-class: Împletituri de păr pentru mămici cu fetițe.

Mămicile ce vor participa la master-class vor afla: 10 modalități de a face o coafură împletită, vor învăța împletituri de bază – spic clasic, spic olandez, cascada, coada de pești. Fetițele pot veni cu păpușa preferată, pentru a-i împleti acesteia o cosiță. Pentru răbdare, micuțele vor fi premiate cu o manichiură.
Preț: 220 lei.
Locul desfășurării: Glamour Girls.
Adresa: str. Miron Costin, 18/1.
Telefon: 0 690 0-45-75.

6 și 7 octombrie

10:00 Ziua Națională a Vinului.

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin din sufletul Moldovei, din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru a prezenta tezaurul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație – Vinul Moldovei, o adevărată legendă vie. Timp de două zile, în inima capitalei, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților întreaga diversitate a vinurilor moldovenești. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone: tradiționala școală a vinurilor, zona meșterilor populari, curte țărănească improvizată, zonă de pictură. În scenă vor evolua ansambluri folclorice de pe tot teritoriul țării, iar în programul de seară vor concerta interpreți și trupe îndrăgite din R. Moldova: Vali Boghean, Cătălin Josan, Nelly Ciobanu, Doredos și mulți alții.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

10:00 Târg de conserve tradiționale.

Gospodarii și gospodinele cu beciurile pline sunt invitați la un târg de conserve tradiționale. Evenimentul reprezintă o oportunitate de comerț pentru producătorii casnici de conserve: legume murate și marinate, ghiveci, adjică, zakuscă, dulcețuri, compoturi, gemuri – aduceți tot ce aveți mai bun pentru vânzare.
Locul desfășurării: terasa restaurantului ”Saperavi”.
Adresa: str. Miron Costin, 13/1.

7 octombrie, duminică

9:30 MegaDojo Chișinău 2018.

Eveniment ce se va desfășura în cadrul săptămânii Europene a programării, EU Code Week. Sunt invitați toți copiii, pasionați de IT la MegaDojo Chișinău 2018 să experimenteze cum e să fii nu doar utilizator al tehnologiilor, dar și creatorul lor. Copii vor fi ghidați de circa 20 actuali și viitorii mentori CoderDojo. Accesul la eveniment este gratuit cu înregistrare prealabilă, unica condiție fiind ca participanții sa-și aducă propriile laptop-uri. Vârsta: 9-16 ani, părinți.
Locul desfășurării: Tekwill.
Adresa: str. Studenților, 9/11.

11:00 Academia culinară pentru pici.

Se anunță recrutarea micuților culinari. Cei dornici de ceva gustoșel și se visează mari bucătari sunt invitați la un master-class culinar. Atelierul reprezintă o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate.
Locul desfășurării: Restaurant ”Oliva”.
Telefon: 022 53-50-24, 0 697 3-67-74.

8 octombrie, luni

14:00 Făurașii – atelier pentru copii.

Biblioteca ”Transilvania” invită copiii(7-12 ani) să-și petreacă timpul plăcut și util. Cei prezenți la atelier își vor putea valorifica talentul, dezvolta aptitudinile artistice, imaginația și creativitatea. Copiii vor crea obiecte unice, aplicând diferite tehnici.
Adresa: str. Mircea cel Bătrân, 7.
Telefon: 022 33-11-43.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 4 Vizualizări de la publicare: 468
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.