Статья относится к темам:

Top English School of Today (TEST) — языковая школа, где студенты изучают английский язык в непринужденной и динамичной обстановке.

Курсы:

Афиша на май 2017: развлечения Кишинева для детей0

Афиша на май 2017: развлечения Кишинева для детей

Primăvara și-a intrat cu adevărat în drepturi — petreceți mai mult timp la aer liber, savurați din plin zilele însorite și aroma pomilor înfloriți, dar nu uitați nici de odihna culturală.

Primăvara în deosebi vrem să reușim de toate. Anume din acest motiv ne-am străduit să compilăm cele mai interesante evenimente pentru odihna în familia care vor avea loc în luna mai la Chișinău.

Grădina Zoologică

După intemperia ce s-a produs în luna aprilie, grădina zoologică și-a deschis din nou ușile. Din fericire, niciun animal nu a avut de suferit, însă pe teritoriul menajeriei au fost distruși copacii, câteva voliere, plase, copertine și coloane decorative. Datorită voluntarilor, s-a făcut ordine și grădina zoologică din nou este deschisă pentru vizitatori, lucrând conform orarului de vară, de la 8.00 până la 20.00 , fără pauze și zile de odihnă.

Cu puțin timp în urmă, la menajeria din Chișinău au venit pe lume diu suricați și un pui de Capucin maro. Toți se simt bine.

Poate, încă nu ați reușit să faceți cunoștință cu leopardul Amir, care a venit la noi iarna, din regiunea Rostov a Rusiei. Neapărat vizitați-l, mai ales că și timpul de afară vă permite. Și animalele se bucură de sosirea primăverii.

Pe teritoriul menajeriei sunt accesibile trambulinele și distracțiile pe apă, sunt deschise diverse bufeturi; puteți face poze, să vă plimbați călare pe cal sau ponei.

În total la grădina zoologică din Chișinău sunt peste 1700 de animale, 155 specii, 115 dintre care sunt incluse în Cartea Roșie.

Preț: adulți — 25 lei, studenți, elevi, pensionari — 5 lei, copii până la 7 ani — gratuit.
Servicii suplimentare: plimbări călare pe ponei — 30 lei, pe cal — 50 lei, excursia — 25 lei.
Foto/video de amator: gratuit. Nu utilizați blițul atunci când fotografiați animalele!
Adresa: Grădina Zoologică din Chișinău, str. Dacia, 50/7.
Тelefon: 022 76-37-33, 56-73-31.
Site: www.zoo.md

Vivariu

Pe teritoriul Muzeului de Etnografie și Istorie naturală activează parcul Vivariu — un adevărtat colțișor viu al naturii.

Colaboratorii grădinii au luat toate măsurile necesare pentru a proteja plantele tropice de stihia ce s-a produs recent. Toate consecințele acelui dezastru al naturii au fost înlăturate și parcul Vivariu poate fi deja vizitat.

Sub cerul deschis, în grădina acestuia a fost adunată toată flora Moldovei, toate zonele climaterice ale țării noastre; sunt și exponate istorice — miniatura unui havuz și foișor din lemn. Ambele fiind creații ale lui Alexandr Bernardazzi.

În spațiul închis al parcului Vivariu, la fel ca în tropice, leneș se bronzează reptilele, se plimbă un cacadu, iar în acvariu înoată peștișorii. Apropo, aceștia pot fi hrăniți, cumpărând hrană specială cu doar un leu.

Preferații copiilor și adulților sunt crocodilii de Nil și șarpele boa, aceștia nu lasă pe nimeni indiferent. Voliere cu păsări sunt și pe teritoriul parcului, vara acestea stau în aer liber, dar odată cu răcirea vremii sunt transferate în spații închise. Multe păsări, chiar și exotice — emu australian, porumbei romani, porumbei albi ungureni, fazani asiatici — locuiesc în volierele de afară. Lebedele, albe și negre, dar și rațele — pe lac. Cele care preferă căldura stau în spațiile din interiorul parcului Vivariu.

Parcul Vivariu poate fi vizitat de marți până duminică, de la 10 până la 17:00.

Atenție, s-au modificat prețurile: pentru adulți — 20 lei, pentru studenți și elevi — 10 lei, pentru copii de vârstă preșcolară — gratuit.
Contacte: Muzeul Național de Etnografie și Istorie naturală, Vivariu, str. M. Kogălniceanu, 82.
Program: 10:00-17:00.
Тelefon 022 24-40-02, 022 23-88-48.

Delfinariu

Ceva nou la delfinariul NEMO — ședință foto pe fundalul delfinilor.

Atenție! Au fost introduse modificări în programul delfinariului și costul biletelor.

Artiștii principali — delfinii: Miron, Kusto, Alisa și Raduga.

Când: de marți până duminică, 15:00 și 18:00, Sâmbătă și duminică, la 12:00, 15:00, 18:00.
Ce: Prezentări acrobatice cu delfini, show cu pisici de mare.
Adresa: str. Andrei Doga, 26.
Preț: 200 lei, indiferent de ziua și ora prezentării.
Pentru copiii până la 3 ani, intrarea este gratuită.
Pentru persoane omagiate, intrarea este gratuită.
Detalii la telefon: 022 02-21- 00.
Site: www.delfinariu.md

Menajeria portabilă "Baby Zoo" la CC "Baby Hall"

Prima menajerie de mână "Baby Zoo" schimbă complet imaginea unei grădini zoologice obișnuite.

Fiecare copil, apropiindu-se de cușca animalului poate cu ușurință să ia în brațe animalul preferat, să îl mângâie, să se joace cu acesta și să facă poze. Libertate deplină în acțiune, interactivitate completă — acestea sunt principiile de bază de activitate a menajeriei.

Pe copii îi așteaptă iepurași, prepelițe, cobai, căprițe, pui, rațe, porci vietnamezi, miei, șinșile, agama, cameleon, arici, broaște țestoase, iguane și șerpi. Iar vedeta menajeriei este ratonul, care nicio secundă nu stă locului. Veniți să vă jucați cu acesta în fiecare zi și absolut gratuit.

Veniți să vedeți anghilele de ocean Moray. În acvariu locuiește o angilă-leopard, carese ascunde printre pietre. Descoperiți un nou tip de animale marine.

La menajerie permanent sunt aduse animăluțe noi.

În luna ianuarie a apărut un marmoset pigmeu, care se referă la cele mai mici maimuțe din lume. Această maimuță poate fi cu ușurință ținută pe palme. Atunci când privești acest animăluț mic cu ochi atât de mari, parcă te sfiești. Doar este o adevărată maimuță, care are atâtea laturi comune cu cele ale omului, inclusiv cât privește dezvoltarea creierului.

Iar în luna februarie au fost observate alte viețuritoare noi — doi tamarini oedipal încântători, unul din cei mai rari primați din lume. Tamarinii oedipali Tom și Tim au ajuns la Baby Zoo din pădurile tropicale din Columbia. Aceste maimuțe parcă ar fi jucării adevărate, lungimea corpului lor este de 17 cm, iar a cozii — 25 cm.

Program: 10:00-20:00.
Locul amplasării: Baby Hall, etajul 2.
Preț: gratuit.
Site: www.facebook.com/BabyHallMoldova

Cinema

Pentru micii spectatorii și părinții acestora sunt deschise ușile celor trei cinematografe: Patria Loteanu, Patria-Riscani și Patria-Multiplex.

Filme pentru toată familia:

Urfin și soldații săi de lemn — Urfin Gius cel trădător și răutăcios a decis să devină conducătorul unei țări magice și să cotropească Orașul de Smarald cu ajutorul soldaților săi din lemn. El deja se pregătește să-și sărbătorească victoria când planurile îi sunt stricate de o fetiță obișnuită pe nume Elli, care s-a pomenit în Țara Magică în cel mai potrivit moment. Ea are mare nevoie să se întoarcă acasă, dar înainte de toate trebuie să-și ajute prietenii să-l învingă pe Urfin și armata sa.

Desen animat aventură pentru familie, difuzat în limba rusă, în format 3 D și format obișnuit.

Rock Dog — Un nou erou se pornește să cucerească orașul animalelor! El — câinele Bodi, care nu se întristează indiferent ce nu s-ar produce. Ii este predestinat să păzească satul său de lupi, pe când el visează să devină discipol al unei legende-rock vii, pisica pe nume Angus. Dar Angus are alte planuri, iar lupii îl urmăresc la orice colț.

Desen animat comedie pentru familie, difuzat în limba română și rusă, în format 3D.

Pentru vizionare în familie, cu copii mai mari de 12 ani:

Primii în spațiu — Anii 60. Războiul Rece este în plină desfășurare. Două superputeri, SUA și Uniunea Sovietică, luptă pentru titlu de a fi primul în cursa cosmică. Deocamdată Uniunea Sovietică este pe prima poziție, urmează ieșirea omului în spațiul cosmic deschis. Cu două săptămâni până la start, explodează nava de testare.

Timp pentru cercetarea cauzei nu este. Și chiar dacă există riscuri enorme, noi nu putem ceda locul de conducere. Un pilot militar cu experiență, Pavel Beleaev, și partenerul acestuia, Alexei Leonov, care visează la victorie, — doi oameni care sunt gata să pășească spre necunoaștere. Dar nimeni nici nu a putut presupune tot cu ce vor avea să se ciocnească aceștia în timpul zborului.

Film de acțiune fantastic, difuzat în lumba rusă și engleză, subtitrat în limba română.

Furios și Iute — Havana, Berlin, New York, pentru cea mai tare echipă din lume nu există nimic imposibil, mai ales atât timp cât sunt împreună. Dar când în cale le iese una dintre cele mai frumoase femei de pe planetă și part-team Regina criminalității informatice, drumurile prietenilor se dispersează.

Un thriller în format 3D, difuzat în limba engleză și rusă, subtitrat în limba română.

Gardienii Galaxiei 2 — Personajele principale încearcă să ajunga la limitele exterioare ale cosmosului. Gardienii trebuie să se lupte pentru a-și putea întreține familia nou formată. În acest timp, ei descoperă misterele care înconjoară originea lui Peter Quill.

Film de acțiune fantastic, în format 3D, difuzat în limba rusă și subtitrat în română.

Sabia regelui Arthur — Tânărul Arthur se ascunde împreună cu echipa sa la marginea Londiniumului. El nu apreciază și nici nu se interesează de originea sa. Așa va trăi până destinul nu-l va aduce la o sabie magică Excalibur. După aceasta, Arthur se schimbă cardinal, se îndrăgostește, se alătură mișcării de rezistență și adună în jurul său oamenii, pentru a-l răsturna pe tiranul Vortirgen, care i-a omorât părinții și a preluat tronul.

Film de acțiune difuzat în limba rusă și engleză, subtitrat în limba română.

Pirații din Caraibe— Răzbunarea lui Salazar — Atras într-o aventură cu totul nouă, căpitanul urmărit de ghinion Jack Sparrow este lovit și mai abitir de valul neșansei atunci când pirații fantomă conduși de vechiul său inamic, groaznicul Căpitan Salazar (Bardem), evadează din Triunghiul Diavolului hotărâți să nimicească toți pirații de pe mare… inclusiv pe el. Singura speranță de supraviețuire a Căpitanului Jack ține de găsirea legendarului Trident al lui Poseidon, un artefact puternic, ce îi conferă posesorului său controlul total asupra apelor.

Mult așteptata continuare în format 3D, difuzat în limba rusă și engleză, subtitrat în limba română.

Costul biletelor: de la 40 de lei.
Site: www.patria.mdCirc

Sărbătoarea copilăriei pe 19 mai - 18 iunie

Ce: Jongleri, gimnaști aerieni, echilibriști, animale exotice, trucuri, clovni. br> Protagonistul programului este ursul dresat.
Când: la 12:00 și 16:00.
Unde:Arena mică a Circului.
str. Renașterii Naționale, 7.
Теlefon: 022 31-00-07, 0 676 0-57-07.
Сostul biletelor: de la 150 până la 250 lei.
Copii până la 3 ani gratuit (fără loc).
Site: www.circ-chisinau.md/circul-vesel


Teatru

Când Unde Ce Preț
4 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Оскар и Розовая Дама".
30 de lei — adulți, 20 de lei — copii (de la 9-11 ani).
5 mai

15:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Авария".
30 de lei — adulți, 20 de lei — copii (de la 9-11 ani).
6 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Сестрица Алёнушка и братец Иванушка".
30 de lei — adulți, 20 de lei — copii (de la 3 ani).

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Оperetă "Белая акация".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).
7 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Pomul lui Goriță".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).

11:00
Teatrul Dramaturgic Rus de Stat A. P. Cehov,,
str. Vlaicu Pârcălab, 75.
Tel.: 022 22-33-62.
Spectacol muzical "Маша и Витя против диких гитар", în 2 acte.
30-80 de lei — parter, 10-40 de lei — balcon. Copii pînă la 3 ani — gratuit.
12:00 Teatrul Republican Luceafărul,
str. Veronica Micle, 7.
Tel.: 022 22-65-20.
Spectacol "Eliza și lebedele sălbatice" după H.C. Andersen.
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Оperetă "Белая акация".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).
11 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Jocuri magice".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).

18:00
Teatrul național de Operă și Balet M. Bieșu,
str. Ștefan cel Mare, 152.
Tel.: 022 24-51-04.
"Дон Жуан", opera în 2 acte.
50-200 de lei.
13 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Люблю ромашки".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).
11:00 Teatrul Municipal de Păpuși Guguță,
str. Maria Drăgan, 1.
Tel.: 022 47-61-47, 022 47-72-55.
Spectacol "Unde-i hipopotamul?"
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Драма "Утиная охота".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 14 ani).
14 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Motanul încălțat".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).

11:00
Teatrul Dramaturgic Rus de Stat A. P. Cehov,,
str. Vlaicu Pârcălab, 75.
Tel.: 022 22-33-62.
Spectacol muzical "Алиса в стране чудес", în 2 acte.
30-80 de lei — parter, 10-40 de lei — balcon. Copii pînă la 3 ani — gratuit.
11:00 Teatrul Municipal de Păpuși Guguță,
str. Maria Drăgan, 1.
Tel.: 022 47-61-47, 022 47-72-55.
Spectacol "Tronca-ponca, vîj!"
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.
12:00 Teatrul Republican Luceafărul,
str. Veronica Micle, 7.
Tel.: 022 22-65-20.
Spectacol "Copilul din stele" după Oscar Wilde.
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

18:00
Teatrul național de Operă și Balet M. Bieșu,
str. Ștefan cel Mare, 152.
Tel.: 022 24-51-04.
"Коппелия", balet în 3 acte.
50-200 de lei.

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Драма "Утиная охота".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 14 ani).
20 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Доктор Айболит".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).
11:00 Teatrul Municipal de Păpuși Guguță,
str. Maria Drăgan, 1.
Tel.: 022 47-61-47, 022 47-72-55.
Spectacol "Pasărea pre limba ei piere?"
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

12:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol muzical "Огниво".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 5 ani).

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol muzical "Женитьба".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).
21 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Cîinii cu colaci în coadă".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).

11:00
Teatrul Dramaturgic Rus de Stat A. P. Cehov,,
str. Vlaicu Pârcălab, 75.
Tel.: 022 22-33-62.
Spectacol "Снежная королева", în 2 acte.
30-80 de lei — parter, 10-40 de lei — balcon. Copii pînă la 3 ani — gratuit.
11:00 Teatrul Municipal de Păpuși Guguță,
str. Maria Drăgan, 1.
Tel.: 022 47-61-47, 022 47-72-55.
Spectacol "Ursulețul Winnie-Pooh".
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.
12:00 Teatrul Național "Mihai Eminescu",
str. Ștefan cel Mare, 79.
Tel.: 022 22-11-77.
Spectacol "Prințesa Lia Salvează Împărăția".
50 de lei.
12:00 Teatrul Republican Luceafărul,
str. Veronica Micle, 7.
Tel.: 022 22-65-20.
Spectacol "Fata babei și Fata moșneagului" după Ion Creangă.
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

12:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol muzical "Огниво".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 5 ani).

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol muzical "Женитьба".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).
27 mai

11:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Легенда о добром сердце".
30 de lei — adulți, 20 de lei — copii (de la 5 ani).

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol "Женское счастье".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).
28 mai

11:00
Teatrul Dramaturgic Rus de Stat A. P. Cehov,,
str. Vlaicu Pârcălab, 75.
Tel.: 022 22-33-62.
Spectacol "Колдун Ух-ты и маленькая фея", în 2 acte.
30-80 de lei — parter, 10-40 de lei — balcon. Copii pînă la 3 ani — gratuit.
12:00 Teatrul Republican Luceafărul,
str. Veronica Micle, 7.
Tel.: 022 22-65-20.
Spectacol "Aladin" după "O mie și una de nopți".
25 de lei, copii pînă la 3 ani — gratuit.

15:00
Teatrul republican de păpuși "Licurici",
str. 31 August 1989, 121.
Tel.: 022 24-51-66, 022 24-52-73.
Spectacol "Pomul lui Goriță".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 2 ani).

16:00
Teatrul național de Operă și Balet M. Bieșu,
str. Ștefan cel Mare, 152.
Tel.: 022 24-51-04.
"Царская невеста", balet în 4 acte.
50-200 de lei.

18:00
Teatrul Dramatic Municipal "De pe strada Trandafirilor",
str. Cuza-Vodă, 19/3.
Tel.: 022 55-10-42, 022 76-98-55.
Spectacol "Женское счастье".
50-100 de lei — copii, 50-200 de lei — adulți (de la 12 ani).


Concerte

"Armonii de primăvară".
Concert cu participarea orchestrei de cameră a liceului muzical republican "Porumbescu".
Când: 8 mai — 18:00.
Unde: Filarmonica Națională.

Concert cu participarea orchestrei de cameră a liceului muzical republican "Rahmaninov ".
Când: 9 mai — 13:00.
Unde: Filarmonica Națională.

Ziua Europei. Conert pentru elevi prezentat de orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale.
Când: 10 mai — 13:00 în limba română, 14:30 în limba rusă.
Unfr: Filarmonica Națională.

Ziua Europei. Concert pentru tineri cu participarea orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale.
Când: 12 mai — 18:00.
Unfr: Filarmonica Națională.Evenimente

Master-classuri la Art-Studio Amighen
Când:
6 mai, 11:00 Master-clar pentru copii de modelare din lut polimeric și lut.
6 mai, 12:30 Master-class pentru copii "Tehnica grataj".
Unde: Art-Studio Amighen.
www.facebook.com/pg/ArtStudioAmighen

Școala culinarp oentru copii "Sunt la mama bucătar"
Când:
6 mai la 10:30 "Crenvurști în aluat" .
13 mai la 10:30 "Prăjitură cartof"
20 mai la 10:30 "Mini burgheri cu găină".
27 mai la 10:30 "Tartlete nisipoase cu vișine".
Unde: În spațiul special amenajat la restaurantul "ZEN" și la "Delice d'Ange", sub coordonarea bucătarilor-șefi.
Ce: Școala culinară pentru copii de la 7 până la 16 ani. ;aster-classurile se desfășoară în grupe de 3-15 persoane.
Informații suplimentare la telefon: 0 792 3-77-33.
www.facebook.com/mamamdweb

Cupa Moldovei la Street Dance
Când: 13-14 mai.
Unde: Institutul de Educație Fizică și Sport.
Ce: competiție de dans.
www.facebook.com/events

Show științific pentru copii "Ura, vacanța!"
Când:14 mai, 11:00.
Unde: Filarmonica Națională.
Ce: Experimente cu azot lichid, show cu laser.
După programul distractiv, copiii vor avea parte de o gustare cu ceai și prăjituri. Vârsta recomandată este de la 3 ani.
www.facebook.com/events

Ziua Internațională a Familiei.
Când: 14 mai, 11:00 — 14:00.
Unde: Parcul Dendrariu.
Ce: Iarmaroc, program distractiv cu animatorii de la "Planeta Clounella", tombolă cu premii, ședință foto.
De dorit să respectați dress-codul — îmbrăcăminte de culoare albă.
Intrare liberă.
www.facebook.com/events

Rugo Carneval
Master-classuri culinare.
Când: 20 mai, 13:00-23:00.
Unde: Grădina Botanică.
Ce: Rugo Carneval în aer liber. Invitatul special al evenimentului — Delia cu spectacolul său incendiar "PsiheDelia".
Zonă pentru dans, zonă pentru odihnă și catering exclusiv.
www.facebook.com/events

Olympic Fest 2017
Când: 20 mai, 15:00-21:00.
Unde: Piața Marii Adunări Naționale.
Ce: Sărbătoarea sportului pentru familie.
www.facebook.com/events

Festivalul tradițiilor dulci "Mai Dulce 2017"
Când: 21 mai 12:00-20:00.
Unde: str. V. Pârcălab (înctre străzile V. Micle și 31 august).
Ce: Deserturi din copilărie, master-classuri culinare, hand-made, jocuri, rețete tradiționale, prezentare de îmbrăcăminte pentru copii, yard-sale pentru copii, concerte cu participarea diverselor colective de copii.
www.facebook.com/events

Kids Criterium 2017
Când: 27 mai, 11:00-13:00.

Chișinău Criterium 2017
Când: 27 mai, 9:00-16:00.
Unde: PMAN.
Ce: Chisinau Criterium — cursă pe bicicliștilor, pe două distanțe la alegereэ – 30 și 60 km la alegere, într-o 1 oră și 25 minute și, respectiv, 2 ore și 50 minute.
În cadrul Chisinau Criterium 2017, va avea loc cursa pe biciclete pentru copii "Kids Criterium", organizată de portalul mama.md în colaborare cu Sporter, care se va desfășura pe 27 mai 2017, la ora 11:00. Startul va fi dat în Piața Marii Adunări Naționale, în centrul Chișinăului.
Competiția pentru copii se va desfășura în formă de concursuri pentru diferite categorii de vârstă, de la 5 până la 13 ani. Micii sportivi vor avea de parcurs distanța de 200 metri. Cursa se va desfășura pe biciclete cu 2, 3, 4 roți, precum și pe trotinete. Este nevoie să veniți cu propriile biciclete. Una dintre principalele condiții de participare: copiii trebuie să poarte cască!
Pe lângă competiție, pe copii îi așteaptă surprize de la partenerii evenimentului.
Fiecare participant va primi un număr de participare. Participarea la această cursă este gratuită, dar sunt admiși doar copiii înscriși din prealabil.
www.facebook.com/events

www.criterium.mdExpoziții

Expoziția de câini "Razele de primăvară ale Moldovei"
Când: 14 mai, de la 10:00.
Unde: Centrul republican sportiv "Dinamo", str. Dimo, 30А.
Ce: Expoziție de câini de toate rasele.
wwww.rnmoldova.jimdo.com

Moldexpo
BOOK FAIR, XXI-й Salonul de cărți pentru copii și adolescenți.
Când:11 – 14 mai.
Ce:Ediția a X-a a Expoziției Internaționale specializate, salonul de nunți și Industria sărbătorii.
www.bncreanga.md

FOOD & DRINKS
Când: 17 – 21 mai.
Ce: Ediția a XXIV-a Expoziției Internaționale specializate de mărfuri industriale și materie primă pentru producerea acestora.
www.tourism.moldexpo.md

Casa-muzeu A. Sciusev
Pentru vizitatori din nou este deschisă zona pentru expoziții.
Casa în care s-a născut și a trăit până la vârsta de 24 de ani arhitectul și istoricul Alexei Sciusev, a fost construită 160 ani în urmă.
Restauratorii au încercat să redea atmosfera acelei epoci și modul de viață a arhitectului.
Preț: Elevi — 5 lei, adulți — 10 lei.
Аdresa: str. Șciusev, 77
Теlefon: 022 22-03-08.

Muzeul Național de Arte
Când: 21 aprilie – 14 mai.
Ce: Mater Materia, gravură și experiment.
Expoziția permanentă "Pictură. Sculptură. Artă decorativă".
Program: zilnic, 10:00-18:00. Luni este zi liberă.
Preț: 10 lei — bilet de intrare, 5 lei — studenți și pensionari, 2 lei — elevi.
Аdresa: str. 31 august 1989, 115.
Теlefon: 022 24-13-12.
Site: www.mnam.md

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Când: 1 februarie – 28 mai.
Ce: Concursul "Сe mi-a plăcut azi la muzeu".
Realizează un desen la tema respectivă și adu-l la muzeu. Cele mai bune lucrări vor fi prezentate în cadrul expoziției dedicate Zilei Copiilor — 1 iunie.
www.muzeu.md/concurs

Expoziția permanentă "Natură.Om.Cultură"
Program: De marți până duminică, 10:00-17:00.
Preț: 10 lei — biletul de intrare, 5 lei — studenți și pensionari, 2 lei — elevi. În ultima zi de sâmbătă și duminică a lunii — intrarea este liberă pentru toți.
Аdresa: str. М. Kogălniceanu, 82.
Теlefon: 022 24-40-02, 022 22-19-16.
Site: www.muzeu.md

Muzeul Național de Arheologie și Istorie a Moldovei

Scale Models Expo Chișinău 2017
Când: 7 mai – 10 iunie.
www.blogspot.com

Ce: 150 de machete de automobile, avioane, tehnică militară, submarine din colecțiile amarotilor de modelare din R. Moldova.
Ce: Expoziția permanentă "Colecția de arme și armuri, tehnică militară, monede vechi, cărți și vestimentații. "
Evoluția omului. Сomorile trecutului. Diorama "Operațiunea Iași-Chișinău. 1944".
Program: Zilnic, 10:00-18:00. Vineri este zi liberă.
Preț: 10 Lei — bilet de intrare, 5 lei — studenți, penionari, 2 lei — elevi. Ultima zi de joi a lunii — intrarea este gratuită pentru toți.
Аdresa: str. 31 Аugust 1989, 121А.
Теlefon: 022 24-43-25, 24-04-26.
Site: www.nationalmuseum.mdOdihnă activă

Academia cartingului

Pe 15 аprilie Аcademia Cartingului își deschide ușile — competiții, lecții de formare pe teren comun.
Preț: costul cursei se determină în funcție de modelul cartingului, 49-200 lei pentru 10 minute.br> Costul unei curse individuale cu instruire — 900 lei/ora (de la 3 antrenamente — 700 lei).
Аdresa: str. Negruzzi, 2/4.
Теlefon: 0 22 83-00-83.
Program: de la 11:00 până la 21:00.
www.karting.grandhall.md

Rollerdrome

Roller Drome Madagascar, Rollerdrome la Malldova, etajul 3.
Preț: 80 lei în zilele de lucru/ 100 lei în week-end și de sărbători, pentru 60 minute, inclusiv chiria rotilelor.
Аdresa: Botanica, str. Аrborilor, 21.
Теlefon: 0 760 1-01-07.
Program: de la 10:00 până la 22:00.

Rollerdrome la Megapolis Mall, etajul 4.
Preț: 50 lei pentru 45 minute. Chiria rotilelor și accesoriilor este inclusă în preț.
Аdresa: Ciocana, str. M. Sadoveanu, 42/6.
Теlefon: 022 60-26-55.
Program: 10.00 -22.00.

Rollerdrome în incinta CC "Zorile", etajul 3.
Preț:
În zilele lucrătoare: copii de 5-12 ani — 60 lei în caz de chirie a rotilelor sau 40 lei cu rotilele proprii; adulți 65 lei și 45 lei.
În week-end și de sărbători: copii de 5-12 ani — 75 lei în caz de chirie a rotilelor și 55 lei cu rotilele proprii, adulți 80 lei și 60 lei.
Copii până la 5 ani — -50%
Suplimentar se achită accesoriile de protecție — 10 lei pe oră.
Sunt abonamente.
Аdresa: str. Calea Ieșilor, 8.
Теlefon: 022 83-74-68.
Progrm: 9.00-21.00.

Xcalibur Megapolis Chisinau

Jocuri cu laser la Megapolis Mall, etajul 4.
Аdresa: Ciocana, str. M. Sadoveanu, 42/6.
Теlefon: 0 799 0-00-06.
Program: de la 11.00 până la 24.00.
www.facebook.com/xcalibur.megapolischisinau

Clubul sportiv de hipism "Sparta"

Аdresa: satul Budești, str. Balțata, 45
Теlefon: 0 60 400 200
Program: de la 8.00 până la 21.00.

Plimbări pe cal. Costul unei lecții individuale pentru începători — 300 lei. Durata unei lecții este de 45 minute.
Lecții de călărie.
Plimbări pe cal. Preț — 500 lei / 60-80 minute.
Hiooterapie. O lecție — 200 lei / 30 minute.
Ședințe foto cu cai.
Excursii de familiarizare. Excursiile se desfășoară timp de jumătate de oră, pentru grupuri de la 3 persoane, în baza programării din prealabil.
Preț: pentru copii de la 7 ani — 15 lei, pentru adulți — 30 lei, copii până la 7 ani —gratuit.
După excursie aveți posibilitatea să călăriți pe cal sau ponei — 30 lei un cerc.
www.sparta-club.md

Perete de alpinism "Aventura"

O construcție de 9,5 metri este accesibilă pentru doritori anul împrejur — indiferent de vârsta acestora, experiență și pregătirea fizică.

Preț:

  • alpinism de divertisment (atunci când instructorul vă asigură), o urcare sau maxim 3 minute de încercare — 20 lei;
    În cost este inclus sistemul de siguranță, asigurarea instructorului, informare scurtă despre tehnica de alpinism;
  • dacă urcați cu propriul partener și echipament — 40 lei/persoană, fără limită de timp.

Dacă nu dispuneți de sistem propriu de siguranță, puteți lua în chirie cu 10 lei.
Instructor personal — 100 lei/persoană.
Dacă sunt 2-4 participanți la instructaj, fiecare va achita câte 60 de lei pentru instructaj de grup.
Аdresa: Aventura parc, Valea Morilor, str. Ghioceilor, 1.
Теlefon: 0 691 5-09-23.
Program:
Luni, vineri — 09:00-11:00, 18:00-21:30.
Marți, miercuri, joi — 18:00-21:30.
Sâmbătă și duminică — 12:00-20:00.
www.aventura.md

Odihnă plăcută!

Источник: Интернет-портал Semia.md
Мне нравится

Если вы заметили ошибку или неточность в тексте, сообщите нам.

Ваш комментарий

Если вас заинтересовала тема, вы можете, оставить комментарий

Новости партнеров

Новости

Новые партнеры

Самое интересное

Популярные темы раздела «Старше 7 лет»

Популярные статьи раздела «Старше 7 лет»