1 июня 2017 г.

Лечебные свойства соляной комнаты — "Revimed"

Dotată la cele mai înalte standarde, grota salină este locul ideal pentru relaxare și tratarea afecțiunilor respiratorii. Cu un interior intim, salina artificială este placată cu cinci tone de sare naturală de cea mai înaltă calitate, importată din Marea Moartă și Munții Himalaya, combinată cu cristale de sare de la cel mai mare sanatoriu de gen din Europa, salina din Wieliczka, din Polonia.

Grota salină din Chisinau la "REVIMED" are și pereți iluminați cu cristale de sare, fapt ce duce la creșterea efectului benefic al acesteia.

Deținătorii acestui loc spun că au preluat modelul din Praga. Climatul camerei cristaline este bogat în minerale, iod, potasiu, magneziu, calciu, brom, sodiu și are efect asupra organismului reducând stresul și oboseala. De asemenea, printre serviciile salinei se numără și masajul de întreținere corporală.

Capacitatea salinei este de 10 persoane per ședință, dar există chiar posibilitatea ca familiile cu copii să închirieze camera cristalină. Pentru cei mici există chiar și un colț special amenajat, dotat cu un tobogan și alte jucării pentru modelarea sării. De asemenea, la relaxarea vizitatorilor contribuie și scaunele ergonomice.

Vizitele la salină sunt indicate în cazul persoanelor care suferă de astm bronsic, bronșită, inflamații ale căilor respiratorii, sinuzite cronice, insuficiențe respiratorii, alergii la praf, alergii epidermice, în cazuri de nevroză, stări de oboseală, epuizare și stres.

Nu trebuie să calce pragul unei saline persoanele:

 • care suferă de tuberculoză pulmobnară;
 • infarct miocardic recent;
 • angină pectorală cu crize frecvente;
 • epilepsie și boli infecto-contagioase.

Stim cu totii despre corpul omenesc ca este format in proportie de 75% din apa. Probabil ca nu la fel de cunoscut este faptul ca aceasta apa din care sunt alcatuite tesuturile noastre, celulele, sangele etc. este o solutie de apa cu saruri, foarte asemanatoare cu apa de mare.

Auzim in fiecare zi: "Consumul in exces de sare, zahar si tutun dauneaza grav sanatatii". Ce sa credem, sarea este buna sau nu pentru organism?

In urma unor studii efectuate la o universitate din Austria, s-a ajuns la concluzia ca sarea naturala de mare si tratamentele in salina refac intregul echilibru al organismului si anume:

 • Sarea de salina este cel mai bun remediu in stabilizarea batailor neregulate ale inimii si contrar perceptiei gresite ca ar cauza hipertensiune, ea joaca in combinatie cu apa, un rol esential in reglarea acestei boli. Cantitatea in care se consuma este de o importanta critica, excesul nefiind benefic;
 • Sarea este vitala pentru eliminarea excesului de aciditate din celulele corpului, in special din cele ale creierului;
 • Sarea este importanta in mentinerea nivelului optim de zaharuri in sange, este un element de care diabeticii au nevoie;
 • Sarea este vitala pentru generarea energiei hidroelectrice in celulele organismului;
 • Sarea joaca un rol determinant in comunicarea celulelor nervoase si in procesarea informatiilor;
 • Sarea este vitala pentru absorbtia particulelor de mancare de-a lungul tractului intestinal;
 • Sarea este foarte importanta in curatarea plamanilor de mucus, in special in boli ca astmul si fibroza chistica;
 • Sarea ajuta la descongestionarea sinusurilor;
 • Sarea este un puternic antihistaminic natural;
 • Sarea este esentiala in prevenirea crampelor musculare.

Faptul ca sarea de mare se dovedeste a fi utila organismului nostru, nu inseamna ca trebuie sa consumam sare de masa in cantitate mare. Sarea de masa pe care o gasim in comert este de fapt clorura de sodiu uscata in cuptoare, la care se adauga agenti antiaglomerare. Calciul, magneziul si sarurile de potasiu sunt eliminate prin procesul de prelucrare. Produsul rezultat este nenatural si este cu adevarat o cauza pentru boli cum sunt hipertensiunea arteriala, alte boli cardiovasculare, boli ale rinichilor etc.

O metoda benefica de a aduce ionii de sare in organism este speleoterapia, adica inhalarea aerului care formeaza microclimatul pesterilor sau minelor de sare. Aerul din salina este foarte bogat in aerosoli si sarac in praf, praful fiind cel care cauzeaza reactii alergice si atacuri de astm.

In Romania exista un numar destul de mare de astfel de saline naturale, unde de decenii se trateaza cu succes diverse boli, in special cele ale aparatului respirator. Printre cele mai cunoscute sunt salina Praid, salina Slanic Prahova, salina Cacica.

Ca sa putem profita zilnic de plusul de sanatate pe care ni-l aduce o salina, cercetatorii au creat un mediu artifical in care este reprodus cu exactitate microclimatul din aceasta. Pacientii intra pentru 60 de minute in salina REVIMED — o camera cu a atmosfera linistitoare, camera ai carei pereti sunt acoperiti cu tone de sare. Avantajul dintr-o salina artificiala fata de o salina naturala consta in faptul ca umiditatea si temperatura pot fi reglate astfel incat sa aiba valori optime pentru fiecare pacient in parte.

Salina are o valoare terapeutica dovedita prin cercetarile efectuate si o influenta benefica in tratamentul urmatoarelor boli:

 • boli respiratorii care afecteaza nasul, urechea, gatul, esofagul si sinusurile;
 • boli cardiovasculare : tensiune arteriala inadecvata, insuficienta circulatorie si in recuperarea dupa un atac de cord;
 • boli ale aparatului digestiv: ulcer, gastrite si inflamatii ale intestinului gros;
 • boli dermatologice: acnee, inflamatii ale pielii, alergii, psoriazis, dermatite;
 • dereglari ale sistemului neurovegetativ: oboseala, stress;
 • alte utilizari: intarzie procesul de imbatranire, reduce ridurile, ajuta la prevenirea obezitatii, diminueaza durerile reumatice.

In acest an, au fost deschise la Chisinau locatii ce reproduc mediul de salina. Locuitorii din Chisinau pot astfel sa se relaxeze si sa se bucure de valorile terapeutice pe care le poate oferi o salina chiar in orasul lor.

Program:

Luni-Vineri între 9:00 – 17:00.
Sâmbătă între 9:00 – 13:00.

Просмотров за неделю: 7 Просмотров с момента публикации: 3115
Мне нравится

Если вы заметили ошибку или неточность в тексте, сообщите нам.

Контактная информация

Revimed — Медицинский Центр ул. Мирча чел Бэтрын, 13/2 Телефон: 022 60-50-60, 0 794 2-29-08 www.revimed.do.am