3 января 2019 г.

Электросон в медицинском центре Revimed

Electrosomnul este o metodă electroterapeutică în care sînt utilizați curenți pulsatili de frecvență joasă pentru acționa direct asupra SNC, provocînd o inhibiție extinsă a acestuia, pîna la survenirea somnului.

  • Fazele Electrosomnului;
  • Somnul Electrogen;
  • Efectele somnului electrogen;
  • Indicațiile electrosomnului.

Somnul electrogen. Bazele Reabilitologiei. Electrosomn

Procedeu terapeutic derivat din ES si care consta in provocarea unei contractii tonice, urmata de o faza de somn profund, asemanator narcozei, cu ajutorul curentului electric.

Tehnica

Dupa administrarea prealabila a unei fiole de atropina, in scopul reducerii secretiilor bronsice, se aplica electrozii in regiunea temporala si se lasa sa treaca un curent cu o intensitate de 200-250 mA timp de 50-60 secunde, dupa care intensitatea curentului se scade brusc la oca 100 imA.

La declansarea curentului, bolnavul prezinta o contractura tonica a musculaturii striate, cu suprimarea starii de constiinta si apnee totala. Cind intensitatea curentului scade la 100 mA, faza tonica cedeaza si se reia respiratia. Intensitatea curentului se reduce progresipina la obtinerea unei respiratii normale, linistite, apoi curentul se intrerupe, bolnavul continuind sa doarma cea 10-15 minute.

Indicatiile electrosomnului, sint in mare aceleasi cu ale ES, prezentind, fata de acesta, avantajul eliminarii fazei clonice si prezenta unei faze tonice mai putin brutale, ceea ce duce la o largire a indicatiilor aticu ES simplu. Rezultatele obtinute nu sint insa superioare ES; metoda relatigreoaie, astazi aproape ca nu se mai practica, fiind inlocuita de ES protejat.


Просмотров за неделю: 0 Просмотров с момента публикации: 3436
Мне нравится

Если вы заметили ошибку или неточность в тексте, сообщите нам.

Контактная информация

Revimed — Медицинский Центр ул. Мирча чел Бэтрын, 13/2 Телефон: 022 60-50-60, 0 794 2-29-08 www.revimed.do.am