18 марта 2015 г.

Афиша 18-25 марта: Марш жизни, фестиваль языков, ярмарка зарубежных университетов

На этой неделе список семейных развлечений достаточно богат: выставки, семинары для родителей, благотворительные кампании. И 3 интересные ярмарки — веганской/постной продукции, возможностей обучения за границей, интересных предметов хэндмейд.

Сейчас перед вами — еженедельная афиша, в нее мы включаем текущие, разовые события недели. Также у нас есть ежемесячная афиша — в ней вы найдете информацию о театрах, кинотеатрах, выставках и других «постоянных» развлечениях.

18 martie, miercuri

16:00 Vernisajul expoziției "Salonul Național de Artă Decorativă Cotroceni 2014".
Ezpoziția reunește lucrările unui număr de 72 artiști contemporani, atât artiști plastici renumiți, cât și tineri reprezentanți ai artelor decorative din București, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Buzău, Curtea de Argeș etc. Pe simeza muzeului sunt expuse lucrări din toate tehnicile artei decorative: tapiserie, imprimeuri textile, colajul textil, broderia, tehnicile mixte, forme artistice decorative din metal, ceramică şi sticlă, care au cunoscut în ultimele decenii o dezvoltare spectaculoasă în spaţiul artistic românesc.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Artă a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.
Detalii...

19 martie, joi

18:00 Totul despre raw-vegani și vegetarieni.
O nouă ediție a proiectului "Sănătatea are gust", la care sunt invitați toți cei pasionați de modul sănătos de viață. Invitații evenimentului: Tamara Șchiopu — nutriționist licențiat și biolog; Cristina Moroz Brădescu — psihoterapeut. Invitații își vor prezenta propria experiență, vor oferi sfaturi practice și profesionale cu referință la alimentația vegană (de post), vegetariană și crudivoră.
Preț: 200 de lei.
Locul desfășurării: Hotel Vila Verde.
Adresa: str. Grenoble, 110.
Detalii...

20 și 21 martie

10:00-17:00 Expoziție de pisici "Primăvara — 2015".
Felina Urbana" AO și Mișcarea pentru protecția pisicilor de stradă "City Cats" vă invită la expoziția de pisici "Primăvara – 2015". Veți vedea pisici de lux de diferite rase, dar și veți putea oferi ajutor pisicilor care locuiesc în stradă. Totodată, atât copiii, cât și adulții vor beneficia de face painting realizat de pictorul cu renume mondial Olga Meleca. Banii colectați vor fi utilizarea pentru ajutorul pisicilor de stradă: pentru programul de sterilizare și vaccinare a pisicilor, pentru tratamentul pisicilor bolnave și întreținerea temporară a acestora.
Preț: pentru copii — 10 lei, pentru adulți — 35 de lei.
Locul desfășurării: Palatul de cultură a Feroviarilor.
Adresa: str. Decebal, 2.
Detalii...

12:00 MIEF 2015 — Moldovan International Education Fair.
Un eveniment în cadrul căruia elevii și studenții din Moldova vor putea obține informații despre studiul internațional chiar de la reprezentanți ai universităților din străinătate.
Târgul crează o legătură directă între studenții moldoveni și mediul academic internațional, ușurând procesul de admitere la o universitate din afara țării.
Locul desfășurării: Moldexpo.
Adresa: str. Ghioceilor, 1.
Detalii...

21 martie, sâmbătă

10:00-17:00 Târg de produse uimitoare "Stuff Oz de Primăvară".
Prima ediție a târgului de primăvară vă așteaptă cu noi surprize și cu noi lucrări neobișnuite. Declarații de dragoste pictate pe lemn, picturi de autor, obiecte din ceramică, articole din piele naturală, cutiuțe și jucării confecționate din ziare, cărți educative și multe alte obiecte vor fi expuse în cadrul târgului din această sâmbătă.
Locul desfășurării: MoldMart.
Adresa: str. Moscova, 9.
Detalii...

12:00-15:00 Marș pentru viață.
Evenimentul este organizat în contextul Săptămânii pentru Viață și este dedicat campaniei pentru promovarea dreptului copiilor nenăscuți, adopțiilor și valorilor familiei tradiționale. Marșul se va desfășura pe traseul: IMSP Spitalul Clinic municipal nr. 1 — Viaduct — str. Ciuflea — bul. Ștefan cel Mare — Piața Marii Adunări Naționale. La finalul acțiunii, în PMAN va fi organizat un concert cu participarea interpreților: Georgeta Voinovan, Silvia Grigore, Formația Catharsis, Viorel Burlacu, Cristofor Aldea-Teodorovici.
Detalii...

14:00 Importanța igienei orale.
Curs educațional pentru viitoarele mămici. Femeile vor afla despre importanța igienei orale în perioada prenatală. Veți afla ce probleme dentare pot apărea în timpul sarcinii; în ce constă controlul dentar efectuat în timpul sarcinii, cum se execută un periaj corect. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale.
Lector: Aurelia Spinei, medic stomatolog, conferențiar universitar.
Locul desfășurării: Tucano Coffe Brasil.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A.
Detalii...

14:30 Training pentru părinți "Cum să-l faci pe adolescent prietenul tău?".
Adolescenții... totul îi enervează, sfaturile le iau drept reproșuri, nimic nu-i interesează, se închid în cameră... Ce faci? Aștepți să fugă de acasă? Răspuns la aceste și alte întrebări aflați în cadrul training-ului coordonat de Vitalie Popescu (Moldova) și Mihai Tănase (România) — traineri și părinți.
Preț: 50 de lei. Tații participă gratuit.
Locul desfășurării: Centrul pentru copii și părinți "Miriam".
Adresa: str. Nadejda Russo, 2/2.
Telefon: 022 44-61-62, 0 601 5-50-18.
Detalii...

22 martie, duminică

11:00 Târg de Post "Vegan Show 2015".
În cadrul târgului va fi pus accent pe mâncarea sănătoasă pe timp de post, produsele agricole de sezon și producătorii autohtoni. Vegan Show va fi împărțit în patru zone tematice: regiunea de târg, regiunea catering, regiunea teatrului gastronomic, regiunea divertisment educativ. Totodată, va fi lansat concursul național "Polonicul de Aur", la care vor putea participa toate gospodinele și toți gospodarii din țară.
Preț: 10 lei. Copiii până la 12 ani intră gratis.
Locul desfășurării: Artico.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.
Detalii...

12:00 Alice în Țara Minunilor.
Copiii, dar și părinții acestora se vor distra alături de personajele preferate din povestea "Alice în Țara Minunilor". Organizatorii evenimentului garantează o atmosferă de poveste și multe emoții pozitive.
Locul desfășurării: Blinoff.
Adresa: str. C. Brâncuși, 110.
Telefon: 0 682 2-79-97.
Detalii...

12:00 De Ziua Mondială a Apei, vocile noastre vor fi auzite.
Eveniment de celebrare a Zilei Mondiale a Apei. În cadrul evenimentului vor fi subliniate problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor. Surpriza evenimentului — un recital prezentat de preșcolarii din grădinița 225. Atmosfera de sărbătoare va fi susținută de tinerele talente SEAM.
Locul desfășurării: Grădina publică "Ștefan cel Mare".
Detalii...

13:00 Festivalul limbilor.
Reprezentanți a 18 culturi diferite sunt gata să povestească oaspeților săi despre limba lor natală. Într-o ambianță plăcută, profesorii vă vor prezenta frumusețea culturii lor într-o formă deschisă și liberă (dansuri, cântece, poezii, etc.).
Intrare gratuită.
Locul desfășurării: Jcc Kedem.
Adresa: str. Diordiță, 5.
Detalii...

13:30 "Citește cu noi" — campanie-foto de promovare a lecturii.
Petrece timpul liber printre cărțile preferate! În cadrul evenimentului va avea loc o ședință foto și vor fi organizate conversații despre cărți.
Locul desfășurării: Biblioteca B.P. Hașdeu.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 148.
Detalii...

19:00 Turneu acustic "Înconjurul lumii".
VUNK, trupa românească cu cea mai mare ascensiune din ultmii ani, pleacă în cel mai ambțios proiect muzical al acestui an: un turneu acustic de 18 orașe intitulat "Înconjurul lumii". Turneul este o producție complexă, ca afară, cu ecrane de proiecție, lumini pre-programate și alte efecte speciale de scenă. Alături de VUNK, pe scena vor urca cvartetul de corzi Muse Quartet, trompetsitul Dan Nicolau, percuționistul Dan Incrosnatu, pianistul Bobby Stoica, iar la chitară se va afla Răzvan Ilie.
Preț: Zona A — 200 de lei, zona B — 300 de lei, zona C — 400 de lei.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.
Detalii...

25 martie, marți

17:00 Workshop — Sănătate. Educație. Familie.
De această dată, workshop-ul organizat este dedicat în totalitate sănătății femeii.
Coordonatori: Sanda Filat și Ștefan Gațcan.
Locul desfășurării: Hotelul Codru.
Adresa: str. 31 August 1989, 127.
Telefon: 0 604 4-49-00.
Detalii...

Просмотров за неделю: 0 Просмотров с момента публикации: 121
Мне нравится

Если вы заметили ошибку или неточность в тексте, сообщите нам.