Articolul se referă la temele:

Grădinița privată ”Elitex” — mai multe detalii interesante!0

Grădinița privată ”Elitex” — mai multe detalii interesante!

Grădinița privată "Elitex" — instituție de învățământ cu predare în limba română din sectorul Botanica, municipiul Chișinău. Grădinița este amplasată foarte comod, într-o zonă liniștită, ferită de poluare fonică și atmosferică, în apropiere de Grădina Botanică. Astăzi vă vom povesti mai multe curiozități despre aceasta.

În Chișinău sunt multe grădinițe private care oferă pentru copii activități variate pentru creștere și dezvoltare. Cu puțin timp în urmă, deja am povestit cititorilor noștri despre grădinița "Elitex" și particularitățile acesteia. Astăzi — continuăm subiectul.

Propria grădină de fructe și legume la "Elitex"

Grădinița "Elitex" se află într-o regiune liniștită a capitalei, în sectorul Botanica. Aici copiii, pe lângă studiile de bază, cercetează natura și află la propriu drumul legumelor și al fructelor.

Pentru a fi familiarizați cum cresc pomii fructiferi, cum se dezvoltă fructele și legumele pentru a ajunge pe masă, copilașii studiază grădina mostră de la "Elitex". Aici ei observă cum înfloresc copacii, cum apar fructele și cum acestea se coc. De asemenea, observă cum cresc și se dezvoltă legumele, aceasta fiind o descoperire frumoasă pentru micuți.

Ce sărbători sunt la "Elitex"?

Matineele au un loc aparte la "Elitex". Copiii sunt ghidați de coreograf pentru a avea mișcări ritmice și dansante. Acestea sunt foarte fastuoase, cu invitați speciali și efecte deosebite. Astfel, porumbeii, bulele de săpun, zăpada artificială înfrumusețează sărbătorile la ”Elitex”.

De fapt, orice zi este o sărbătoare, pentru că micuții cresc și se dezvoltă armonios, învață zilnic ceva nou. Printre matinee se numără:

 • "Toamna de aur";
 • "Crăciunul";
 • "Ziua mămicilor" sau "Ziua primăverii";
 • "Sărbătoarea de Paște";
 • "Ziua Copiilor".

Cum este amenajată curtea la "Elitex"?

Pe lângă frumoasa grădină cu fructe și legume, copilașii se distrează zilnic în curtea plină de jucării printre care: topogan, nisipar, balansuare, trambulină, mașinuțe și spații pentru recreere și artă.

La "Elitex", curtea grădiniței mai înseamnă și artă, artă în aer liber. Micuții sunt încurajați să reproducă ceea ce văd în natură prin:

 • Pictură;
 • Origami;
 • Pictatul pe sticlă;
 • Tehnica șervețelului;
 • Quilling;
 • Tehnica mărgeluțelor.

Cum se alimentează copiii la "Elitex"?

Grădinița privată "Elitex" are o bucătărie specifică "ca la bunica acasă". Toate alimentele sunt super delicioase și dietice. Copilașii iau masa de patru ori pe zi, având și o gustare din fructe. Meniul este variat, printre care zeama din tăieței de casă și mămăliga că fripturică de pui.

Un mediu curat, îngrijit și performant îl așteaptă pe copilașul dv. la grădinița privată "Elitex". Copilașii au posibilitatea să își continuie studiile la liceul „Elitex”, care se află pe același teritoriu, astfel fiind asigurate studiile preșcolare — învățământ primar-gimnazial-liceal.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Grădinița & Liceul Privat "Elitex" — Instituţie de învăţământ privat str. Dacia, 53/2 Tel.: 022 77-78-60, 0 691 1-15-89, 0 697 5-57-95 liceul.elitex.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»