Pagina principală Mama + Copil Dezvoltare
Tema se referă la subrubricile:
International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!
Educația preșcolară de calitate este prima treaptă în dezvoltarea armonioasă a copilului tău. Este și unul din subiectele de interes printre mamele picii cărora au ieșit din cărucioare, dar nu sunt încă la școală. Cum să-l ocupi pe cel mic și, totodată, să-i oferi o dezvoltare psihică, fizică și intelectuală adecvată? Iată câteva sfaturi.
Actualmente în Chișinău activează un număr mare de centre de dezvoltare timpurie pentru copii. Am decis să vă prezentăm lista completă a acestora și informații detaliate despre programele oferite.
Din punct de vedere aptitudinal, copilul trebuie să știe: să analizeze; să compare; să găsească semănări și deosebiri; să clasifice obiecte după o anumită caracteristică; să facă concluzii simple; poate să se orienteze spațial.
Cum să ne comportăm corect în primul an de viață al copilului, încât cele mai importante etape de dezvoltare a personalității acestuia să se desfășoare corect — explică psihologul Natalia Șoșeva.
Este înca prea devreme pentru copilul dvs. să meargă la școală, dar credeți că deja e timpul și ar trebui să-l pregătiți pentru aceasta? Atunci, ar trebui să găsiți un centru de educație preșcolară sau să-l înscrieți la cursuri de pregătire pentru școală. Noi vă prezentăm lista instituțiilor respective din or. Chișinău.
EduCentru este un centru educațional cu program de mini-grădiniță de la ora 08:00 până la 18:00 (de luni până vineri), având diverse cursuri, inclusiv în weekend. Fondatorii centrului sunt părinții care și-au dorit o grădiniță altfel, cea prietenă cu profesorii, copilașii și părinții. Mai multe detalii despre EduCentru găsiți în continuare.
Pentru dezvoltarea multidimensională a propriului copil, nu este neapărat să investiți sume imense. În capitală sunt centre de creație care desfășoară activități gratuite.
Centrul "Leader Land" s-a deschis acum un an, pe strada Testemițanu, fiind primul în acea zonă – din punct de vedere geografic și primul în tot orașul – cu un asemenea nivel de dotare. Table interactive electronice, pardoseli hipoalergenice din plută, sistem de ventilație german, programe educaționale unice.
Știați oare că la Chișinău activează 48 de centre care organizează și desfășoară activități gratuite de dezvoltare pentru copii și tineri? Aflați care dintre acestea este mai aproape de casa dumneavoastră!
În acest articol vrem să vă povestim despre centrul de dezvoltare intelectuală și creativă "Eite Academia". Aici copiii obțin abilitățile și cunoștințele necesare pentru instruirea productivă în viitor și se formează ca personalități capabile de a realiza toate obiectivele formulate.
Fondatorii Clubul Copiilor "Spiridușii" sunt soții Valentin și Stela Stîncă. El este psiho-pedagog, ea — pedagog și autoare de manuale de știință, iar pe lângă toate acestea sunt părinții a unui băiețel și a unei fetițe de 11 și respectiv 2 ani. Și-au început activitatea cu lansarea unei reviste, prin care educă la distanță până în prezent picii din toată țara. Recent, au deschis și un club pentru copii. Astfel, zilnic își împărtășesc experiența și cunoștințele cu alți părinți, oferind copiilor acestora acea educație de care au ei nevoie în realitatea lumii în care trăim.
Grădiniţă matinală, pregătire pentru şcoală, educaţie prin teatru, servicii de sprijin şcolar — acestea sunt doar câteva dimensiuni pe care îşi desfaşoară activitatea Centrul de Dezvoltare Creativă a Copiilor și Adolescenților "Indigo". Prin ce metode pedagogii de aici le trezesc copiilor interesul pentru carte și care este criteriul cel mai important de apreciere a activităţii lor? Aflați din acest articol.
Montessori — deși este un cuvânt "în trend", nu toți părinții, ba chiar nici nu toți pedagogii au o idee clară despre ceea ce se află în spatele acestei noțiuni. Despre semnele unui adevărat centru Montessori și despre oportunitățile pe care le oferă acesta discipolilor săi — în articolul nostru de astăzi.
Instruirea copilului în Moldova, conversaţie cu Cristina Panfil — tânără mămică şi fondator al centrului FasTracKids din Moldova.
Câteva recomandări despre Dezvoltarea gândirii critice la copii. Ce acţiuni puteţi întreprinde în acest sens şi care sunt beneficiile gândirii critice? Aflaţi răspuns la aceste întrebări din articolul ce urmează.
Aflați ce l-ar putea interesa și amuza pe cel mic în perioada 0-6 ani.
Mulți, probabil, consideră că actualmente să duci copilul gratuit la un curs opţional de formare este ceva imposibil. Ba, e posibil! Vă vom povesti despre cele mai recente oferte ale centrului "ARTICO".
La 31 mai, în pragul Zilei Internaționale a Copilului, în cadrul Expoziției KidsExpo, a avut loc seminarul „Dezvoltarea copilului de la 7 luni la 2 ani”.
Aproximativ 40% din inteligenta unui copil este mostenita de la parinti, potrivit rezultatelor celui mai mare studiu genetic efectuat pina in prezent, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Queensland (Australia).
Multi parinti se intreaba de ce copilul lor are deficiente de atentie la varsta scolara care conduc uneori chiar la esec scolar. Acest lucru se petrece din cauza faptului ca de la o varsta frageda copilul nu a fost stimulat sau nu a fost observat corespunzator.
Неспособных детей не бывает, бывают лишь те, чьи таланты вовремя не выявили и не развили. Как родителям узнать, в каком именно направлении развивать своего ребенка?
Для того, чтобы развивать моторику малыша, не всегда нужны специальные упражнения. Можно просто поиграть с тем, что есть дома у каждой мамы.
Леворукий ребенок, левша в семье требует особо подхода и внимания родителей.
Что считать ранним развитием? Есть ли данные о том, что дети, которых рано и интенсивно развивали, в дальнейшем превосходят своих сверстников? Могут быть негативные последствия, если ребенка чуть ли не с рождения нагружают большими объемами информации?
or. Chișinău, str. Dacia, 53/2 022 77-78-60, 0 691 1-15-89, 0 697 5-57-95
or. Chișinău, str. Alba-Iulia, 79/1, et. 2 079 30-30-80, 0 69-200-266
or. Chișinău, str. Miron Costin, 3/1 0 794 0-28-26, 0 796 5-95-65
or. Chișinău, str. Andrei Doga, 8/3 067 111-777
or. Chișinău, 022 21-00-91, 079 12-13-14
or. Chișinău, str. M.Kogălniceanu 68 А 0 620 5-15-18
or. Chișinău, str. Bănulescu-Bodoni, 45 022 81-51-57, 022 81-51-56, 022 81-51-55, 0 799 9-44-81, 0 793 0-60-07
Premieră națională: endometrioză profundă, tratată minim-invaziv în echipă multidisciplinară
Instilațiile BCG, opțiune nouă de tratament pentru cancerul non-invaziv de vezică urinară
Petrecerea ”Zâna primăverii” la salonul distractiv ”Glamour Girls”
Iată care sunt principalele beneficii ale pilatesului
5 lucruri care vă pot pune vederea în pericol
Dermatoscopie - metodă modernă și neinvazivă la clinica ”Sancos”
Leader Land: English for your child
Family Shopping Center: Ne pregătim din timp de un Paște Fericit
Lecții de dezvoltare artistică la Elite Academia
Puzzle și jocuri de masă cu livrare în Chișinău
Școala sportivă
Activity park & family restaurant
Agenție de turism
Grădinița