Sănătatea copilului

Sănătatea copilului

Sănătatea copiilor devine prioritatea oricărui părinte, mai ales când cel mic devine parte dintr-o colectivitate, când il trimiteți la grădiniță sau la școală. In acestă rubrică, veți găsi articole și materiale video care vă vor ajuta să evitați produsele periculoase pentru sănătatea copiilor. Aflați sfaturile medicilor despre sănătatea copilului și bolile specifice copilăriei, afecțiuni și tratamentele recomandate dar și profilaxia și imbunătățirea imunității.

 • Copii cu nevoi speciale
  Copii cu nevoi speciale

  Copiii cu nevoi speciale necesită atenţie deosebită. Drumul lor spre fericire, de cele mai multe ori, e mai lung și mai întortochiat decât la micuții obișnuiți, dar poate fi învins pe deplin. În special atunci, când alături este mama iubitoare.

  Articole: 6 41644
 • Medicina în Republica Moldova
  Medicina în Republica Moldova

  În această rubrică, citiți despre sistemul de sănătate din Republica Moldova. Unde și cum puteți obține asistență medicală de calitate în țara noastră.

  Articole: 66 1215371
 • Sănătatea și mediul înconjurător
  Sănătatea și mediul înconjurător

  Mediul ambiant exercită asupra noastră și a copiilor influenţe multiple, dintre care una din cele mai importante este acţiunea asupra sănătăţii. Plimbările zilnice aduc numeroase beneficii, sunt o sursă de relaxare, socializare, comunicare și mișcare.

  Articole: 9 33960
 • Sănătatea fetițelor
  Sănătatea fetițelor

  Deși este greu pentru mămici, acest subiect delicat trebuie abordat, îndeosebi de acele mămici care au fetițe acasă. Problemele de ordin ginecologic se pot manifesta la orice vârstă, din diverse cauze. Aflați ce presupune ginecologia infantilă, prevenirea, simptomele și tratarea anomaliilor genitale ale fetițelor, ale deficientelor hormonale și ale altor boli posibile chiar de la naștere.

  Articole: 7 1384
 • Școala și Sănătatea
  Școala și Sănătatea

  Reînceperea anului școlar poate determina teama în rândul părinților, mai ales când vine vorba de siguranța și sănătatea copilului. Din această rubrică aflați cum puteți reduce anxietatea copilului provocată de reînceperea anului școlar, colegi și care este cea mai bună modalitate de prevenirea a îmbolnăvirii copilului școlar.

  Articole: 11 4651
 • Bolile periculoase despre care trebuie să fim la curent
  Bolile periculoase despre care trebuie să fim la curent

  Care sunt cele mai periculoase boli? Dacă toți trecem prin probleme de sănătate periodic și le tratăm, trebuie sa aflați și care sunt acele afecțiuni cu risc ridicat, care pot duce la deces foarte ușor. Deși poate vă asteptați ca cele mai complicate boli să fie și cele care cresc cel mai mult numărul de decese, însă acest lucru nu este tocmai adevărat.

  Articole: 12 26447
 • Virușii
  Virușii

  Cu cât știți mai mult despre organismul vostru, cu atât mai mult îl puteți proteja. Virușii sunt deștepți, vicleni și spre deosebire de bacterii, nu pot fi tratate cu antibiotice. Dar vestea bună este că cu cele mai multe dintre ele organizmul nostru se descurcă singur. Mai multe informații despre bolile virale - în rubrica următoare.

  Articole: 14 4493
 • Sistemul cardiovascular
  Sistemul cardiovascular

  Adesea, simptomele bolilor cardiovasculare sunt dificil de identificat întrucât nu sunt întotdeauna evidente și intense și variază de la un caz la altul. Din această cauză medicii recomandă mare atenție oricărui semn, chiar dacă se manifestă pe o perioadă scurtă de timp. Aflați din această rubrică, simptome care trădează afecțiunile cardiace la copii, cum le puteți ameliora sau preveni.

  Articole: 2 737
 • Bolile tipice copilăriei
  Bolile tipice copilăriei

  Varicela, roseola, scarlatina, herpangina: sunt boli ale copilăriei, toate contagioase, și multe dintre ele au simptome asemănătoare. Cum le recunoașteți și despre faptul cum anume să procedați în momentul în care copilul dvs. a preluat o boală tipică perioadei copilăriei - aflați din rubrica ce urmează.

  Articole: 7 2265
 • Paraziții la copii
  Paraziții la copii

  Păduchii, viermii parazitari, ascarienii - toate acestea sunt extrem de neplăcute, iar uneori pot fi deosebit de periculoși pentru copii. Cum să luptați contra paraziților la copii, puteți să vă informați citind următoarea rubrică.

  Articole: 12 62677
 • Enurezisul la copii
  Enurezisul la copii

  Problema "pantalonașilor de pijama uzi", din păcate, nu dispare întotdeauna la vârsta de 2 — 3 ani, când copilul a învățat să meargă la oliță. Care sunt cauzele enurezisului la copii, la care specialiști să mergem cu această problemă? Informația prezentată în acest compartiment vă va ajuta să găsiți răspuns la toate întrebările.

  Articole: 3 1942
 • Vitamine și suplimente alimentare pentru copii
  Vitamine și suplimente alimentare pentru copii

  Copiii au nevoie de vitamine? Bineînțeles! Însă de care? Oare vitaminele naturale sunt întodeauna suficiente, atunci cînd le asimilăm împreună cu mâncarea sau există situații cînd trebuie să recurgem la folosirea suplimentelor alimentare din farmacii?

  Articole: 6 30574
 • Febra la copii
  Febra la copii

  Care este temperatura normală în cazul copiilor, ce tipuri de termometre puteți folosi, câte grade trebuie să scădeți pentru a afla temperatura exactă, toate acestea și multe altele soluții și sfaturi, veți afla din cele ce urmează.

  Articole: 10 27135
 • Antibiotice pentru copii
  Antibiotice pentru copii

  Antibioticele, un pericol? Au existat atât de multe discuții aprinse în jurul antibioticelor, încât nici nu mai știți dacă este bine să urmați un astfel de tratament!? Vă sărim în ajutor și vă oferim cele mai importante informații legate de aceste medicamente și administrarea lor.

  Articole: 8 1276
 • Prevenirea bolilor și călirea
  Prevenirea bolilor și călirea

  Orice boală la copii - înseamnă un stres enorm pentru părinți. Pentru a nu vă crea motive de stres - este nevoie să acordați mai multă atenție întăririi imunițății și prevenirii diferitor boli.

  Articole: 13 24378
 • Medicina naturistă pentru copii
  Medicina naturistă pentru copii

  Iarăși medicamentele acestea, tratezi una - te îmbolnăvești de alta! Medicina tradițională oferă tratament prin medicamente, iar cea populară - prin darurile naturii. Cărei metode să-i acordăm preferinţă? Cărei modalitate de tratament îi putem încredința cel mai preţios lucru - sănătatea copilului?

  Articole: 17 40915
 • Analize și investigații pentru copii
  Analize și investigații pentru copii

  Stilului de viaţă agitat, obiceiurile nesănătoase şi mâncarea de tip fast food duce la apariţia de boli specifice adulţilor la copii. Pentru a preveni diferite afecţiuni pe care le poate dezvolta micuţul tău, medicii recomandă măcar o dată pe an să se facă o serie completă de analize şi controale.

  Articole: 6 66285
 • Alimentarea sănătoasă
  Alimentarea sănătoasă

  Alimentația adecvată și echilibrată sunt cei mai importanți factori în dezvoltarea armonioasă a copilului dumnevoastră. Urmați sfaturile noastre și toate celelalte mame vă vor invidia. Aflați, lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și principiile care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți.

  Articole: 35 35926
 • Urechile, nasul și gâtul copilului
  Urechile, nasul și gâtul copilului

  Urechile, gura, nasul și gâtul copilului - adeseori sunt supuse unor atacurilor de viruși și bacterii. Cum puteți ajuta organismul copilului să reziste acestor atacuri - puteți afla în această rubrică.

  Articole: 20 112634
 • Sistemul respirator la copii
  Sistemul respirator la copii

  Respirația unui copil diferă foarte mult de cea a adolescenților sau adulților. Are anumite particularități care, deși sunt normale, bagă în panică părinții. Aflați tot ce trebuie să știți despre respirația copilului vostru, ce este normal și când trebuie sau nu - să vă faceți griji!

  Articole: 16 14870
 • Sistemul urogenital la copii
  Sistemul urogenital la copii

  După naștere sistemul urogenital la copii, este pe deplin funcțional, și totuși diferă puțin de cel al adulților.

  Articole: 7 4314
 • Imunitatea copilului
  Imunitatea copilului

  Copiii sunt cei mai sensibili în fața bolilor pentru că au sistemul imunitar incomplet dezvoltat. Ce puteți face pentru a-i feri de boli? Ce trebuie să știți atunci când vă implicați în funcționarea sistemului imunitar? Cum să o faceți corect?

  Articole: 11 25700
 • Scheletul sănătos la copil
  Scheletul sănătos la copil

  Problemele cu scheletul, pot apărea din copilărie sau la vârsta școalară. Misiunea părinților - este să facă tot posibilul pentru a preveni și trata la timp aceste probleme.

  Articole: 12 28646
 • Simptomele
  Simptomele

  Nimeni nu-și cunoaște copilul mai bine ca un părinte. Prin urmare, dacă copilul s-a îmbolnăvit - ei sunt primii care observă. Cum descifrați simptomele care apar, și unde să vă adresați cu ele - să aflăm împreună în colaborare cu experții.

  Articole: 17 12870
 • Prim ajutor pre-medical pentru copii
  Prim ajutor pre-medical pentru copii

  Pentru orice părinte, nimic nu este mai important decât sănătatea și siguranța copiilor. Din păcate, oricât de mult nu ia-ți iubi și oricât de multă grijă nu ia-ți oferi, uneori se mai întâmplă și accidente. De aceea este foarte important ca ambii părinți să știe să acorde prim ajutor, macăr în cazul accidentelor care se întâmplă cel mai frecvent.

  Articole: 15 10229
 • Medicul neurolog și psihiatru pentru copii
  Medicul neurolog și psihiatru pentru copii

  La o vârstă fragedă un organism are capacități enorme de recuperare. De aceea dacă un copil are probleme de natură neurologică sau psihică, începeți să le tratați din timpul copilăriei, deoarece cu vârsta se pot agrava și veți avea de suferit.

  Articole: 23 130576
 • Ochii și vederea la copii
  Ochii și vederea la copii

  Parinții sunt cei care trebuie să observe primele semne care pot indica nevoile mai speciale ale copiilor în ceea ce privește vederea. Cum să păstrați vederea excelentă a copilului? Care sunt pericolele și amenințările? Aceste aspecte le puteți afla în rubrica următoare.

  Articole: 20 75065
 • Dinții și cavitatea bucală
  Dinții și cavitatea bucală

  Igiena cavității bucale trebuie efectuată chiar de la o vârstă fragedă, aceasta presupune curațarea dinților, a gingiilor și chiar a limbii. Vă prezentăm sfaturi utile care vă pot fi de folos și vă pot ajuta să obțineți o igienă orală mai bună.

  Articole: 18 69632
 • Tractul gastrointestinal
  Tractul gastrointestinal

  Balonarea abdominală și distensia intestinală sunt simptome frecvente la copii cu tulburări gastrointestinale funcționale, un semnal al organismului care nu trebuie ignorat.

  Articole: 10 32779
 • Alergia și bolile de piele la copii
  Alergia și bolile de piele la copii

  Alergiile și bolile de piele sunt frustrate, iritate, iar uneori pun viața în pericol. De ce unii copii sunt sensibili la cele mai obișnuite lucruri – ca laptele, nucile și praful – iar alții nu? Cum puteți afla dacă copilul dumneavoastră are o alergie și cum o puteți trata? Aflați, ce factori produc alergiile și bolile de piele, motivele pentru care numărul lor este în creștere.

  Articole: 15 29427
 • Bolile infecțioase la copii
  Bolile infecțioase la copii

  Din cauza numărului mare al microor¬ganismelor care le pot genera, 80% dintre copii se confruntă cu boli infecţioase. Bolile infecţioase sunt printre cele mai răspândite afecţiuni în patologia copilului. Cum le putem evita şi mai ales când e cazul să mergem la medic?

  Articole: 15 27232
 • Infecții respiratorii acute la copii
  Infecții respiratorii acute la copii

  Infecțiile respiratorii acute - probabil sunt bolile cele mai răspîndite printre copii. Cu toate acestea, mulți părinți nu știu cum să le administreze corect un tratament și care sunt simptomele și cauzele declanșării acestor infecții.

  Articole: 19 20883
 • Medicamente, tratamente pentru copii
  Medicamente, tratamente pentru copii

  În copilărie majoritatea bolilor dispar singure, iar altele necesită tratament. Ce metode să alegeți? Produse medicamentoase din farmacii? Medicina naturistă? Totul își are rostul și timpul.

  Articole: 18 69663
 • Medici și spitale pentru copii
  Medici și spitale pentru copii

  Cu toții ne dorim, cât mai rar să avem de-a face cu medicii și spitalele. Dar, în momente dificile anume ei ne vin în ajutor.

  Articole: 8 120743
 • Sănătatea nou-născutului
  Sănătatea nou-născutului

  Care sunt problemele de sănătate care pot apărea încă de la naștere? Aflați totul despre sănătatea nou-nascutului, prevenirea și tratamentul afecțiunilor nou-nascutului: boli genetice, malformații congenitale, afecțiuni neo-natale.

  Articole: 18 66441

Produse și servicii pentru subrubrici Sănătatea copilului

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»