Articolul se referă la temele:

Cum să angajezi o bonă (babysitter) și la ce să atragi atenție0

Materialul partenerilor 6 mai 2022 300
Cum să angajezi o bonă (babysitter) și la ce să atragi atenție

Siguranța și confortul copilului său e prioritatea fiecărui părinte. Alegerea persoanei care să aibă grijă de el în absența noastră se lasă de multe ori cu griji și anxietate. „Cum va putea cineva străin să aibă grijă cu adevărat de copilul meu? Cum pot avea încredere în cineva care nu mi-e rudă sau prieten?” Acestea și alte întrebări apar în mintea părinților când vine vorba de a angaja o bonă sau, cum se spune mai nou, un babysitter.

Iată, așadar, câteva recomandări pentru părinți dacă au de gând să angajeze o bonă pentru odrasla lor:

1. Alege surse verificate. Fie că e vorba de recomandarea cuiva apropiat, de site-uri de angajare cu anunțuri verificate sau de companii reale și de bun-simț, asigură-te că agenția sau persoana respectivă sunt de încredere. Asta înseamnă acte în regulă, experiență de muncă, recenzii reale. Nu te sfia să verifici background-ul acelei persoane: până la urmă e vorba de cel mai de preț om din viața ta - copilul.

2. Încheie un contract. Serviciile de babysitting nu costă puțin, iar un contract deschis poate să mărească aceste costuri. Dar securitatea copilului nu are preț, de aceea recomandăm semnarea unui contract în care să fie stipulate: rata după care va fi plătit babysitterul, inclusiv orele suplimentare, cum este achitat dacă e nevoie de supravegherea încă a unui copil, cine poartă răspundere în caz de situații excepționale, dacă jobul include munca casnică, etc.

3. Ia în considerare particularitățile țării unde locuiești. În Moldova babysittingul se practică cel mai des neoficial și asta implică riscuri, dar în alte țări aceste servicii sunt impozitate și pot fi achitate parțial din asigurarea medicală după naștere. De aceea, dacă ai emigrat, e bine să te informezi minuțios în privința legislației și a altor reguli când faci cuiva o ofertă de lucru peste hotare, chiar și pentru un job de babysitter.

4. Recrutează chiar tu. În loc să aștepți o recomandare de la o cumetră sau să scrollezi prin zeci de anunțuri mai mult sau mai puțin transparente, poți angaja chiar tu. Platforma cu locuri de muncă delucru.md oferă posibilitatea inclusiv persoanelor fizice să plaseze un anunț de angajare absolut GRATUIT. E important să indici, ca părinte, că ești anume persoană fizică (și nu agenție sau companie de recrutare). Astfel, vei primi pe contul creat pe site oferte din partea potențialilor babysitteri și vei avea de unde alege persoana care-ți inspiră încredere cel mai mult.

Babysitterii nu sunt „ajutoare” prin casă, ci sunt cele care au grijă de acea ființă mică și vulnerabilă care înseamnă un univers întreg pentru părinții săi. La fel ca orice angajat, bonele lucrează cel mai bine și rămân alături de o familie atunci când se simt apreciate și respectate. Recomandăm să luați în calcul și opțiuni de remunerare informale precum recenziile pozitive și recomandările, cadourile ocazionale, bonusurile de performanță.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»