Articolul se referă la temele:

Operația de abdominoplastie — un abdomen plat, fără eforturi și diete drastice. În ce cazuri e nevoie de ea5

Operația de abdominoplastie — un abdomen plat, fără eforturi și diete drastice. În ce cazuri e nevoie de ea

Când trebuie să apelezi la un medic estetician pentru un abdomen de invidiat?

Fiecare își dorește un abdomen plat, bine lucrat și lipsit de "colăcei". Poți obține un rezultat pe măsură dacă faci sport, menții o dietă echilibrată și ai un scop bine definit… nu? Există, totuși, situații când ai în spate multe tentative nereușite și un tablou complet diferit de cel ”ideal”, în asemenea cazuri, pentru a obține un abdomen ideal este necesară intervenția unui chirurg estetician. Fie că ai pierdut brusc din greutate, fie că ai avut sarcini multiple care și-au lăsat amprenta pe corpul tău și dorești să arăți perfect, să ai abdomenul tonifiat — abdominoplastia este remediul cel mai efectiv în soluționarea problemelor estetice de pe burtă.

Deci, pacienții candidați pentru abdominoplastie se împart în două categorii: fie au slăbit mult și a rămas exces de piele în zona abdomenului, fie au un exces de grăsime ce produce probleme și disconfort. În Republica Moldova, 50% dintre persoanele care au împlinit 18 ani sunt supraponderale sau obeze. Pierderea greutății este în sine o sarcină dificilă, dar realizabilă, însă surplusul de piele adesea poate fi înlăturat doar prin abdominoplastie. De asemenea, intervenția este frecvent necesară în cazul rezecției stomacale, deoarece pierderea în greutate este masivă și rapidă.

Ce presupune abdominoplastia?

Abdominoplastia este o operație chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime din regiunea mijlocie și inferioară a abdomenului, conferindu-i o linie armonioasă corpului. Mai mult, aceasta:

  • elimină pielea încrețită;
  • întărește mușchii abdominali;
  • aplatizează abdomenul;
  • elimină vergeturile;
  • repoziționează și remodelează ombilicul.

Dacă îți dorești o talie "de viespe", iar pielea și mușchii nu revin la tonusul normal, exercițiile fizice nu prea își au efectul, trebuie să alegi un medic estetician bun. Intervenția face parte din chirurgia plastică și se realizează sub anestezie totală, ce poate dura între 1 și 3 ore. După o consultație minuțioasă, chirurgul plastician decide ce tip de abdominoplastie este recomandată.

Tipurile de abdominoplastie. Ce este mai potrivit pentru tine - va stabili chirurgul plastician:

  • În cursul abdominoplastiei parțiale sunt remodelate și mobilizate doar țesuturile abdominale mai jos de ombilic, fără a-l repoziționa.
  • Abdominoplastia totală este de o anvergură mai mare și se efectuează când există o mobilitate exagerată și la nivelul abdomenului superior, adică se face o corecție totală a abdomenului, iar ombilicul se repoziționează corespunzător.
  • În cadrul abdominoplastiei extinse este înlăturată atât pielea de pe abdomen, cât și cea de pe șolduri și coapse — se recurge astfel la o remodelare corporală complexă.
  • Abdominoplastia circumferențială este destinată persoanelor care au un surplus mare de piele, din cauza pierderii excesive în greutate. În timpul intervenției de conturare a corpului se pot înlătura până la 12 kg surplus de piele.

Ce presupune o intervenție chirurgicală de abdominoplastie

În urma acestei intervenții abdomenul ptozat devine mai plat și mai ferm, întrucât se repară și musculatura abdominală. Deasupra ariei pubiene este efectuată o incizie orizontală, de mărimea căreia depinde cantitatea de țesut care trebuie îndepărtată. La femeile ce au piele cu vergeturi, porțiunea de piele afectată se înlătură.

Ce trebuie să faci înaintea intervenției chirurgicale?

  • evită fumatul pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni;
  • evită medicamentele ce ar putea complica intervenția sau recuperarea, în special aspirina;
  • efectuează investigații clinice și paraclinice, pentru a evalua starea de sănătate.

Ce faci după intervenție?

Fiecare organism se reface diferit, și pe etape. Este necesar să respecți toate indicațiile chirurgului estetician după intervenție, pentru a evita eventualele neplăceri. În primele săptămâni pot apărea umflături și vânătăi. După 7-8 săptămâni se recomandă sesiuni de masaj terapeutic. Ulterior, apar rezultate. Gradul de efort fizic trebuie să crească treptat, iar după 3-4 luni apar rezultatele finale ale intervenției. Totuși, zona respectivă necesită o atenție sporită și în lunile următoare. Pentru minimalizarea riscurilor este necesar să respecți indicațiile chirurgului plastician.

Trebuie să știi că aceasta este o operație complexă, care presupune o durată de recuperare destul de mare, până la 6 luni și mai mult, dar în tot acest timp te bucuri de rezultat și ești încântat/ă de felul cum arăți. Abdominoplastia poate îmbunătăți mult aspectul exterior, starea de bine și încrederea în sine. Dacă te-ai horâtăt să faci acest pas, apelează la chirurgul plastician Anatolie Taran, pentru că este un medic cu multe recenzii pozitive și o experiență enormă de lucru, poți obține mai multe detalii despre felul în care lucrează acest medic, vizitând website-ul www.anatolietaran.com.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»