14 noiembrie 2022

Cum să adaptezi un copil la grădiniță?

Copilul meu merge cu plăcere la grădiniță!

( S-ar părea că aceasta este unica fericire pentru mămici ) Însă sunt câteva particularit

Cum să faci acest proces ușor și fără stres pentru un adult și copil? Noi suntem gata să vă comunicăm despre acest subiect dificil. Indiferent de vârstă, vizitele copilului pot fi stresante, mai ales dacă este un debut.

Pentru a diminua greutatea acestei desfășurări noi am pregătit câteva sfaturi.

  • Este necesar să începeți a frecventa grădinița atunci când sunteți hotărâți categoric și nu sunt planificate excursii sau pauze în viitorul apropiat. Important este sistemul și consecvența în a te obișnui cu noile condiții și reguli.
  • Începeți cu o excursie la grădiniță. Dacă ați studiat deja informațiile despre grădiniță în rețelele sociale, ați vorbit cu prietenii și ați ales instituția, atunci mergeți singur acolo. Priviți condițiile, întâlniți-vă cu profesorul și discutați despre ,,ce fac copiii în grădiniță?”. Dacă instituția dată este pe placul dvs. atunci planificați o vizită cu copilul. Este necesar ca copilul să seteze prealabil o imagine despre grădiniță, unde vor fi multe activități interesante și jocuri distractive.
  • Probați o zi! Pentru pici, prima vizită nu trebuie să depășească 1-1,5 ore. Chiar dacă copilul este încântat, salvați aceste impresii bune și plecați acasă cu o ,, notă înaltă”. În următoarea zi va avea un stimul să se întoarcă la prietenii săi noi și la educătoare. Important NU pleca niciodată fără avertisment, lăsând copilul cu profesorul . Alegeți un motiv semnificativ pentru a pleca, dar promiteți că vă întoarceți peste un timp.
  • După prima vizită, povestiți prietenilor în prezența copilului cat de minunat a fost la grădiniță.
  • Dacă copilului îi este frică de un loc nou sau nu suportă despărțirea atunci puneți în buzunar „pupici dulci”. În avans faceți „o bomboană” din carton, și lăsați un sărut cu o urmă de ruj al mamei și un sărut de la tata pe cealaltă parte. In momentul de îngrijorare această bomboană îi va oferi sprijinul necesar.
  • Asigurați-vă că aveți încălțăminte și haine de schimb pentru copil Prelungiți treptat timpul petrecut în grădiniță. Începeți cu câteva ore, apoi prelungiți până la prânz, după care somnul, și abia apoi toată ziua. Unii copii retrăiesc acest moment de deprindere un pic mai mult ca alții!
  • Este important ca un copil să simtă atmosfera grădiniței și posibilitățile ce nu le poate obține acasă: întâlnirea și comunicarea cu colegi de vârsta sa, acumularea cunoștințelor noi, petrecerea timpului liber prin joc!

    Noi dorim ca toți copiii să treacă ușor adaptarea la grădiniță!

    Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 310
    Îmi place

    Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

    Informație de contact

    Academica — Сentrul educațional pentru dezvoltarea copiilor str. Valea Trandafirilor, 24А Tel.: 0 790 0-43-53 www.academica.md