18 ianuarie 2021

Tomografie computerizată de ultimă generație la Medpark, cu doza redusă de radiație și precizie maximă

Spitalul Internațional Medpark continuă să investească în echipamente performante, ultima achiziție reprezentând-o aparatul de tomografie computerizată Revolution EVO generația 3, de la General Electric, în valoare de 700 de mii de euro.

Claritatea imaginilor, fără precedent

Pentru că diagnosticul corect stă la baza oricărui tratament, precizia investigațiilor poate fi crucială în anumite cazuri. Tehnologia Revolution EVO vine să ofere o calitate excepțională a imaginilor și posibilitatea reconstrucției structurilor anatomice în volum, în cele mai mici detalii. Rezoluția imaginilor a fost îmbunătățită cu până la 20% față de tehnologia GE anterioară, ajungând acum la o precizie de 0,28 mm.

Expunere mai redusă la radiații

Scopul tehnologiilor moderne este optimizarea la maxim a cantității de radiație, raportată la calitatea imaginilor obținute. Pentru obținerea acestei performanțe, noul aparat de tomografie computerizată vine cu mai multe îmbunătățiri:

  • Calcularea și adaptarea dozei de raze X necesară pentru fiecare caz în parte;
  • Mărirea vitezei de scanare și, respectiv, reducerea timpului de expunere a pacientului;
  • Focalizarea mai bună asupra organului investigat datorită tubului cu raze X Performix 40* Plus.
  • Totodată, viteza înaltă de scanare reduce impactul mișcării corpului sau organelor asupra clarității imaginilor și în anumite cazuri poate fi evitată necesitatea sedării pacientului.

    Imagistica viitorului este personalizată

    Tomografia computerizată este destinată investigării unei game foarte largi de afecțiuni, cum sunt cele oncologice, neurologice, cardiovasculare, locomotorii, ale organelor interne ș.a. De aceea, atât producătorii de echipamente, cât și imagiștii se orientează spre stabilirea cât mai exactă a tipului de scanare necesar pentru investigarea fiecărei probleme în parte. Pentru aceasta noile aparate dispun de un sistem computerizat avansat, care permite setarea tuturor caracteristicilor necesare.

    Echipa de imagistică medicală Medpark a participat la numeroase instruiri pentru a putea exploata la maxim tot spectrul de opțiuni și posibilități ale tomografiei computerizate.

    Pentru detalii contactează-ne la tel. 022 40 00 40, disponibil 24/7.

    Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 511
    Îmi place

    Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

    Informație de contact

    Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md