13 decembrie 2018

Afiș 13-19 decembrie: Târgul de Crăciun, cursă de alergare costumată pentru toată familia, șezătoare pentru tătici și pici

Multe și de toate! Săptămâna aceasta se prognozează a fi bogată în evenimente interesante și utile pentru toată familia. Ce activități vă vor colora următoarele șapte zile aflați din afișul nostru.

14 decembrie, vineri

16:30 Lecție deschisă gratuită ”Hollywood special effects”.

Copii de 9-14 ani și părinții acestora sunt invitați la o lecție deschisă gratuită. Veți afla: de la ce trebuie de început – 5 pași simpli; ce programe de utilizat; ce trebuie de învățat pentru a crea efecte speciale uimitoare; exemple de efecte speciale pe care le puteți crea; secretele editării video de la profesionist; perspectivele acestui domeniu.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy.
Adresa: str. Decebal,139.

15 decembrie, sâmbătă

10:00 Târgul de Crăciun.

Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul Republicii Moldova organizează în inima orașului Chișinău un Târg de Crăciun veritabil, demn de marile capitale europene. Moșul a pregătit o desagă de surprize, astfel ca toți vizitatorii Târgului – de la mic la mare – să aibă parte de cât mai multe momente magice. Așadar, timp de o lună, strada 31 August 1989 va deveni o stradă pietonală, teritoriul fiind împărțit în câteva zone: zona de poveste, zona de gheață, trei zone de distracție, zona tradițiilor, zona concertelor, zona fotografiilor.
Locul desfășurării: str. 31 august 1989 (între str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni).

11:00 Târg caritabil de Crăciun.

Târg caritabil de Crăciun organizat de copii, părinți și cadre didactice din Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Artico”. Participanții vor vinde creațiile proprii, iar banii adunați vor fi donați copiilor din secția pediatrie oncologică din cadrul IMSP Institutul Oncologic din Republica Moldova.
Locul desfășurării: ARTICO, în hol.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

11:00 Șezătoare pentru tătici și pici.

Tăticii împreună cu copiii săi vor crea un decor neobișnuit de Crăciun. Vor fi multe articole de bricolaj, instrumente, materiale reciclabile, șuruburi și piulițe. Tăticii și picii vor crea și se vor juca. Locurile sunt limitate.
Locul desfășurării: Tech4Kids.
Adresa: str. V. Bellinskii, 20B.
Telefon: 0 680 7-36-16.

11:00 Vegan Kids Master-class.

Toți copiii sunt invitați la un master-class vegan. Picii vor prepara dulciuri sănătoase și gustoase – chia puding cu sos de căpșune și tartă sfărâmicioasă cu gem și cremă. Vârsta: 7-11 ani. Master-classul va dura 1 oră. Înregistrarea prealabilă este obligatorie.
Preț: 1 pers – 200 lei, 1+1 – 350 lei, 1+1+1 – 300 lei.
Locul desfășurării: Dulcinella.
Adresa: str. Albișoara, 68.
Telefon: 0 791 7-27-60.

12:00 Robo Claus Battle Show.

Pe cei prezenți la eveniment îi așteaptă cea mai crâncenă luptă dintre roboțeii Lego a echipelor de copii de la Roboclub ARTICO pentru titlul de RoboClaus 2019. Intrare liberă.
Locul desfășurării: ARTICO, sala ”Nota 10”.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.

13:00 Feeria darurilor 2018.

Moldeco vă invită la evenimentul de caritate Feeria Darurilor 2018, organizat împreună cu AFAM - Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova . Anul acesta evenimentul este la a 8-a ediție. Participantele ediției 2018 sunt în cea mai mare parte membre AFAM care vor oferi spre vânzare obiecte pentru casă și decor, handmade de sărbători, tricouri și hanorace, jucării senzoriale, certificate valorice pentru produsele companiilor pe care le administrează, precum și produse de patiserie homemade, care pot fi un cadou deosebit de Crăciun.
Locul desfășurării: Moldeco.
Adresa: str. Moscova, 14/1.

14:00 Proiect educațional ”Internet fără griji”.

Seminar practic dedicat siguranței online pentru părinți și copii. Programul evenimentului constă din 3 module desfășurate în paralel și destinate separat pentru părinți, copii cu vârsta 6-12 ani și adolescenți cu vârsta 13-17 ani. Programul pentru părinți include un panel de discuții cu experți în protecția datelor cu caracter personal, programe copii, cyberbullying, securitate informațională, soluții tehnice și psihologie.
Pentru copii - un atelier de robotică deosebit, adaptat siguranței online, cu sfaturi practice și pe înțelesul lor despre ce trebuie să facă într-o situație de risc pe internet.
Pentru adolescenți - un workshop nou în care se va vorbi despre comunicarea și construirea relațiilor în mediul online, noțiunea de sexting și distribuirea de conținut foto.
Intrarea este liberă, în baza înregistrării prealabile online.
Locul desfășurării: Tekwill.
Adresa: str. Studenților, 9/11.

14:00 Cantoterapie pentru copii și părinți.

Cantoterapia are un impact uimitor asupra copiilor, creându-le senzații de fericire și este un instrument pentru identificarea talentelor copilului, îi ajută să devină mai încrezători în propriile abilități, să facă noi prieteni, să învețe cum să interacționeze cu alți copii și parinții săi în creativitate și artă muzicală!
Preț: 100 lei (1 matur + 1 copil).
Locul desfășurării: Summit Events.
Adresa: str. Tighina, 49/3.
Telefon: 0 691 4-02-78.

15:00 Crăciunul copiilor 2018.

Sărbătoare de Crăciun pentru toată familia, dar în special pentru copii. O petrecere unică la care vor participa multe centre de creație, cu ateliere creative, cu master-class-uri sau ocupații pe placul copiilor. De asemenea, va avea loc un concert de sărbătoare cu vedete din țară, târg de Crăciun, dar și multă distracție cu personaje de poveste. De la sărbătoare nu va lipsi Moș Crăciun, care va veni cu daruri plăcute pentru fiecare copilaș.
Preț: Biletele pentru copii – 300 lei, pentru părinții care îi însoțesc – 50 lei.
Locul desfășurării: CIE ”Moldexpo”.
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

19:00 O seară de Colinde.

În prag de sărbători, ce poate fi mai minunat decât să petreci o seară ascultând colinde și cântece de Crăciun? Mergeți să savurați o cană de ciocolată fierbinte și un set de colinde interpretate live de Stela Boțan. Evenimentul are scop caritabil și face parte din campania de colectare a jucăriilor pentru copiii social-vulnerabili.
Preț: 50 de lei sau o jucărie.
Locul desfășurării: Tucano Coffee Brasil.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A.

15 și 16 decembrie

10:30 Ateliere de Crăciun.

Ateliere de Crăciun pentru copii și părinți. Un workshop de confecționare a unei stele, fie pentru a fi pusă pe brad, fie pentru a o atârna pe ușa de la intrare, fie pentru vestirea luminii.
Preț: 150 lei.
Locul desfășurării: Dulcinella.
Adresa: str. Calea Ieșilor, 9.
Telefon: 0 693 7-96-62.

16 decembrie, duminică

9:00 Eu pot să înot. Ediția VII.

În perioada ajunului sărbătorilor de iarnă, clubul SportPark continuă tradiția frumoasă și dă start celui mai îndrăgit eveniment - campionatul de înot pentru copii ”Eu pot să înot”. Tradițional, micii eroi ai bazinului se vor întrece după categoriile de vârstă, iar după competiție toți sunt așteptați la evenimentul de decernare a învingătorilor cu premii de valoare, dar cel mai important - cu un show chimic extraordinar oferit de la echipa ”Mendelevium”. Înregistrarea este obligatorie.
Locul desfășurării: SportPark.
Adresa: str. N. Dimo, 32.
Telefon: 0788 8-98-89.

9:30 Maratonul de Crăciun.

O cursă de alergare costumată pentru întreaga familie - Maratonul de Crăciun by Naturalis 2018! Participanții vor parcurge un traseu de 3 km pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind costumați în personaje de poveste. De-a lungul distanței, alergătorii vor putea să-și încarce pungile cu multe daruri, zâmbete și emoții pozitive. Evenimentul este unul caritabil, iar o parte din fondurile adunate în cadrul acestuia va fi donată unui copil care are nevoie de ajutor.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

11:00 Povestea unei povești.

Spectacol pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani. În program: dansuri și jocuri interesante, program cu multă interacțiune, emoții și voie bună, conținut educativ pentru copii. Accesul copiilor până la 3 ani este gratuit. Părinții achită biletul.
Preț: 79-99-129 lei.
Locul desfășurării: Centrul cultural ”Odeon”.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.

12:00 Angel wings 2018.

Concert de caritate organizat cu scopul susținerii familiei lui Daniel Malahov, elev în clasa I, care a fost diagnosticat cu leucemie.
Locul desfășurării: Atrium, etajul 1.
Adresa: str. Albișoara, 4.

12:00 Christmas Charity Boutiique.

Crăciunul ne bate la ușă, iar asta însemnă că Rotaract Club Chișinău te invită la o nouă ediție Christmas Charity Boutique! De această data vom scotoci prin garderoba fashionistelor din Chișinău, unde vom găsi haine și accesorii încărcate cu povești frumoase, iar cel mai plăcut e că scopul evenimentului e unul caritabil, o parte din profitul participantelor fiind donat.
Locul desfășurării: Tucano Coffee Costa Rica.
Adresa: str. Pușkin, 15.

18:00 Pop Simfonic 5.

Moldovan National Youth Orchestra revine pe data de 16 decembrie cu Pop Simfonic 5 - un concert dinamic, pasional, contrastant cu peste 10 genuri de muzică, de la cea clasică până la cea electronică, totul cu scopul ca fiecare din noi să fie FERICIT. O ediție cu suflu și dimensiuni noi ce vine să aducă tribut viitorului prin participarea a 120 de adolescenți din toată țara pe scena Palatului Național, dintre care 20 de eroi ai proiectului La La Play Voices. Astfel, marcăm începutul unui proiect amplu de 12 luni „La La Play Voices Academy”. În total peste 200 de muzicieni vor fi pe scenă, instrumentiști, soliști și coriști.
Locul desfășurării: Palatul Național ”Nicolae Sulac”.

19:00 Târg de haine ”Vintage Bazaar”.

În cadrul târgului vor fi expuse haine pentru toată familia. Rochițe de iarnă, fustițe, bluzițe de toate culorile, multă dantelă și pălării, bijuterii și eșarfe elegante, pantofi și genți, lucrușoare hand made – toate scoase din dulapurile virtuale ale unora dintre cele mai hip&chic vintage hunter-ite din Chișinău și din țară.
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: cafenea Moldovita.
Adresa: str. V. Alecsandri, 78.

18 decembrie, marți

18:00 Workshop ”Sărbătorile și liniștea”.

Un eveniment de suflet, unde se va discuta despre copii și vor fi destăinuite mici secrete despre cum să sărbătorim frumos. Veți afla: care sunt regulile de bază înainte de a ieși din casă cu copilul și de ce ele sunt atât de importante; cum învățăm copilul să nu ne întrerupă în discuții; cum să ne comunice necesitățile lui; cum să-l abordăm corect în prezența altora; metode de combatere a crizelor de isterie sau modele de comportament potrivite pentru a calma copilul.
Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.
Telefon: 0 601 2-05-04.

19 decembrie, miercuri

12:00 Lebkuchen – tradiție germană de Crăciun.

Master-class al dulciurilor tradiționale germane, organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală în colaborare cu A.O. Casa Germană „Hoffnung” din Republica Moldova. Dulciurile „Lebkuchen” sunt turte dulci preparate cu ocazia sărbătorii Crăciunului, alături de alte specialități precum Stollen, Printen, Marzipan, Spekulatius, Lebkuchenhaus etc. În atelier vor fi prezentate rețete originale de „Lebkuchen” și vor fi studiate aspecte ale tradițiilor germane de Crăciun.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M.Kogălniceanu, 82.
Telefon: 022 23-88-68.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 127
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.