20 decembrie 2018

Afiș 20-26 decembrie: Târgul cadourilor de Crăciun, poveste de iarnă pentru copii, multiple acțiuni de caritate

Evenimente multe și diferite îi așteaptă pe chișinăuieni și oaspeții capitalei în această săptămână. Așadar, e timpul să pregătiți cadouri pentru cei dragi, să savurați pe deplin magia sărbătorilor de iarnă, să faceți fapte bune, să mergeți la spectacole interesante și la expoziții curioase. Și desigur – să colindați, să faceți poze cu Moș Crăciun, să efectuați cumpărături pentru frumoasele sărbători. Citiți afișul nostru și întocmiți un plan al vizitelor.

20 decembrie, joi

15:00 Magia sărbătorilor de iarnă.

Palatul de Cultură a Feroviarilor vă invită, joi, 20 decembrie, la ora 15:00, la un concert dedicat sărbătorilor de iarnă. Pentru Dumneavoastră vor evolua colectivele Palatului de Cultură și invitații speciali Angela Cabari-Roșcovan și Sergiu Țurcan. Intrarea este în baza invitațiilor.
Adresa: str. Decebal, 2.

21 decembrie, vineri

10:00 Epoca Glacială – expoziție nouă la Dino Park Moldova.

O expoziție absolut nouă, cu exponate noi, cu personaje îndrăgite din desene animate și un exponat special – Deinotherium Gigantissimus. În mărime reală, faimosul dinoteriu, în carne și oase, ce a trăit cândva pe teritoriul Moldovei.
Locul desfășurării: Dino Park Moldova.
Adresa: str. Renașterii Naționale, 7.

21-25 decembrie

10:00 Crăciunul acasă.

În perioada 21-25 decembrie, cel mai magic târg al cadourilor de Crăciun din Moldova vă așteaptă la Moldexpo. Aici găsiți cadouri pentru toată familia – copii, părinți, bunei, prieteni și colegi. Pe lângă cadouri, vor fi expuse: produse pentru masa de sărbătoare, diferite accesorii, decoruri de Revelion și chiar îmbrăcăminte pentru noapte dintre ani. În program: master-classuri, colinde, tombole și concursuri.
Locul desfășurării: CIE ”Moldexpo”.
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

21 decembrie-13 ianuarie

Misterul de Crăciun.

Începând cu 21 decembrie 2018 și până în data de 13 ianuarie 2019 Circul din Chișinău își așteaptă spectatorii la un nou spectacol de Revelion - ”Misterul de Crăciun”. Un spectacol de divertisment de bună calitate. Astfel, programul pentru copii și adulți va include un spectacol uimitor ce va îmbina dresură de papagali, dresură de câini și pisici, scoala de echitatie, acrobații în aer, jonglerie pe role, roata Syr, echilibru și desigur Clovnul Mart.
Preț: 150 și 250 lei.
Locul desfășurării: manejul mic al Circului din Chișinău.

22 decembrie, sâmbătă

9:00-12:00 Donăm sânge – dăruim bucurie.

TEP împreună cu Hai Moldova, AARC, True City și Carte pentru Fapte vă invită să participați la o acțiune de sărbătoare "Donăm sânge - dăruim bucurie"! In cadrul acțiunii noi vom dona sânge la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, apoi vom lua produsele (halva, suc, etc.), din pachetul donatorului și le vom aduce la o școală internat și în spital raional și (în cazul în care vom avea multe produse) vom încerca să găsim oameni bătrâni care vând flori zi și noapte în centrul Chișinăului și tot să le dam tot cadouri ca sa le arătăm că nu sunt singuri și ne pasă!
Adresa: str. Academiei, 11.

11:00 Povestea unei Povești cu Moș Crăciun și Fulguța.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta între 2-7 ani - ”Povestea unei Povești cu Moș Crăciun și Fulguța”. Preț: 79-99-129 lei.
Locul desfășurării: Centrul cultural ”Odeon”.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.

17:00 Ajută un bătrân să zâmbească.

CRĂCIUNUL este acea sfântă sărbătoare a sufletului, a iubirii și a generozității, ce oferă bucurie, speranță și pace lăuntrică tuturor oamenilor. Sunteți îndemnați să aduceți un zâmbet pe chipul bătrânilor ce-și petrec anii din viață la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și adulte din comuna Micleușeni, r. Strășeni. Unii dintre ei sunt țintuiți la pat, majoritatea au probleme de sănătate, mereu triști și izolați, acești bătrâni, sunt permanent în așteptarea copiilor, nepoților, rudelor, sau cineva din apropiați. Scopul acestei campanii este, să adunăm cât mai multe cadouri: haine, încălțăminte, mănuși, pijamale, cărți, produse alimentare, dulciuri, cosmetice etc. Toate vor fi colectate în cadrul unui eveniment organizat la locația magazinul VIGGO, din Chișinău.
Adresa: str. A. Mateevici, 64.

17:00 Crăciunul copiilor cu Autobots 2019.

Copiii sunt invitați la o adevărată serbare de Crăciun cu personajele din Transformers. Pe cei mici îi așteaptă aventuri de neuitat cu roboții preferați, dar și cu cel mai bun Moș Crăciun. În program: efecte speciale cu gheață uscată, prezentare spectaculoasă cu tematica sărbătorilor de iarnă, concursuri și discotecă din hârtie. Copiii vor pleca nu doar cu cadouri, dar și cu amintiri frumoase.
Vârsta: 4-9 ani.
Preț: 450 lei.
Locul desfășurării: Radisson Blu Leogrand Hotel.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 77.

22-23 decembrie

10:00 Expoziție internațională de pisici.

Grupul de voluntari ”City Cats” – mișcare socială ce protejează pisicile străzii din Chișinău, va participa fără feline. Dar, dacă vă veți apropia de taraba acestora, vi se vor oferi calendare de autor pentru anul 2019 cu fotografiile pisicilor salvate. Totodată, veți avea posibilitatea să procurați suvenire hand made, dar și multe alte lucruri drăguțe. Toți banii adunați la eveniment vor fi utilizați pentru sterilizarea pisicilor străzii. La expoziție veți vedea cele mai luxoase rase de pisici și veți afla detalii importante despre acestea.
Locul desfășurării: Palatul feroviarilor.
Adresa: str. Decebal, 2.

22-24 decembrie

12:00 Yard Sale ”Christmas Star”.

Un Yard Sale magic. Pe parcursul a trei zile: cumpărăm cadouri pentru cei dragi, admirăm cele mai frumoase lucruri create de meșteri, cântăm piese de sărbătoare, facem cunoștință cu elfii, împachetăm cadourile, urmărim spectacole pentru copii, ne fotografiem și zâmbim mult.
Fiecare copil la intrare va primi cadou 50 monede pentru distracție la Wonderland.
Preț: 50 lei pentru o zi și adițional 25 lei pentru oricare a doua zi. 75 lei – toate trei zile. Copiii până la 12 ani intră gratuit.
Locul desfășurării: CC ”Atrium”, etajul 3.
Adresa: str. Albișoara, 4.

23 decembrie, duminică

10:00 Matineu + Capra cu trei iezi.

Copiii sunt invitați la matineu și la spectacolul ”Capra cu trei iezi”. Evenimentul este preconizat pentru copiii mai mari de 5 ani. Durata: 1 oră 45 minute.
Preț: 60 lei – maturi, 60 lei – adulți.
Locul desfășurării: Teatrul Republican de păpuși ”Licurici”.
Adresa: str. 31 august 1989, 121.

14:00 Crăciun pe Micle Pietonală.

Comunitatea străzii Micle, membrii Centrului de Urbanism, precum și toți suporterii inițiativei de a transforma una dintre cele mai frumoase străzi ale Capitalei într-o stradă accesibilă pentru toți, sunt invitați la evenimentul ”Crăciun pe MiclePietonală”! În program: izvar și gustări moldovenești, discuții referitoare la succesele anului 2018.
Locul desfășurării: Intersecția dintre Micle și Pârcălab.

13:00 Chișinău prin monoclu.

Chișinău prin monoclu – turul XX ”Ulița Pârcălabului”.
Strada Vlaicu Pârcălab și-a schimbat nu o dată numele, dar oricum și-a păstrat alura istorică. Vino să descoperi destine de evrei, greci, boieri moldoveni și multe alte taine. Vino duminică să afli povestea străzii, iar după tur să te încălzești cu un izvar la un eveniment magic - Crăciun pe #MiclePietonală. Turul va fi în limba română. Participarea este gratuită.
Locul startului: curtea teatrului ”A. Cehov”.
Adresa: str. V. Pârcălab, 75.

24 decembrie, luni

11:00 Spectacol ”Moștenitorul lui Santa”.

Copiii de 6-13 ani, împreună cu părinții, sunt invitați la spectacolul de Revelion ”Moștenitorul lui Santa”. În cadrul spectacolului, prin experimente, va fi demonstrată magia sărbătorilor de iarnă. Veți afla despre dinastia lui Santa Claus, veți fi parte a miracolelor de Crăciun și veți trăi istoria eroului principal – moștenitorul lui Santa. Numărul de locuri este limitat.
Adresa: str. Bănulescu Bodoni, 61.
Telefon: 0 680 2-30-27.

24-29 decembrie

Tabără de iarnă pentru copii.

Începând cu 24 decembrie, Leader Land invită copiii cu vârsta 3-10 ani să petreacă vacanța de iarnă împreună, la "Christmas Kids Camp"! Copiii vor avea parte de o porție bună de distracție, activități interactive și utile. Totodată, copiii vor avea posibilitatea să confecționeze daruri de Crăciun pentru cei dragi.
Locul desfășurării: Leader Land.
Adresa: str. Testemițeanu, 17/6.
Telefon: 0 681 4-11-41.

25 decembrie, marți

14:00 Poveste de iarnă pentru copii.

Vă așteapta un program distractiv divers pentru copii, unde aveți posibilitatea de a-i întâlni pe Moș Crăciun și Alba-ca-Zăpada, mulți alți eroi animați, cadou pentru fiecare copilaș și surprize frumoase! Atmosfera sărbătorilor de iarnă este asigurată.
Preț: 100 lei persoană (indiferent de vârstă).
Locul desfășurării: OSCAR Banquet Hall.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 69.

17:00 Concert caritabil.

Concert organizat cu scopul colectării resurselor financiare pentru procurarea instrumentelor muzicale pentru Liceul Teoretic cu profil Tehnologic pentru copii cu vedere slabă din Chișinău. Copii care provin din familii social vulnerabile. Pe scenă sunt invitați elevi de la Liceul de muzică ”Ciprian Porumbescu” și de la Liceul pentru Copii cu vedere slabă. În program sunt incluse și piesele lui Anatol Ștefăneț, care a lansat de curând o culegere de piese pentru vioară și pian. Alături de copii, pe scenă vor mai urca Ana Cernicova - soprană, Ionel Manciu - vioară, Radu Croitoru - violoncel și Marcel Lazăr - pian. Am pregătit lucrări de D.Shostakovich, R.Strauss, A.Piazzola, A.Ștefăneț și câteva colinde.
Locul desfășurării: Sala cu Orgă.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 81.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 449
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.