Articolul se referă la temele:

Salonul "Teatrul Mic" — ținute de carnaval simple, dar impresionante3

Salonul "Teatrul Mic" — ținute de carnaval simple, dar impresionante

Ce fel de sărbătoare fără un veritabil costum de carnaval? În ajunul matineelor, dar și a unor petreceri tematice, acestea sunt la mare căutare.

Solicitările sunt variate — dacă unora le plac veșmintele fastuase, alții preferă costume și rochițe modeste, dar stilate. Unde, în Chișinău, am putea închiria costume de carnaval și rochițe de ocazie simple, dar frumoase; calitative, dar la prețuri rezonabile? În acest articol, vă prezentăm informații detaliate despre unul dintre saloanele de carnaval, care v-ar putea ajuta în acest sens.

Pentru băiețelul meu, la fel ca și pentru majoritatea copiilor, fiecare matineu de la grădiniță este o adevărată sărbătoare. Pe lângă faptul că învață și repetă cu mare responsabilitate poezioarele și cântecelele, este extrem de curios să afle cât mai multe detalii despre personajul al cărui rol va trebui să-l joace. De aceea, de fiecare dată alegem cu atenție costumul de carnaval. La primul matineu am cutreerat un șir de magazine și saloane, pentru ca în final să descoperim salonul "Teatrul Mic" — gamă bogată de costume, gazdă primitoare, care încearcă să acorde ajutor fiecărui client în parte.

De aceea, având ocazia să realizez un articol despre acest salon, am mers acolo cu mare drag, pentru a afla cât mai multe detalii despre cei ce ajută copiilor să arate impecabil la orice serbare. Am discutat cu fondatorul salonului "Teatrul Mic", Ion Crețu, care ne-a destăinuit o mulțime de curiozități despre colecția de costume de carnaval și rochițe, informații pe care mă grăbesc să le împărtășesc și altor părinți.

Garderoba de la "Teatrul Mic"

Pe parcursul celor 5 ani de activitate, pas cu pas, colecția s-a îmbogățit în mod considerabil. Aceasta crește la fiecare matineu, încât astăzi, în garderoba salonului am putea număra în jur de 700 de costume și rochițe de ocazie, ne luând în considerație numeroasele accesorii.

Pentru matinee și petreceri tematice aici descoperiți o varietate de costume. Or, nu în zadar deviza salonului "Teatrul Mic" este "Descoperă artistul din familia ta". Costume ale eroilor din povești, costume de prinți și prințese, dinozauri, îngerași, de animale, păsări și insecte — toate sunt cu mare grijă aranjate pe umerașele din garderoba salonului. M-a frapat și varietatea de modele de costume naționale, toate confecționate din stofe naturale, multe dintre care sunt brodate cu ornamente specifice plaiului nostru.

Rochițele și costumele de ocazie, care pot fi găsite la acest salon, de asemenea vă vor încânta privirea. Dacă aș avea o fetiță, cu siguranță rochițele pentru sărbători le alegeam de la "Teatrul Mic" — sunt stilate, realizate cu un vădit simț al esteticului.

"Avem costume de carnaval și rochițe importate, dar o parte considerabilă dintre acestea sunt confecționate pe loc, în funcție de solicitările specific locale. De obicei, de elaborarea conceptului costumelor se preocupă Viorica, soția mea. Ea gândește fiecare detaliu, încât să obținem rezultatul pe care ni-l dorim. Punem accent pe simplitate și calitate. Evităm la maximum stofele din țesături fibroase artificiale. Mai ales căptușeala, preferăm să fie cusută din bumbac", Ion Crețu.

Colecția salonului numără și câteva costume și accesorii de carnaval pentru adulți — pălării, măști și vestimentație. Deci, nu doar copiii, ci și părinții acestora s-ar putea aventura într-o călătorie imaginară în lumea basmelor.

Prețuri rezonabile

La salonul "Teatrul mic" sunt costume și rochițe pentru fiecare buzunar. Prețurile pentru chiria unui costum de carnaval variază între 80-300 de lei. O rochiță de ocazie poate fi închiriată la un preț de 180-300 de lei. Mai scumpe sunt cele confecționate de designeri vestiți din SUA și Marea Britanie, acestea diferă si prin calitatea stofei.

În pas cu noile tendințe și tehnologii...

Acum, pentru a închiria un costum/rochiță este necesar să mergeți la salon, să faceți alegerea și să efectuați rezervarea. Dat fiind faptul că în perioada matineelor, costumele sunt extrem de solicitate, acestea pot fi închiriate pentru o zi, încât să se reușească pregătirea lor pentru o altă festivitate.

"Costumul/ rochița este oferită într-o stare impecabilă, încât părintele trebuie doar să îmbrace copilul, nu mai are de spălat sau călcat."

La moment, însă, se lucrează asupra implimentării unui nou sistem de rezervare a costumelor. Astfel, în curând, clienții vor putea face rezervările în regim online — ceea ce va ușura substanțial căutările părinților.

Pe site-ul companiei, vor fi plasate toate informațiile despre costum/rochiță — stofa din care a fost confecționat, mărimile disponibile, câte articole conține setul, varietatea de culori, prețul pentru chirie — încât clienții să-și poată face o impresie completă despre costumul în cauză.

Totodată, se lucrează și asupra ideii de livrare, iar ulterior de colectare a costumelor — ceea ce va fi o particularitate aparte a acestui salon.

Clienți din toate colțurile capitalei, precum și din localități îndepărtate de Chișinău

Deși este amplasat în sectorul Ciocana, clienți fideli ai salonului sunt și părinți din alte sectoare ale orașului — Botanica, Buiucani, Telecentru, ba chiar din suburbiile Chișinăului. Mare mi-a fost uimirea, atunci când am aflat că "Teatrul Mic" bucură prin costumele sale și micuții din Dondușeni — un raion de la nordul Moldovei. Acesta, probabil, este un indice al calității, nu în zadar oamenii vin aici din colțuri atât de îndepărtate.

Deci, dacă aveți matineu la grădiniță, iar copilul are un rol însemnat în cadrul acestuia, salonul "Teatrul Mic" vă poate ajuta în alegerea unui costum de carnaval potrivit piciului dumneavoastră. Dacă ați vrea să organizați copilului o zi de naștere mai puțin obișnuită, aici găsiți costumele tuturor eroilor îndrăgiți. Și, dacă în ajun de Anul Nou aveți o petrecere corporativă tematică, aici ați putea găsi cu ușurință accesoriile necesare.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»