Articolul se referă la temele:

International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

5 idei de activități creatrive care vă vor ține copilul ocupat mai mult timp0

5 idei de activități creatrive care vă vor ține copilul ocupat mai mult timp

Ați epuizat toate ideile de activități pe care le-ați putea face împreună cu copilul? Deja ați încercat toate jocurile de societate pe care le aveați în casă, ați privit o mulțime de desene animate și filmulețe educative, ați citit povești? Ce mai puteți face? Apucați-vă de creație!

Copiilor de vârstă preșcolară le place să coloreze, deseneze, modeleze, să decupeze. Imaginați-vă cât de fericiți ar fi copiii dacă împreună ați confecționa jocuri, în care apoi piciul se va juca singur sau împreună cu dv. Așadar, vedeți mai jos câteva idei:

Figurine de hârtie

O activitate care, cu siguranță, le va încânta pe fetițe — doar ele vor putea deveni adevărate stiliste. Își vor confecționa propria păpușă din carton și îmbrăcăminte pentru aceasta. Dar cine știe, posibil și unii băieței vor putea fi atrași de o asemenea activitate.

Dacă aveți imprimantă, atunci munca vi se ușurează — decupați figurinele propuse de Tanya Zadorozhnyaya, pe pagina sa de facebook — sunt tare drăguțe.

După ce le decupați, colorați-le și voila — păpușele personalizate. Un plus al acestei activități — ocupație pentru copil pentru mai multe zile.

Aici găsiți arhiva pusă la dispoziția tuturor de către autoare.

Pistă, traseu, parcări pentru mașinuțe

Există vreun băiețel căruia să nu-i placă mașinuțele? Eu am doi și ambii le adoră. Imaginați-vă cât de mult le va plăcea să creeze împreună cu dv. o pistă, un traseu cu câteva parcări pentru mașinuțele preferate. Aveți de unde vă inspira, modele în interenet sunt o sumedenie.

Calendar pentru numărătoare inversă

Ce își doresc cel mai mult acum copiii? Sigur — să iasă afară, să se joace la terenurile de joacă din oraș. Dar suntem în carantină, stăm cuminciori acasă și așteptăm vestea bună — PERICOLUL A TRECUT.

Până atunci creați împreună un calendar cu numărătoarea inversă. În ce constă acesta și cum se elaborează, vedeți aici.

Creați povești — eroi din basmele preferate de copii

Această activitate v-ar putea lua toată ziua sau chiar mai mult. Alegeți o poveste pe care o cunoaște copilui (sau inventați una) și confecționați împreună cu piciul eroii din acea poveste. Ați putea gândi undeva chiar o scenă cu cortină, pentru a arăta piciului un mini-spectacol. Doar arătați-i cum — copiii sunt atât de inventivi, ulterior vă vor prezenta ei însuși spectacole.

Personajele pot fi confecționate din hârtie, carton, plastelină sau chiar faceți doar cortina — și prezentați spectacol cu jucăriile din plus pe care le aveți în casă.

Inventați singuri un joc de masă

Dacă v-ați plictisit deja de jocurile de masă pe care le aveți, inventați un joc nou. Desenați tabla de joc, stabiliți regulile, iar în calitate de jucători puteți folosi orice figurină pe care o aveți în casă — un omuleț Lego, un animăluț din Kinder etc.

V-am prezentat doar câteva exemple de activități creative, dar în realitate sunt o sumedeni. Chef de joacă de-ar fi!Daniela Rotaru
Daniela Rotaru

Jurnalistă, mamă și soție împlinită. Sunt mândră că am reușit să construiesc o familie frumoasă și am ales profesia care mi se potrivește. Prețuiesc ceea ce mi s-a oferit în viață, dar consider că mereu este loc pentru mai mult. Hobby – ador să coc plăcințele după rețeta mamei.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»