International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

Elite Academia — garanția viitorului de succes al copilului!0

Elite Academia — garanția viitorului de succes al copilului!

Dorința de a-și asigura copiii cu o viață fericită și de succes, împinge mulți părinți să înceapă instruirea copiilor încă "din fașă". S-ar părea că bebelușul abia a învățat să meargă, iar părinții deja îi aleg un centru de dezvoltare potrivit. Actualmente, în Chișinău există o varietate de centre de instruire. În acest articol vrem să vă povestim despre centrul de dezvoltare intelectuală și creativă "Eite Academia". Aici copiii obțin abilitățile și cunoștințele necesare pentru o instruire productivă în viitor și se formează ca personalități capabile de a realiza toate obiectivele formulate.

Centrul de dezvoltare "Elite Academia" activează relativ de puțin timp, dar ați obținut deja încredere și succes. Cum va reușit acest lucru și ce obiective v-ați impus să realizați?

Înainte de toate, am vrut ca fiecare copil care vine la noi, să se pomenească într-un mediu confortabil pentru el, și, în același timp, să aibă posibilitatea de a obține cunoștințe și abilități în acea formă, care să corespundă cu vârsta sa. Noi cunoaștem cât de dificil le este copiilor să se socializeze. Pentru a-i ajuta să pășească mai repede și cu mai multă încredere în procesul de comunicare umană, cu toate regulilele și dificultățile acestuia, am studiat o mulțime de metode și lucrări științifice ale specialiștilor recunoscuți mondial. Apoi, am ales, în viziunea noastră, acea metodă care oferă cele mai multe rezultate și, în baza acesteia, am creat o metodă proprie, unică.

De asemenea, suntem foarte exigenți în selectarea cadrelor didactice. La noi activează doar profesioniști și, datorită acestui fapt, la copiii care frecventează cu regularitate activitățile noastre, destul de repede (conform standardelor educaționale) se observă progres în corectarea comportamentului, în procesul de socializare și de asimilare a cunoștințelor. Noi ajutăm copiilor să-și dezvolte atenția, memoria vizuală, auditivă și motorică, imaginația. Educăm sârguința și disciplina, formăm interesul și dragostea pentru studii. Obiectivul nostru fundamental — de a depăși barierele și complexele, de a ajuta copilului să se simtă bine în orice grup, de a dezvolta la copil dragostea pentru carte și încrederea în sine, dar și în faptul că este capabil să însușească orice cunoștințe și abilități.

Povestiți-ne mai multe detalii despre această metodologie.

Noi aplicăm o nouă abordare a instruirii, care se bazează pe teoria propusă de cunoscutul psiholog Howard Gardner. Potrivit acestuia, informația este percepută nu de un singur intelect, ci de câteva: lingvistic, muzical, logico-matematic, spațial, corporal kinestezic, intrapersonal și interpersonal.

Oricine dintre noi, într-o anumită măsură, este capabil să prezinte toate tipurile de intelect, dar fiecare persoană se caracterizează printr-o combinație unică a abilităților intelectuale mai mult sau mai puțin dezvoltate, prin aceasta se și explică diferența individuală dintre oameni.

În baza testelor moderne de IQ este imposibil să prognozezi obiectiv succesul care urmează să-l obții în activitate sau creșeterea profesională, să explici de ce unele persoane cu reușite excelente în școală — în viață au seccese destul de modeste, în timp ce elevii cu mai puține reușite școlare, devin lideri, obțin succes remarcabil în toate domeniile de activitate. Din acest motiv, urmând sfatul psihologului Howard Gardner, chemăm la o evaluare "intelectual-obiectivă" a abilităților și la dezvoltarea aptitudinilor individuale ale fiecărui copil. Pedagogii noștri, împreună cu psihologul și metodistul din cadrul centrului, elaborează un program de instruire individual, bazat pe un modul general și corectează acest program în baza testelor desfășurate o dată în trei luni.

Atunci când întocmim planul lecțiilor, elaborăm și pregătim material didactic pentru toate cele 7 tipuri de inetelect formulate de Howard Gardner, iar structura lecțiilor este concepută în baza celor 6 etape fundamentale după metodologia lui Benjamin Bloom: cunoaștere, percepere, aplicare, analiză, sinteză, evaluare comparativă. La fiecare din aceste etape, profesorul adresează întrebări pentru dezvăluirea completă a informației primite.

Metoda lui Benjamin Bloom este utilizată de cele mai prestigioase pe plan mondial instituții de învățământ. După ce acesta a analizat personalități marcante, în baza rezultatelor obținute, a descris modelul metodelor educative și de instruire, care au contribuit la dezvoltarea completă a talentelor acestora. Această metodă reprezintă un instrument eficient în analiza influenței studiilor asupra dezvoltării la copii a abilităților de percepere, memorizare și soluționare a sarcinilor.

Suntem de părerea că scopul principal al instruirii este de a dezvolta la copii necesitatea de a gândi, de a stimula analizarea modului în care ei învață, de a le dezvolta responsabilitatea pentru formarea personală.

Cum se desfășoară sărbătorile în cadrul centrului "Elite Academia"?

În copilărie, mai mult ca orice așteptam sărbătorile în timpul cărora se produceau miracole, eroii din povești prindeau viață, primeam daruri, îmbrăcam costume de carnaval și tuturor le era vesel.

Atunci încă nu înțelegeam că doar datorită adulților ne pomeneam în acea lume a magiei. Acum a venit timpul să preluăm rolul de povestitori, pentru a ne uimi și a ne bucura copiii. La fiecare sărbătoare: Mărțișor, Paște, Toamna de Aur și Anul Nou, decorăm interiorul într-o manieră specială, născocim scenarii noi, în care fiecare copil și părinte are un rol personal, cu jocuri, concursuri și cadouri pentru copii. Toți participanții mici își pot gratuit alege un costum de carnaval, primesc în amintire fotografii și o înregistrare video.

O adevărată sărbătoare sunt și zilele în care copiilor li se oferă cadouri în urma desfășurării testărilor, cadouri pe care copiii singuri și le aleg.

Copii din ce categorii de vârstă pot frecventa centrul? Ce cursuri sunt prevăzute pentru aceștia?

Programul nostru este conceput pentru copii de la 1 până la 14 ani.

Grupe de dezvoltare timpurie (1-3 ani):

 1. Mama și Copilul.
 2. Dezvoltare timpurie de la 2 până la 3 ani.
 3. Grupă cu program scurt, pentru copii de 2-3 ani.
 4. Mini-grădiniță pentru copii de 2-3 ani.

Grupe de dezvoltare timpurie pentru copii de 3-5 ani:

 1. Grupă cu program scurt, de la 3 până la 5 ani (în zilele de lucru și în week-end).
 2. Mini-grădiniță de la 3 până la 5 ani.
 3. Artă teatrală (3-5 ani).
 4. Cunoașterea mediului înconjurător (3-5 ani).
 5. Dezvoltare timpurie de la 3 până la 5 ani (în zilele de lucru și week-end).
 6. Instruire muzicală (în zilele de lucru și week-end).
 7. Limba engleză de la 3 până la 5 ani (în zilele de lucru și week-end).
 8. Limba română pentru copii vorbitori de limba rusă (3-5 ani).
 9. Bunele maniere și dezvoltarea intelegenței emoționale.
 10. Terapie prin poveste pentru copii de 3-5 ani (în zilele de lucru și week-end).
 11. Jocuri active de la 3 până la 5 ani.
 12. Dezvoltare creativă (3-5 ani).
 13. Lecții de vocal de la 4 ani.
 14. Lecții de pian de la 4 ani.
 15. Lecții cu logopedul de la 3 ani.

Grupe de pregătire pentru școală (5-7 ani):

 1. Grupe cu regim scurt (5-7 ani).
 2. Pregătire pentru școală (în zilele de lucru și week-end).
 3. Lecții cu logopedul.
 4. Limba engleză (în zilele de lucru și week-end).
 5. Limba română pentru vorbitori de limba rusă.
 6. Vocal.
 7. Studierea pianului.
 8. Arta teatrală.
 9. Dezvoltare creativă.

Grupe de vârstă școlară (7-14 ani):

 1. Efectuarea temelor pentru acasă — elevi ai claselor primare (7-11 ani).
 2. Tabără de vară pentru copii de 7-11 ani.
 3. Limba engleză pentru copii de 3-14 ani (în zilele de lucru și în week-end).
 4. Solfegiu, cor.

Părinții pot alege programul de vizite convenabil și numărul de lecții dorit; de la o oră, până la o zi completă, atât în zilele de lucru, cât și în week-end. Pe site-ul nostru am postat fragmente video cu unele cursuri propuse. Pe lângă aceasta, frecvent organizăm seminare pentru părinți, în cadrul cărora discutăm la orice subiect care îi interesează.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Produse și servicii la tema

 • Elite Academia Centru de educație pre-școlară

  or. Chișinău, str. M.Kogălniceanu 68 А
  0 620 5-15-18

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»