Articolul se referă la temele:

Cele mai periculoase interactiuni, alimente – medicamente si efectele adverse0

Sucul de grapefruit interactioneaza cu medicamentele antialergice, cu contraceptivele orale, cu estrogenul sau cu medicatia pentru reglarea colesterolului. Sucul modifica modul de metabolizare a medicamentelor, afectand capacitatea ficatului de a elimina medicamentele, rezultatul fiind intoxicatia.

Sucul de portocale si laptele trebuie evitate atunci cand iei antibiotice. Aciditatea sucului descreste eficacitatea antibioticelor, la fel si laptele.

Din cauza polenului, musetelul – utilizat deseori in tratarea tusei, bronsitelor, febrei sau racelii – poate cauza o interactiune violenta persoanelor racite, cu febra mare si astm, ducand la reactii alergice severe.

Guma de mestecat cu nicotina nu este recomandata daca esti hipertensiv sau suferi de boli de inima! Nicotina poate sa-ti creasca ritmul cardiac.

Și anumite vitamine si minerale au de asemenea influenta negativa asupra medicamentelor. Cantitatile mari de broccoli, spanac si alte legume verzi cu frunze, bogate in vitamina K (coagulant), pot contracara efectele heparinei si ale altor anticoagulante.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»