pazl

Andrei Leaşev: Naşterea e o sărbătoare Вероника Василаки Andrei Leaşev: Naşterea e o sărbătoare

Articolul se referă la temele:

Ce muzica sa asculti in timpul sarcinii0

Un studiu efectuat de centrul de cercetare Bellybuds arată că a asculta muzică în timpul sarcinii este benefic pentru făt, mai ales dacă este muzică simfonică. Potrivit oamenilor de știință, a pune muzică la un sonor mediu ajută la stimularea și dezvoltarea micuțului din burtica mamei. Mai mult decât atât, cu cât tatăl vorbește mai aproape de burtica mamei, cu atât mai ușor nou-născutul îl va recunoaște ca pe cineva foarte apropiat, căci noțiunea de tată nu este, evident, stabilită în primele săptămâni după naștere.

Acesta nu este singurul studiu care vorbeste despre beneficiile muzicii asupra micuțului, numeroase astfel de cercetări apărând în lumea medicală academică. Însă adevarul este că nimeni nu a putut dovedi dacă muzica ajută sau nu la dezvoltarea fătului, căci niciun cercetator nu a putut observa reacțiile fătului, îndeaproape.

Unele studii atestă faptul că muzica îi face pe copii mai deștepți, dar Gordon Show, un neurocercetător de la Universitatea California, atrage atenția că toate analizele în acest sens au fost efectuate pe copii mai mari, nu pe fetuși.

Singurul lucru pe care l-au putut dovedi, este că ritmul bătăilor inimii fetusului, în timp ce ascultă muzică, se schimbă. Obstetricianul Rene Van de Carr din California a observat că fetusii de 33 de saptămâni respiră altfel atunci când ascultă simfonia a V-a a lui Beethoven, alternând odată cu sunetele, fapt ce arată că micuții din burtica mamei chiar se bucură de muzică.

Așadar, până când cercetătorii vor descoperi o metodă de a observa fătul fără să-l pună în pericol sau să periciliteze viața mămicii, toate concluziile științifice arată că muzica simfonică, mai ales, influențează benefic cel puțin starea fatului din burtică.

Cum ascultă fătul muzică:

Cea mai bună opțiune pentru a aduce muzica la urechile micuțului este punerea unei perechi de căști mari pe burtică. Volumul nu trebuie dat tare, pentru că lichidul amiotic în care se dezvoltă fătul este un bun conductor de sunet.

Volumul muzicii simfonice nu trebuie sa depășească 65 de decibeli, ideal fiind 50 de decibeli. potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Pentru a înțelege mai bine cât de puternic este sunetul, vă prezentăm mai jos câți decibeli produc, în medie, principalele obiecte electrocasnice:

  • 50-75 dB mașina de spălat.
  • 55-70 dB mașina de spălat vase.
  • 60-85 dB aspiratorul.
  • 60 – 95 dB foenul.
  • 65 – 80 dB alarma de trezire.
  • 75 – 85 dB tragerea apei la toaleta.
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

pazl

Noutățile partenerilor