pazl

Articolul se referă la temele:

Cum să alegi corect patul pentru copilul tău? 3 sfaturi pentru somnul odihnitor al piciului tău0

Cum să alegi corect patul pentru copilul tău? 3 sfaturi pentru somnul odihnitor al piciului tău

Este lucru unanim recunoscut că piciul tău crește efectiv cel mai bine în somn. Nu te vom încărca cu informații în plus despre ritmurile circadiene și somatotropină, însă te vom ajuta să-i garantezi micuțului un somn sănătos și odihnitor. Pentru o astfel de sarcină este relevant să alegi corect pătucul în care urmează acesta să doarmă. Magazinul online pentru copii Mamico.md vine cu o serie de recomandări despre cum să alegi corect cel mai bun pătuc pentru copii.

Cum să aleg corect un pătuc pentru copil?

Știm că de amenajarea spațiului depinde cât de bine se va odihni cel mic în acesta, dar și cât de productiv îi va trece ziua următoare. Prin urmare, trebuie să atragi o atenție deosebită la construcția patului pentru copii, care trebuie să fie ergonomic construit și, totodată, să fie înzestrat cu toate atributele de siguranță obligatorii. De exemplu, dacă în timpul somnului copilul tău are tendința de a-și schimba pozițiile frecvent, atunci trebuie să alegi un pătuț țarc, cu margini ajustabile în dependență de evoluția copilului.

Un alt element la care trebuie să atragi atenția este structura solidă a acestuia, astfel încât să excluzi orice risc de cădere sau de instabilitate, care poate apărea la orice mișcare a celui mic. În acest sens, patul trebuie să fie construit dintr-un material rezistent, preferabil lemn, care să dăinuie în timp și să susțină corect coloana vertebrală în dezvoltare a piciului tău.

Un accent extra pe care trebuie să-l pui este cel al alegerii saltelei pentru bebeluși, care trebuie să diminueze orice risc alergenic și să fie, în mod obligatoriu, ortopedică, mai ales în perioada când copilului i se dezvoltă sistemul locomotor. Apropo, poți să observi cum fluctuează atitudinea celui mic după un somn corect. Este destul să vezi ce schimbări de comportament are dis-de-dimineață.

Ce model de pat să aleg?

În această sferă trebuie să ții cont nemijlocit de vârsta și necesitățile copilului tău, astfel încât să nu îi afectezi regimul de odihnă și de repaus. Evident, pe piață se regăsesc extrem de multe modele și feluri de pătucuri din care poți alege. Un prim exemplu, este pătucul pentru copii convertibil. Este similar celui cu gratii, doar că poate fi folosit mai mult timp decât cel clasic, gratiile fiind detașabile. E corect să procuri unul de dimensiuni mai mari, astfel încât copilul tău să încapă în toată această perioadă.

Un alt model pentru care poți opta când copilul tău va ajunge la vârsta de 5-6 ani este cel simplu sau cel supraetajat. Nu doar vei economisi spațiu, ci îl vei deprinde cu somnul în propria sa cameră, ceea ce reprezintă o etapă extrem de relevantă pentru dezvoltarea acestuia.

Patul cu birou și noptieră este varianta potrivită atunci când ai un școlar în casă, deoarece în acest fel va avea toate obiectele în imediata apropiere. De asemenea, îl vei implica ușor în curățenie și ordine, ceea ce responsabilizează corect piciul.

Deci, reiterând cele menționate, cele mai relevante reguli în alegerea pătucului pentru copii este că trebuie să ții cont de nevoile acestuia și să optezi pentru modelul care îi va oferi cel mai de calitate somn.

Dacă ești proaspăt părinte, atunci nu uita că alegerea patului o poți face cu ușurință la Mamico.md, cel mai mare magazin online pentru copii, unde vei găsi consultanță eficientă și tot de ce este nevoie pentru o copilărie fericită.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

pazl

Noutățile partenerilor