Articolul se referă la temele:

4 secrete pentru un somn odihnitor și revigorant. Toate contează — de la programul tău până la stofa lenjeriei pe care o alegi1

4 secrete pentru un somn odihnitor și revigorant. Toate contează — de la programul tău până la stofa lenjeriei pe care o alegi

Prioritatea numărul 1: somnul calitativ

Se știe că, în medie, petrecem o treime din viață dormind. De fapt, somnul e cea mai importantă parte de reîncărcare a bateriilor tale. Nu irosești timpul dormind, ci acumulezi energia suficientă pentru a realiza scopurile propuse. Un somn odihnitor:

  • Îmbunătățește memoria,
  • Stimulează imunitatea,
  • Îmbunătățește activitatea psihică și fizică,
  • Ține la distanță bolile de inimă și diabetul zaharat,
  • Calmează.

Deci, ce pași trebuie să urmezi pentru a avea parte de un somn calitativ?

1. Fixează-ți un program de somn pe care să-l urmezi strict

Medicii recomandă adulților să se culce în jurul orei 22. Pentru a fi odihnit și gata de muncă în ziua următoare este necesar să dormi 7-8 ore.

2. Nu mânca și nu bea alcool cu 3-4 ore înainte de culcare

Evită mâncarea condimentată, ciocolata, cafeaua și băuturile alcoolice pe timp de seară. Aceste alimente stimulează organismul, iar somnul nu va mai fi unul odihnitor.

3. Aerisește bine încăperea înainte de somn

Corpul tău va fi mai relaxat, iar mintea – mai odihnită dacă aerul va pătrunde în încăperea în care dormi.

4. Alege o lenjerie de pat confortabilă

Este foarte important să ai un set de lenjerie de pat bun. Un somn calitativ depinde direct de calitatea stofei. Pe timp de vară alege mătasea, ea previne transpirația din timpul nopții.

Cum alegi un set de lenjerie de pat de calitate?

Lenjerie de pat din mătase, din bumbac egiptean, lenjerie moale, pufoasă, cu imprimeuri, într-o singură culoare — de toate găsim în magazinele de la noi. Îți fug ochii și, probabil, te întrebi la ce să atragi atenția când alegi setul de lenjerie de pat pentru dormitorul tău? Ei bine, la:

Dacă ai ales lenjeria din mătase să știi că ai ochit bine. Aceasta nu doar că oferă spațiului în care dormi o alură de eleganță și bun-gust, ci și îți poate garanta un somn de calitate.

Care sunt beneficiile lenjeriei din mătase pentru somn?

Lenjeria de pat din mătase este alegerea perfectă pentru persoanele alergice sau care au astm. Structura țesăturii împiedică adunarea prafului, astfel încât cei care suferă de aceste maladii, pot respira ușurați, în sens direct.

Suprafața moale a cearceafurilor de mătase este benefică și pentru persoanele care au pielea sensibilă ori uscată. Mătasea permite pielii să respire, iar asta este un atu important în serile călduroase de vară. În nopțile reci, dimpotrivă, țesătura ține cald.

Deși pare greu de crezut, lenjeria din mătase are efecte benefice și asupra sănătății tale. Specialiștii spun că țesătura calmează, relaxează sistemul nervos și contribuie la regenerarea celulelor pielii.

Și frumusețea ta poate depinde de lenjeria de pat pe care o alegi. Cearșafurile din mătase ajută părul tău să arate mai bine dimineața, iar ridurile se netezesc din cauza efectelor fibrelor asupra pielii omenești.

În timpul procesării mătasei nu se folosesc deloc elemente chimice — de aici și se trag majoritatea beneficiilor țesăturii.

Este dreptul tău să alegi un somn odihnitor, să insiști pe sănătate și frumusețe. Poți cumpăra seturi de lenjerie de mătase în magazinul de lenjerii de pat din Chișinău — Millitex.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»