21 decembrie 2021

De ce este necesară scrierea cu ambele mâini?

Persoanele care pot scrie cu ambele mâini se numesc "ambidextre". Aproximativ 10% dintre copii se nasc cu această abilitate. Aceasta poate fi obținută prin practică.

Se știe că la dreptaci partea stângă a creierului răspunde mai mult pentru logică, în timp ce la stângaci partea dreaptă a creierului este mai senzuală.

Cel mai important instrument pentru dezvoltarea creierului sunt mâinile. Dezvoltând abilitatea ambidextră, inafară de a evolua capacitatea de a scrie cu ambele mâini, permitem și ambelor emisfere ale creierului să se dezvolte pe deplin și simultan, "recompensându-vă" astfel copilul cu cea mai cuprinzătoare dezvoltare, ceea ce reprezintă un avantaj evident.

Sincronizarea activității ambelor emisfere ale creierului este o modalitate excelentă pentru dreptaci de a-și dezvolta creativitatea și intuiția. O persoană care învață să scrie cu mâna stângă își poate descoperi talente necunoscute până acum.

De exemplu, copiii ambidextri pot excela în domeniul culturii, al științelor și al sportului. De asemenea, ei sunt mai capabili să se orienteze în diferite situații și să găsească mai multe soluții la rezolvarea probleme.

Dezvoltarea motorii fine, învață copiii să scrie sau să facă desene cu ambele mâini din materiale naturale, promovează coordonarea mișcărilor.

Un mare plus în dezvoltarea și ambidexteritatea unui copil este capacitatea de a gândi logic (ca la copiii dreptaci) și figurativ (ca la cei stângaci).

Dacă doriți să începeți dezvoltarea aceastei abilități la copilul dumneavoastră, vă invităm la Școala de Inteligență Rapidă ,,POTSINGUR” De două ori pe săptămână îl vom învăța pe copilul tău să rezolve probleme logice, să își dezvolte atenția și super memoria!

Contactați-ne pentru detalii/înscrieri la numărul de tel. 079004353

#potsingurchisinau

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 647
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Academica — Сentrul educațional pentru dezvoltarea copiilor str. Valea Trandafirilor, 24А Tel.: 0 790 0-43-53 www.academica.md