26 ianuarie 2023

Cum să reacționezi la capriciile copiilor?

Uneori, copiii sunt capricioși, de exemplu atunci când există o schimbare bruscă de rutină - plasament într-o grădiniță, dar când situația se normalizează, dispar și capriciile.

Un număr mare de părinți nu știu cum să reacționeze la stările de spirit ale copiilor și își lasă emoțiile să se dezlănțuie. Am pregătit câteva sfaturi pentru dumneavoastră:

  1. Psihologii spun că dacă spui "NU" trebuie să respecți interdicția, indiferent cât de tare ții jale pentru copilul tău. O mare parte sunt dispuși să le permită copiilor o mulțime de lucruri, doar pentru a-i face să nu mai țipe. În acest fel, părinții mențin acest comportament nedorit la copil.
  2. Atrage atenția copilului tău: Nu-l pedepsi pentru stările lui de spirit. Este mai înțelept să îi distrageți atenția spre altceva. De exemplu, cereți-i să caute un obiect pe rafturi sau cereți-i să care un coș la supermarket. Nevoia de a face ceva va contribui la distragerea atenției copilului dumneavoastră de la capricii și dorința de a insista pe al său.
  3. Aveți răbdare: Crizele de furie într-un loc public sunt gestionate cel mai bine dacă nu reacționați la comportamentul copilului dumneavoastră sau la comentariile celorlalți. Când copilul se calmează, discutați calm cu el despre situație și explicați-i că nu este un comportament acceptabil în fața altor persoane.

Respectați aceste sfaturi și curând veți vedea schimbări.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 127
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Academica — Сentrul educațional pentru dezvoltarea copiilor str. Valea Trandafirilor, 24А Tel.: 0 790 0-43-53 www.academica.md