30 august 2017

Afiș 30 august-3 septembrie: Ziua limbii române, Festivalul medieval, Salonul de carte Bookfest 2017

Vara este pe ultima sută de metri. La sfârșitul acestei săptămâni, pentru școlari va răsuna primul sunet. În ultimele două zile de vacanță, mergeți cu familia la plimbare, efectuați vizite interesante și utile, participați la evenimentele atractive organizate în Chișinău și împrejurimile capitalei. Detalii despre data, ora, locul desfășurării acestora, aflați din afișul nostru.


30 august-3 septembrie

10:00 Salonul Internațional de Carte "Bookfest Chișinău".
În cele cinci zile, cele mai importante edituri din România îi așteaptă pe cititori cu o bogată ofertă editorială ce include cărți pentru copii, auxiliare școlare dar și o vastă gamă de volume din cele mai variate domenii. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: CIE "Moldexpo".
Adresa: str. Ghioceilor, 1.
Detalii: Facebook

30 august, miercuri

16:30 Oră gratuită de limba engleză pentru copii.
"Oratorica" vă invită copiii la ora gratuită de engleză și oferă picilor posibilitatea de a se aventura în lumea limbilor străine.
Locul desfășurării: Oratorica, filiala ciocana.
Detalii: Facebook

17:00 Master-class gratuit pentru copii "Animarea personajelor".
Sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și părinții acestora, la un master-class gratuit de creare și animare a personajului în Pivot Stickfigure Animator. Copilul va învăța să animeze personajul și să-l dirijeze pe ecranul calculatorului.
Locul desfășurării:  STEP IT Academy Moldova.
Adresa: str. Decebal, 139, etajul 3.
Detalii: Facebook

31 august, joi

10:00 Programul evenimentelor consacrate sărbătorii Limba noastră.
În Gradina Publica "Ștefan cel Mare și Sfânt", la ora 12.00, vor fi anunțate rezultatele concursului "Dictare pentru fiecare". În același timp, cu începere de la ora 11.00, pe Aleea Clasicilor va fi organizată o dezbatere publică la tema "Limba română vorbită azi". În seara zilei de 31 august, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert extraordinar.  Pe scena din centrul capitalei vor evolua Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov, orchestra simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru și Alex Calancea Band. Soliști: Mariana Bulicanu, Ionel Manciu, Dumitru Mâțu, Miriam Eshan, Cristina Pintilie, Vasile Iovu, Tania Cerga, Andrei Glavan, Viola, Natalia Barbu, Guz, Rupt, Catharsis, Lidia Botezatu și Radu Dolgan, Ricu Vodă, Lavinia Rusu, Plăieșii, Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Igor Rusu, Alternosfera ș.a.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.
Detalii: www.chisinau.md

1-3 septembrie

12:00 Festivalul medieval.
Festivalul medieval este deja la a III-a ediție și reprezintă un eveniment grandios ce reflectă istoria secolului XII-XVI. Vizitatorii vor putea admira parada cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în taberele medievale. Pentru copiii va fi amenajat un Orășel al Copiilor, unde pe pici îi așteaptă un șir de distracții.
Preț: 100-200 lei.
Locul desfășurării: Complexul etno-cultural "Vatra".
Detalii: Facebook

1 septembrie, vineri

11:00 Susține ecologia și promovează-ți imaginea.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, este organizat Evenimentul de premiere a participanților în cadrul Concursului Național de educație ecologică cu genericul "Ecologia în proză, versuri și culori”. Cu această ocazie vor fi oferite peste 450 de premii pentru autorii celor mai bune lucrări, cadrele didactice implicate activ în promovarea ecologiei și instituțiilor de învățământ care promovează educația ecologică. 
Locul desfășurării: Clubul Ecologiștilor al LTM.
Adresa: str. Căpriana, 50.
Detalii: Facebook

3 septembrie, duminică

10:00 Vintage Bazaar.
În cadrul târgului vor fi expuse haine pentru întreaga familie. Rochițe de toamnă, scurte, pulovere, fustițe, bluzițe toate în culori vii, multă dantelă și pălării, bijuterii și eșarfe elegante, cei mai cool pantofi și cele mai funky genți, lucrușoare făcute de mânuțe iscusite, adică micile comori scoase la lumină din "dulapurile" virtuale ale unora dintre cele mai hip & chic vintage hunter-ite din Chișinău și din țară vă așteaptă să le descoperiți la Vintage Bazaar.
Locul desfășurării: Moldavița.
Adresa: str. V. Alecsandri, 78.
Detalii: Facebook

13:00 Yard Sale.

La Yard Sale organizat în această duminică vă așteaptă: aleea vivariumului și renumitul foișor, toate sălile și expozițiile din muzeu, colecții personale, street food pentru toate gusturile, limonade naturale, zone pentru fotografii pentru toate vârstele, galerie de arte pe alei etc. De asemenea: reduceri la diverse garderobe personale, designeri de interior și bijuterii, spectacol de jonglerie cu foc și dansuri sub lumina lunii. Vor fi mai multe ateliere de lucru, dar și bazin magic pentru copii.
Preț: intrarea prin muzeu sau vivariu — 50 de lei. Primii zece vizitatori îmbrăcați în formă școlară sovietică, intră gratuit.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală,
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii: Facebook

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 162
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.