24 martie 2021

Cum aflu dacă copilul meu este pregătit pentru școală?

Etapa școlarității vine însoțită de o perioadă de schimbări cognitive, afective și motivaționale. Copilul își schimbă mediul de învățare, trebuie să treacă printr-un proces de socializare și relaționare cu colegii de clasă, să înțeleagă relația profesor-elev.

Până la vârsta începerii școlii, 7 ani, copilul crește într-un mediu relativ restrâns, cu relații sociale puține și scurte. El se simte în siguranță alături de membrii familei sale - părinți, bunici sau bona.

Școala, unde copilul va trebui să ia contact cu cel puțin 20 de copii de vârsta lui și cel puțin un învățător, este o provocare pentru emoționalitatea copilului obișnuit cu exclusivitatea atenției părintești, dar și pentru abilitățile sale sociale incomplet dezvoltate.

La Leader LAND considerăm că, pe lângă cunoștințele academice deprinse la grădiniță, atitudinile și aptitudinile sunt fundamentale în deprinderea noțiunilor academice specifice perioadei școlarității de mai târziu.

În acest sens, am elaborat un curs de pregatire pentru școală, ce va ajuta copilașul sa treacă cu brio peste această provocare.

Detalii: 0 681 4-11-41
Sau https://leaderland.md/

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 168
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Leaderland — Centrul educațional de dezvoltare pentru copii str. Testemițeanu, 17/6 Tel.: 022 99-25-00, 068 141-141 www.leaderland.md