19 august 2020

Ecografe de ultimă generație la Medpark

Chiar și în contextul epidemiologic actual, Spitalul Internațional Medpark continuă să investească în echipamente medicale performante. Cea mai recentă achiziție o reprezintă 2 ecografe de ultimă generație, care vor permite obținerea unor imagini mai complexe, din diferite unghiuri de vizualizare și mai multă precizie în stabilirea unui diagnostic.

Utilajele medicale noi sunt adaptate necesităților specifice de investigare a diferitor organe la copii și maturi. Vorbim despre ecograful Philips Affiniti 30 și Philips Affiniti 70, în valoare de peste 100 000 euro.

Diagnostic avansat în sarcină

Pe lângă funcțiile standard, noul ecograf are un sistem dedicat pentru diagnosticul prenatal și examinarea mai detaliată a organelor fătului.

Sergiu Pleșca, medic ecografist: "Transductorul oferă imagini cu rezoluție mai înaltă a structurilior creierului, inimiii și altor organe ale fătului, cu posibilitatea de a reconstrui structurile anatomice în format 3D/4D. La fel, viteza de percepție a imaginii este superioară ecografelor de generații anterioare."

Transductoare speciale pentru examinarea organelor nou-născuților și bebelușilor

Cel de-al doilea ecograf este dotat cu o sondă mai mică, cu care pot fi vizualizate organele copiilor până la vârsta de 1 an. Aceste investigații se includ în cadrul pachetelor de naștere “Safe Care” și “Extra Care” sau pot fi efectuate separat și au scopul de a verifica starea organelor interne ale copilului, de a depista timpuriu eventuale consecințe după naștere sau anomalii de dezvoltare.

Galina Moisa, medic ecografist: "Noul aparat ecografic corespunde tuturor cerințelor contemporane atunci când vorbim despre examenul cu ultrasunet. Dacă e să fac o mică precizare, atunci e cazul să specific prezența sondei „microconvex”, care oferă posibilitatea pentru a examina eficient nou-născuții și copiii de până la 1 an. Aici se include neurosonografia, adică examinarea creierului și a organelor abdominale."

O altă funcție specializată este cea de investigare a articulațiilor

Noile ecografe au fost adaptate conform necesităților actuale, iar una dintre ele o reprezintă examinarea articulațiilor, mușchilor și țesuturilor moi superficiale la maturi, precum și a articulațiilor coxofemurale la copiii de pâna la 1 an.

Departamentul Ecografie Medpark dispune de o echipă de medici specializați în diferite domenii, care acoperă toată gama de necesități în ultrasonografie, pentru cele mai diferite afecțiuni.

Pentru o programare la medicul ecografist, apelează 022 40-00-40, disponibil 24/24.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 1579
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md