25 octombrie 2019

Seminar Gratuit la Medpark: Află totul despre colesterolul mărit

Dislipidemia sau creșterea colesterolului în sânge este cauza multor boli de inimă, în special a aterosclerozei. Atunci când lipidele se depun pe pereții vaselor sangvine, acestea se îngustează sau se pot bloca complet, ducând la infarct miocardic sau atac vascular cerebral. Prevenirea acestor consecințe grave este, însă, posibilă!

Centrul Sănătatea Inimii Medpark a lansat prima Școală pentru Sănătatea Inimii, deoarece informarea corectă, din surse de încredere și prevenția sunt cele mai puternice arme împotriva oricăror afecțiuni.

Următorul seminar este dedicat pacienților cu dislipidemie și va oferi răspunsuri la întrebări precum:

  • Care sunt factorii ce cauzează creșterea colesterolului în sânge?
  • Cum se stabilește diagnosticul de dislipidemie?
  • În ce constau metodele contemporane de tratament?
  • De ce este importantă evidența la medic a persoanelor cu nivel ridicat de colesterol?
  • Cum poate fi prevenită dislipidemia și complicațiile ei?

De ce este periculoasă dislipidemia?

Dislipidemia, manifestată prin creșterea nivelului de colesterol (total, LDL și/sau trigliceride) în sânge este cauza principală a aterosclerozei și închiderii treptate a arterelor inimii, creierului precum și a arterelor periferice. Dislipidemiile pot afecta toate categoriile de pacienți, nu doar persoanele cu exces de masă ponderală, contrar unor percepții. Pericolul constă în faptul că dislipidemia poate fi asimptomatică timp de zeci de ani, manifestându-se doar prin complicațiile sale majore: infarct miocardic, ictus, afectarea organelor interne, gangrena ș.a.

Informații din prima sursă, bazate pe recomandările celor mai actuale ghiduri internaționale

Cardiologii Medpark participă în permanență la congresele și conferințele internaționale pentru a fi la curent cu practicile moderne. Dr. Mihai Tașnic, medic cardiolog intervenționist și primul speaker în cadrul Școlii Sănătatea Inimii, a efectuat numeroase specializări peste hotare în domeniul dislipidemiei și tratează zilnic complicațiile aterosclerozei avansate prin intermediul interventiilor minim invazive. Se bazează pe medicina personalizată conform necesităților pacientului și pe instruirea și implicarea activă a acestuia în tratament.

Cine poate participa la seminar?

Școala pentru Sănătatea Inimii – Colesterolul Mărit este destinată tuturor persoanelor interesate de controlul lipidelor în sânge, de riscurile colesterolului mărit și tratamentul corect al dislipidemiei. Seminarele sunt Gratuite.

Când și unde va avea loc seminarul?

  • DATA: 29 octombrie, ORA: 17.00
  • ADRESA: Chișinău, str. Andrei Doga 24, Spitalul Internațional Medpark, et. 5, Sala de conferințe

Pentru înregistrare la curs vă rugăm să completați acest formular.

Atenție! Înregistrarea se efectuează în limita locurilor disponibile. Seminarul din 29 octombrie se va desfășura în limba română.

Ai grijă de inima ta și a celor dragi!

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 201
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md