26 august 2014

Parada portului popular, caravana cărților, show cu focuri și alte evenimente pe 27-31 august

Profitați din plin de ultimele zile de vară — petreceți în mod agreabil timpul liber împreună cu familia. În această săptămână aveți parte de o avalanșă de evenimente: manifestații organizate în contextul Zilei Independenței, festivaluri cu promovarea valorilor și obiceiurilor populare, expoziții, ateliere etc.

27 august, miercuri

9:00-22:00 Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale.
Toată lumea este invitată în Piața Marii Adunări Naționale la parada portului popular, dar și la un concert cu nume sonore. Costumele tradiționale autentice din regiunile de nord, sud și centru a Republicii Moldova vor fi prezentate de 30 ansambluri de muzică și dans din diferite regiuni ale țării.
De asemenea, în această zi Orchestra "Lăutarii" va acompania 10 soliști de muzică populară, printre care surorile Osoianu, Fraţii Bânzari, Nicu Mâţă, Lilia Roşca, Nicolae Glib, Anişoara Puică, Ioana Căpraru, Lidia Bejenaru, Ana Dabija. Evenimentele din 27 august vor culmina cu un foc de artificii.
Locul desfășurării: Chișinău, PMAN.
Detalii...

10:00 Caravana cărților.
O plimbare de Ziua Independenței — veți asculta pe cei mai activi poeți din țară și veți putea dona o carte pentru o nouă bibliotecă stradală. Pentru aceasta trebuie să veniți în cele două puncte de reper: de la ora 13:00 până la 15:00 în Parcul Valea Morilor lângă monumentul lui Doina și Ion Aldea-Teodorovici; de la ora 16:00 până la 18:00 în Parcul Central — Aleea Clasicilor (lângă bustul lui Mihai Eminescu). Evenimentul este organizat de centrul pentru copii și părinți "Miriam", A.O. "Mișc Lumea" și "Clubul poeților desculți".
Detalii...

10:00 Festivalul "O țară unită la viitor".
Un festival organizat în cinstea Republicii Moldova. Este necesar să veniți cu un accesoriu în culorile naționale. Atmosfera va fi încinsă de interpreți renumiți, printre care Zdob și Zdub, Tania Cerga, Natalia Gordienco, Cătălin Josan.
Intrare gratuită.
Locul desfășurării: Complexul etno-cultural "Vatra".
Detalii...

11:00 Fashion for Action.
Primul târg caritabil al celebrităților. Aveți posibilitatea să cumpărați hainele și accesoriile vedetelor îndrăgite. De asemenea, în cadrul tâgului își vor expune lucrările meșteri hand-made și producători autohtoni de accesorii și genți. Atmosfera agreabilă va fi asigurată de: Wonder City, Silvia Allegro, Dorian Ventrila & Marinela Parlicov.
Preț: 30 de lei — taxa de intrare.
Locul desfășurării: terasa "Poesis" (ex-Orpheus).
Adresa: str. 31 august 1989, 98.
Detalii...

28 august, joi

18:00 Movie Night.
O seară dedicată unui film bun, într-o atmosferă romantică și relaxantă în aer liber. Evenimentul este organizat în susținerea unei familii nevoiașe din or. Sângerei.
Preț: 25 de lei.
Locul desfășurării: parcul "Valea Morilor", lângă Rotonda.
Detalii...

28-31 august

Festivalul "La mijloc de Codru verde".
Etno-festivalul internațional de cântec, dans și meșteșugari populari. Participă colective şi interpreţi din: Belarus, Bulgaria, Georgia, Israel, Italia, România, Rusia, Ucraina, Moldova.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: s. Leordoaia, raionul Călărași.
Telefon: 0 688 0-07-08.
Detalii...

29 august, vineri

15:00 Expoziție "Talent. Suflet. Creație".
Inaugurarea expoziției aniversare a meșterului popular Nadejda Vidrașco. Vor fi expuse lucări din colecția meșteriței — fețe de masă, seturi de cafea și ceai, buchete de flori croșetate, milieuri, gulerașe, cuverturi pentru pat și fotolii, lucrări moderne utilizate actualmente aproape în toate casele.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

18:00 Atelier de gătit "Plăcintele mamei".
Veți afla o rețetă rapidă de pregătire a unei plăcinte delicioase cu mere. Fiecare participant al evenimentului va avea parte de un mic cadou. Banii adunați de pe urma atelierului vor fi utilizați în susținerea unui proiect despre care vor afla doar participanții atelierului.
Preț: 450 de lei.
Locul desfășurării: Studio gastronomic "Lo Chef".
Adresa: str. Albișoara, 82/8.
Telefon: 0 611 0-68-34.
Detalii...

30 august, sâmbătă

10:30-13:00 Amount Bowling Open.
Campionatul amatorior de bowling. Pe 4 piste concomitent, vor participa câte 5 persoane maxim la o pistă. Vor fi jucate 5 partide, iar câștigătorul va fi cel care, în sumă, după 5 partide va acumula cel mai mare număr de puncte.
Locul desfășurării: Cinema "Patria Lukoil".
Adresa: str. Studenților, 7/5.
Detalii...

12:00-20:00 Festivalul diasporei.
Horă și cea mai mare plăcintă din Moldova. Picturi și fotografii ale artiștilor din diasporă, creații ale designerilor moldoveni cunoscuți și apreciați peste hotare, concursuri și multe alte activități interactive — toate acestea în cadrul Festivalului Diasporei.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: Complexul etno-cultural "Vatra".
Adresa: traseul Chișinău-Ungheni, km 32.
Detalii...

21:00 Show cu focuri "Oameni și demoni".
Un spectacol în două acte — dedicația și reîncarnare. Va fi prezentată o scenă care va întruni toate genurile artei de circ. Spre final, vor fi prezentate efecte pirotehnice grandioase, care vor lumina cerul și suprafața lacului.
Locul desfășurării: Pacrul "Valea Morilor".
Detalii...

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 118
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.