2 aprilie 2020

Cât de eficienți suntem, lucrând de acasă?

Oratorica recomandă câteva șiretlicuri pentru a fi cât mai eficienți în lucrul la distanță!

1. Planifică și autodisciplinează-te

Orarul lucrului de la distanță poate fi ușor distorsionat de factori externi. Astfel, un lucru util în acest sens este să-ți planifici pe puncte task-urile pe care le ai de îndeplinit și nu uita să renunți la telefon (măcar pentru câteva ore)

2. Stabilește corect obiectivele

Este foarte important ca oamenii cu care lucrezi de la distanță să înțeleagă clar, ce anume au de îndeplinit și care este impactul lucrului lor.

3. Pregătește-ți masa de lucru

Da, să fii eficient lucrând în pijama este totuși o chestiune dubioasă, de aceea, pentru a fi cât mai productiv — îți recomandăm să-ți schimbi hainele și să creezi o atmosferă corespunzătoare de lucru.

4. Ia o pauză

Este important să faci mici pauze: indiferent dacă decizi să asculți muzică, să faci gimnastică sau să îți faci un ceai.

Pauzele între orele de lucru nu doar ne relaxează ci mai și sporesc puterea de concentrare, astfel încât devii mult mai productiv.

5. Comunicarea e cheia

Lucrând de la distanță te poți ciocni cu lipsa de comunicare "vie" — asta se rezolvă ușor în era tehnologiilor informaționale. Apelurile video sunt de mare ajutor când lucrezi de la distanță, sau când ai nevoie de o încurajare a unui prieten!

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 102
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Oratorica — Centru de limbi europene str. Dacia, 23, et.5, of. 501 Tel.: +373 (22) 89-69-59 www.oratorica.md