pazl

13 august 2020

Tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu laser

Pentru multe femei, frumusețea înseamnă și o piele catifelată, netedă și lipsită de păr. Sezonul cald este perioada în care poți purta ținute ușoare de vară, care permit pielii să respire. Ca să te poți bucura din plin de aceste ținute, epilarea definitivă îți vine în ajutor.

Epilare laser cu aparatul de ultimă generație Candela Max Pro Alexandrite

Laserul Candela Alexandrite este standardul de aur în epilarea definitivă, fără durere. Este eficient mai ales în cazul unei pieli deschise la culoare și a firelor de păr negre, dar și în cazul firelor de păr mai subțiri, puțin pigmentate, cum sunt cele de la nivelul facial. În plus, dispozitivul performant de răcire reduce semnificativ durerea și disconfortul.

Care sunt principalele indicații?

 • Epilarea definitivă: Atât bărbații cât și femeile doresc să elimine părul în exces, chiar și din zone mai sensibile precum: fața, axila, zona intimă.
 • Afecțiuni dermatologice: foliculita, hirsutim. Foliculita se caracterizează prin mici papule roșiatice datorate inflamației la nivelul firului de păr și se pot dezvolta oriunde pe corp. O data distrusă rădăcina, nu se mai poate dezvolta inflamație la acest nivel. Hirsutismul este o afecțiune endocrinologica și presupune creșterea unei cantități excesive de păr pe anumite zone ale corpului (mustață, bărbie, areole, spate). Pe lângă tratamentul medicamentos specific, epilarea cu laserul Alexandrite este extrem de utilă.

De câte sesiuni de epilare este nevoie pentru a scăpa definitiv de părul nedorit?

Cunoscut fiind că părul crește în mai multe etape, sunt necesare mai multe ședințe pentru a distruge firele de păr aflate în toate stadiile de creștere. Numărul de sesiuni depinde de mai mulți factori: vârsta, sexul pacientului, statutul hormonal, grosimea și culoarea firelor de păr. Astfel, sunt necesare între 5 și 10 ședințe.

Ședințele de epilare se efectuează la interval de 4-12 săptămâni, în funcție de zona tratată și de durata ciclului firelor de păr din zona respectivă.

Cum mă pregătesc pentru epilarea cu laser?

 • Pielea trebuie să fie curată și firele de păr tăiate cu lama de ras cu 2-3 zile înainte.
 • Evită procedurile de albire, exfoliere sau epilare cu ceară cu 4-6 săptămâni înainte de epilare.
 • Evită bronzarea zonei respective cu circa 3 săptămâni înainte de epilarea definitivă: atât bronzul artificial, cât și cel natural.

Reguli de îngrijire a pielii după epilare laser vara

 • Două săptămâni după epilare nu trebuie să vă bronzați sau să mergeți la solar.
 • Când ieșiți afară, folosiți cremă cu un factor de protecție ridicat, de la 35 SPF.
 • În prima zi după manipulare, nu trebuie să transpirați abundent pentru a nu spori riscul de infectare a porilor.
 • Abțineți-vă de a merge la piscină sau saună timp de cel puțin câteva zile. De asemenea, nu faceți baie fierbinte, de preferință un duș cald.
 • Nu folosiți prosop agresiv, scruburi, săpun care usucă epiderma. Dați preferință gelurilor naturale ușoare, spumelor.
 • Folosiți unguente calmante în caz de necesitate – Pantoderm, Bepanthen, Panthenol.

Nu uitați că respectarea strictă a recomandărilor vă ajuta să evitați consecințele negative, să păstrați frumusețea și sănătatea pielii dvs.

Care sunt contraindicațiile?

Epilarea cu laser nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, celor care utilizează medicamente ce pot provoca fotosensibilitate și celor cu afecțiuni ale pielii, pe zona care urmează a fi epilată.

De ce să alegi epilarea definitivă cu laser la Medpark?

 • rată foarte bună de penetrare a pielii, comparativ cu alte metode de epilare;
 • eficiență net superioară asupra firelor de păr fine, subțiri, cum ar fi cele cu localizare facială, fiind utilizat pentru toate tipurile de păr, din toate zonele corpului;
 • mai puțină durere și disconfort comparativ cu alte metode de epilare;
 • cel mai rapid tip de laser cunoscut, fiind util în tratarea suprafețelor extinse (timpul de epilare s-a redus de la 1 oră, cât dura procedura cu alte lasere, până la 20 de minute, în mediu);
 • laserul este utilizat și recomandat de medicii dermatologi din întreaga lume pentru a trata în siguranță toate fototipurile, de la pielea albă, la pielea închisă la culoare;
 • procedurile se efectuează în condiții de maximă siguranță în contextul epidemiologic (triaj epidemiologic, purtarea universală a măștilor, dezinfectarea suprafețelor și aerisirea cabinetului după fiecare pacient).

Vezi lista completă de prețuri pentru Epilarea cu Laser la Medpark.

Programează-te acum la 022 40 00 40 (disponibil 24/24).

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 6 Vizualizări de la publicare: 293
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md
pazl

Noutățile partenerilor