7 septembrie 2023

Mihai Tașnic, medic cardiolog-intervenționist: ”Rog faceți repost și informați părinții care cad in capcana escrocilor. ”

Medicul cardiolog-intervenționist, Mihai Tașnic face apel către oameni să nu creadă în eficiența tratamentului alergiei la ambrozie cu diferite aparate, precum și a patologiilor cardiovasculare cu ajutorul unor saltele.

Iată ce a publicat dl M. Tașnic pe pagina sa de Faccebook:

”Ultimul timp primesc tot mai multe apeluri cu întrebări despre posibilitatea tratamentul alergiei la ambrozie cu diverse aparate (care atât de activ se promovează prin diverse surse de informare in masă), precum și despre patologia cardiovasculară tratată cu saltele “minune”. Vreau sa aduc anumite clarități:

  1. Alergia este o stare care cuprinde tot organismul, ea trebuie tratată cu medicamente. Becușoarele și aparatele care se introduc in diferite părți ale corpului nu ajută să te tratezi de alergie. Poate ele și ajută așa cum declară cei care le vând, dar ajută numai local, de exemplu sa nu ai muci din cauza ambroziei (acest lucru trebuie încă demonstrat).
  2. Nu există în lume nicio saltea minune, nici pernă magică, care tratează boli te inimă și/sau tensiunea / aritmia. La pacienții cardiovasculari diferite tipuri de fizioterapie, încălzire, masaj trebuie aplicate cu mare precauție.
Îmi pare foarte rău de acei oameni care se lasă înșelați de diverși escroci care vând saltele cu 5000 lei și aparate antialergice cu lumina. E timpul sa prindem la minte, sa avem grija de părinți să îi informăm ca fără recomandarea directă a medicului să nu procure dispozitive care în cel mai bun caz nu vor ajuta.
Pentru cei care au altă părere, rog părerile să fie bazate pe studii internaționale. Alergia se tratează cu medicamente sau prin plecarea din țară pe perioada înfloririi ambroziei Patologia cardiovasculară se tratează cu medicamente administrate zilnic!”

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 26
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.