19 septembrie 2019

Afiș 19-25 septembrie: Bostaniada, târgul studiourilor de creație, Moldova Fashion Day

Și în această săptămână la Chișinău se vor desfășura evenimente pe placul tuturor. Festivaluri, master-classuri, seminare, prezentări de modă, târguri — detalii aflați din afișul nostru.

19 septembrie, joi

16:30 Master-class gratuit "Crearea animației".

Master-class organizat pentru copiii de 7-14 ani. În program: 7 instrumente principale pentru crearea și animarea personajelor, crearea și animarea propriului personaj, 10 metode pentru a începe animarea propriului personaj, exemple de personaje animate, etapele creării desenelor animate moderne. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy, filiala Botanica.
Adresa: str. Decebal, 139.

16:30 Lecție deschisă ”Robotica și tehnologiile viitorului”.

Călătorie fascinantă în Robotolandia – o lume locuită de roboți, copiii vor învăța să creeze roboți: pentru aceasta e nevoie doar de piese LEGO, imaginație și cunoștințe în bazele programării. În program: 5 secrete pe care dezvoltatorii de roboți trebuie să le cunoască, 7 fapte despre roboți, 10 motive pentru care robotica va schimba lumea și de ce merită să fie studiată acum, 5 tehnologii pe care trebuie să le cunoașteți pentru a începe asamblarea și programarea roboților, manipularea și programarea roboților LEGO Mindstorm.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy, filiala Buiucani.
Adresa: str. Alba-Iulia, 75.

20 septembrie, vineri

19:00 Festivalul Internațional ”George Enescu”.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor – Mihail Agafița. În program: R. Strauss – Poemul simfonic „Don Juan”; Gh. Ciobanu – Poem elegiac din ciclul Apres Une Lecture, pentru bariton și orchestră simfonică pe versuri de Valeriu Matei; J. Haydn – Concertul nr.2 pentu violoncel și orchestră în Re Major; C. Porumbescu – Rapsodia Română.
Locul desfășurării: Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.
Adresa: str. Mitropolit Varlaam, 78.

21 septembrie, sâmbătă

10:30 Maraton Vertical.

CC "Atrium" și ziarul "Комсомольская правда" invită toți iubitorii unui stil de viață activ să participe la un maraton pe verticală (la înălțime). Vă așteaptă 15 etaje, 380 de trepte.
Locul desfășurării: CC ”Atrium”,etajul 1.

12:00 Art Fair.

Pe aleea restaurantului ”Pani Pit” se vor aduna la un târg inedit studiourile de creație de top din țară. Pictură, dans, vocal, ceramică, broderie, floristică, teatru, educație estetică sunt câteva din activitățile la care te vei putea înscrie chiar pe loc. În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziții ale studiourilor de creație, tombole, workshop-uri destinate atât adulților, cât și celor mici, iar marea distracție se va da la momentele speciale prezentate de fiecare studiou de creație.
Preț: 100 lei.
Locul desfășurării: aleea restaurantului ”Pani Pit”.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.

12:00 Acțiune de salubrizare la Stadionul Republican.

De Ziua Mondială a Curățeniei la Stadionul Republican va fi organizat un subotnik. Toată lumea, de la mic la mare, este invitată în această sâmbătă la stadionul Republican pentru a face curățenie. După, va fi organizat un picnic.

12:00 și 16:00 "Sezonul zâmbetelor" la circul din Chișinău.

Bucurie mare pentru copii, dar și pentru maturi. Circul este locul, unde uităm de vârstă și ne întoarcem în copilărie. Din 21 septembrie - 20 octombrie 2019 în fiecare sâmbătă și duminică la orele 12.00 și 16.00, Circul din Chișinău vă așteaptă la un excepțional program. Nu ratați ocazia de a vă petrece timpul încărcându-vă de energie pozitivă.
Locul desfășurării: Circul din Chișinău.
Adresa: str. Renașterii Naționale, 7.

16:00 Raw Vegan Meetup.

În program: master-classuri culinare de preparare a bucatelor vegane, informații despre conceptul alimentație, degustare, muzică etnică.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Art-Labyrinth.
Adresa: str. Sciusev, 103.

21 și 22 septembrie

9:00 Festivalul "Bostaniada".

Festialul etno-gastronomic ”Bostaniada”. Vor fi amenajate zone agroalimentare, zonă pentru meșteșugari și expoziții, zonă pentru copii și scenă. Bostaniada este festivalul tradițional, care se organizează din 2012 și are scopul de a promova producătorii autohtoni de bostani, și alte produse agricole autohtone. Festivalul promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele tradiționale, valorile social-culturale și agricultorii din Republica Moldova.
Preț: o zi - 70 lei, două zile - 100 lei. Copiii până la 12 ani au acces gratuit.
Locul desfășurării: Bălăbăneștie, Criuleni.

17:00 Moldova Fashion Day.

Ediția a XVI – Moldova Fashion Days. Grație, stil, originalitate, combinație de texturi și culori toate transpuse în ținutele spectaculoase ale peste 30 de designeri, reuniți sub brandul Din Inimă. Ediția din toamnă, Moldova Fashion Days aduce în atenția publicului larg tendințele sezonului toamnă – iarnă 2019.
Locul desfășurării: showroom "Jaguar Land Rover".
Adresa: str. Calea Ieșilor, 14/1.

22 septembrie, duminică

10:00 Târgul meșterilor populari.

Participă cei mai valoroși meșteri din țară, având scopul de a promova cultura și valorile naționale, în special, arta populară, care este un element important al patrimoniului național. În cadrul evenimentului vizitatorii vor putea să admire expozițiile de piese tradiționale și artizanat, confecționate cu mult talent și dragoste de către meșterii populari, să achiziționeze piesele îndrăgite, să achiziționeze produse autohtone eco și să se bucure de un program artistic și concursuri pregătite de angajații muzeului.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.

24 septembrie, marți

10:00 și 17:00 Seminar gratuit "Stima de sine la copii".

Urania Cremene și Valentin Nicolae revin la Chișinău. La seminar veți învăța: care este diferența dintre Stima de Sine sănătoasă și atitudinea de superioritate dăunătoare; să crești un copil care face față situațiilor de bullying, fără să se poziționeze în rolul de victimă; să hrănești încrederea copilului în propria persoană etc. Pentru a participa la seminar este nevoie de înregistrare prealabilă.
Telefon: 0 784 2-76-25.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 111
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.