Tema: Psihologia

Tema se referă la subrubricile:

 • Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?
  Natalia Melehina,

  Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?

  Toți vorbesc despre relațiile armonioase dintre femeie și bărbat. Această temă este acum extrem de actuală și există o mulțime de păreri în această privință. Așa că am decis să nu trec pe alături, ci să analizez subiectul – cum sunt acele relații ideale?

  2 8847
 • Intrigi in colectivul de femei
  Vera Budan,

  Intrigi in colectivul de femei

  Ca într-un cuib de viespi. Așa spunem uneori despre un colectiv de femei. Bârfe, intrigi, minciuni, concurență murdară, multă comunicare indirectă, aluzii, jocuri camuflate de manifestare a puterii. Oare de ce noi femeile (noi sfintele…) facem asta? Oare cum se explică atât de multă răutate (sigur nu a noastră, noi nu avem nici o vină, dar ele…)?

  1 1883
 • Familia vs libertatea de acțiune
  Irina Dvornina,

  Familia vs libertatea de acțiune

  Imaginea unei familii perfecte — atunci când toți iau masa împreună, privesc împreună un film, se distrează la fel împreună. Dar, în realitate, mama ar vrea să privească un serial, tata o emisiune cu tematică politică, iar fiul — desene animate. Cât de important e ca în familie să existe activități și interese comune? Sau dacă feciorul nu vrea să meargă în week-end la bunica, ar fi mai bine să nu fie impus? Iar dacă fiecărui i se oferă libertatea de acțiune și toți se vor împrăștia prin odăile sale — ce fel de familie mai este aceasta? Cum menținem linia de demarcație între libertatea de acțiune și solidaritatea în familie? Explică psihologul Irina Dvornina.

  1 968
 • Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini
  Irina Dvornina,

  Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini

  Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.

  1 1480
 • Factorii psihologici, ajută la apariția bolilor
  Ana Ceban,

  Factorii psihologici, ajută la apariția bolilor

  Problemele sănătăţii mentale au un impact important asupra persoanelor mai vulnerabile acestea pot duce la declanşarea unor afecţiuni, la agravarea celor deja existente dar şi în cazul unui psihic optimist, la ameliorarea pînă la vindecarea unor boli.

  0 14
 • Fobia socială
  Ana Ceban,

  Fobia socială

  Fobia socială si modalităţile de atenuare ale ei.

  0 28
 • Urmarile stresului
  Ana Ceban,

  Urmarile stresului

  Stresul, denumit si "boala secolului", poate avea urmari grave si ireversibile, asupra sanatatii noastre. Kilogramele in plus reprezinta cea mai mica problema, pe care ne-o poate aduce stresul. Oboseala, starile de nervi, grija zilei de miine ne pot afecta creierul, iar, in acest caz, urmarile pot fi ireversibile.

  0 26
 • Relatia de cuplu si caracterul oamenilor
  Ana Ceban,

  Relatia de cuplu si caracterul oamenilor

  Cum puteti crea corect amprenta psihologica a unei persoane cu care doriti sa intrati in contact!

  0 95
 • Oboseală sau depresie? Cum facem diferență?
  Людмила Семина-Гицу,

  Oboseală sau depresie? Cum facem diferență?

  Nu mai avem putere pentru nimic, suntem într-o stare de apatie, ne irită orice. Ce se ascunde în spatele acestor simptome? O simplă oboseală, o boală serioasă, depresie? Ne ajută să înțelegem psihologul Ludmila Semina-Ghițu.

  0 285
 • Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?
  Natalia Melehina,

  Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?

  Psihologul Natalia Melehina susține – femeia nu datorează nimănui nimic. Schimbarea, lucrul asupra propriei persoane se face nu din poziția "eu trebuie", ci de la conștientizarea faptului că fiecare calitate sau comportament a femeii, conduc spre un anumit rezultat. Și în cazul în care rezultatele obținute nu bucură, atunci aceasta este doar consecința poziției luate și a alegerii făcute.

  0 11965
 • Terapia prin artă — un cadou pentru propriul suflet sau de ce se joacă și desenează adulții?

  Terapia prin artă — un cadou pentru propriul suflet sau de ce se joacă și desenează adulții?

  Lumea adultului, a omului modern este lumea unor limite clare, reguli stricte, obligații, o lume în care "este nevoie" de multe, unde sunt multe gânduri și multe soluții, o lume în care sentimentele ocupă o parte mai puțin însemnată.

  0 218
 • 6 semne că încercați să fugiți de la sine înșivă. Și 3 modalități de a remedia situația
  Olesea Boguțcaia,

  6 semne că încercați să fugiți de la sine înșivă. Și 3 modalități de a remedia situația

  Să fii sincer cu sine însuți este foarte dificil. Și la ce bun asemenea stări tensionate, dacă toți vrem doar să fim fericiți? De aceea uneori e mai simplu să nu vezi adevărul, să nu te asculți pe tine însuți, să fii cu capul în nori și să construiești castele în aer, decât să-ți privești viața proprie și să recunoști că ceva a mers prost. Doar, pe lângă faptul că nu e chiar plăcut să-ți recunoști greșelile, pe acestea va trebui să și le corectezi.

  0 1464
 • Mi-e frică să conduc! Fobia de șofat – cauze și soluții
  Еlena Bîceva,

  Mi-e frică să conduc! Fobia de șofat – cauze și soluții

  Să obții permis de conducere și să-l păstrezi pe raft. Vă este cunoscută situația? Și parcă aveți cunoștințe, și dorință – dar frica nu vă lasă să urcați la volan. Expertul nostru, doctor în psihologie, Elena Bîceva povestește despre cauzele acestor temeri, cum să le faci față și cum, până la urmă, să te bucuri de plăcerea de a conduce.

  0 5800
 • Conflictele dintre frați și surori. Cum împăcăm copiii?
  Anna Crasilnicova,

  Conflictele dintre frați și surori. Cum împăcăm copiii?

  Într-o familie, conflictele și certurile dintre copii reprezintă un fenomen destul de obișnuit. Și se mai și întâmplă ca părinții să prefere să preia poziția de neimplicare. Cu toate acestea, tot mai mulți părinți se întreabă cum să se comporte în timpul certelor dintre copii? Să ia rolul de forțe de menținere a păcii și să-i ajute pe copii să se clarifice în situația de conflict sau să ofere copiilor posibilitatea de a se clarifica singuri.

  0 2574
 • Mini-recomandări: cum să nu revărsăm emoțiile negative asupra copilului, atunci când mama e la limită?
  Shosheva Natalia,

  Mini-recomandări: cum să nu revărsăm emoțiile negative asupra copilului, atunci când mama e la limită?

  Expertul nostru, Natalia Șoșeva, povestește ce trebuie să facă părinții atunci când emoțiile se intensifică și sunt gata să se reverse printr-o avalanșă devastatoare asupra copilului.

  0 5947
 • 5 pași spre o relație echilibrată cu socrii
  Vera Budan,

  5 pași spre o relație echilibrată cu socrii

  Ce vă vine în minte când auziți cuvântul soacră sau socru? Sunt asocieri pozitive? Dacă da, felicitări! Dar în general, relațiile cu socrii nu au o reputație prea bună, ci din contra. Chiar zilele trecute auzeam în transport public, o tânără doamnă care se plângea propriei mame despre mama soacră.

  0 1902
 • Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta
  Irina Dvornina,

  Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta

  Degradează oare femeia atunci când se află în concediu de maternitate? Se pare că aproape o sută de procente dintre oameni, inclusiv însăși femeile, consideră că da. Psihologul Irina Dvornina vine cu propunerea de a analiza situația dintr-un alt unghi și oferă sfaturi cu privire la modalitatea de a vă salva pe voi însevă, fără a vă pierde în copil.

  0 1148
 • Fobia specifică. De ce apar temerile și cum le depășim?
  Cezara Dilevschi,

  Fobia specifică. De ce apar temerile și cum le depășim?

  Unii se tem de păianjeni, alții de câini, foarte multe persoane nu suportă spațiile închise, altora le e frică de întuneric sau nu îndrăznesc să urce în lift. Ce este fobia specifică, care sunt cauzele acesteia și cum se tratează, povestește expertul nostru, psihologul Cezara Dilevscvhi.

  0 2779
 • Frica pentru sănătatea propriului copil. Recomandări utile pentru mamele hiperprotectoare
  Silvia Strogotean,

  Frica pentru sănătatea propriului copil. Recomandări utile pentru mamele hiperprotectoare

  Nu cumva să transpire, să răcească, să cadă, să se lovească, să ia microbi sau să se murdărească — fiecare mamă își face griji pentru sănătatea și siguranța copilului. Unele, însă, sunt hiperprotectoare, exagerează cu "binele" pentru copil și, în acest fel, se produce reversul medaliei — copilul crește anxios, lipsit de curaj, nu are încredere în sine, devine un adult imatur și incapabil de a-și rezolva singur problemele.

  0 2139
 • Cum învățăm să avem încredere în lume. Și prin ce este periculoasă neîncrederea
  Olesea Boguțcaia,

  Cum învățăm să avem încredere în lume. Și prin ce este periculoasă neîncrederea

  Mulți oameni trec prin viață fără a avea încredere în ea, în lume, în oameni. Le este extrem de dificil să creadă în prietenia și înțelepciunea vieții. Ei sunt singuri nu doar în exterior (fără persoane apropiate), dar, de asemenea, pe plan intern – nu sunt integrați în niciun grup, nu sunt parte a ceva mare, nu au spete sigure, nici credință, nici siguranță, nici certitudine.

  0 694
 • Fetița băiețoasă. Și ce dacă fetița se comportă ca un băiat?
  Ganna Savchenko,

  Fetița băiețoasă. Și ce dacă fetița se comportă ca un băiat?

  Toate fetițele, ca fetițele — rochițe, păpuși, desene animate despre ponei. Iar a dumneavoastră — băiat adevărat. Aleargă cu băiețeii, se joacă cu armele, iar rochiile — le urăște. Expertul nostru, psihologul Hanna Savcenco explică posibilele cauze ale acestui comportament și povestește când părinții ar trebui să se îngrijoreze, și când — nu.

  0 13543
Vedeți toate articolele
Mai multe articole
Vedeți toate articolele

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Relații și armonie interioară»

Articole populare a rubricii «Relații și armonie interioară»