Pagina principală Familia mea Relații și armonie interioară
Tema se referă la subrubricile:
Toți vorbesc despre relațiile armonioase dintre femeie și bărbat. Această temă este acum extrem de actuală și există o mulțime de păreri în această privință. Așa că am decis să nu trec pe alături, ci să analizez subiectul – cum sunt acele relații ideale?
Ca într-un cuib de viespi. Așa spunem uneori despre un colectiv de femei. Bârfe, intrigi, minciuni, concurență murdară, multă comunicare indirectă, aluzii, jocuri camuflate de manifestare a puterii. Oare de ce noi femeile (noi sfintele…) facem asta? Oare cum se explică atât de multă răutate (sigur nu a noastră, noi nu avem nici o vină, dar ele…)?
Imaginea unei familii perfecte — atunci când toți iau masa împreună, privesc împreună un film, se distrează la fel împreună. Dar, în realitate, mama ar vrea să privească un serial, tata o emisiune cu tematică politică, iar fiul — desene animate. Cât de important e ca în familie să existe activități și interese comune? Sau dacă feciorul nu vrea să meargă în week-end la bunica, ar fi mai bine să nu fie impus? Iar dacă fiecărui i se oferă libertatea de acțiune și toți se vor împrăștia prin odăile sale — ce fel de familie mai este aceasta? Cum menținem linia de demarcație între libertatea de acțiune și solidaritatea în familie? Explică psihologul Irina Dvornina.
Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.
Problemele sănătăţii mentale au un impact important asupra persoanelor mai vulnerabile acestea pot duce la declanşarea unor afecţiuni, la agravarea celor deja existente dar şi în cazul unui psihic optimist, la ameliorarea pînă la vindecarea unor boli.
Fobia socială si modalităţile de atenuare ale ei.
Stresul, denumit si "boala secolului", poate avea urmari grave si ireversibile, asupra sanatatii noastre. Kilogramele in plus reprezinta cea mai mica problema, pe care ne-o poate aduce stresul. Oboseala, starile de nervi, grija zilei de miine ne pot afecta creierul, iar, in acest caz, urmarile pot fi ireversibile.
Cum puteti crea corect amprenta psihologica a unei persoane cu care doriti sa intrati in contact!
Nu mai avem putere pentru nimic, suntem într-o stare de apatie, ne irită orice. Ce se ascunde în spatele acestor simptome? O simplă oboseală, o boală serioasă, depresie? Ne ajută să înțelegem psihologul Ludmila Semina-Ghițu.
Psihologul Natalia Melehina susține – femeia nu datorează nimănui nimic. Schimbarea, lucrul asupra propriei persoane se face nu din poziția "eu trebuie", ci de la conștientizarea faptului că fiecare calitate sau comportament a femeii, conduc spre un anumit rezultat. Și în cazul în care rezultatele obținute nu bucură, atunci aceasta este doar consecința poziției luate și a alegerii făcute.
Lumea adultului, a omului modern este lumea unor limite clare, reguli stricte, obligații, o lume în care "este nevoie" de multe, unde sunt multe gânduri și multe soluții, o lume în care sentimentele ocupă o parte mai puțin însemnată.
Să fii sincer cu sine însuți este foarte dificil. Și la ce bun asemenea stări tensionate, dacă toți vrem doar să fim fericiți? De aceea uneori e mai simplu să nu vezi adevărul, să nu te asculți pe tine însuți, să fii cu capul în nori și să construiești castele în aer, decât să-ți privești viața proprie și să recunoști că ceva a mers prost. Doar, pe lângă faptul că nu e chiar plăcut să-ți recunoști greșelile, pe acestea va trebui să și le corectezi.
Să obții permis de conducere și să-l păstrezi pe raft. Vă este cunoscută situația? Și parcă aveți cunoștințe, și dorință – dar frica nu vă lasă să urcați la volan. Expertul nostru, doctor în psihologie, Elena Bîceva povestește despre cauzele acestor temeri, cum să le faci față și cum, până la urmă, să te bucuri de plăcerea de a conduce.
Într-o familie, conflictele și certurile dintre copii reprezintă un fenomen destul de obișnuit. Și se mai și întâmplă ca părinții să prefere să preia poziția de neimplicare. Cu toate acestea, tot mai mulți părinți se întreabă cum să se comporte în timpul certelor dintre copii? Să ia rolul de forțe de menținere a păcii și să-i ajute pe copii să se clarifice în situația de conflict sau să ofere copiilor posibilitatea de a se clarifica singuri.
Expertul nostru, Natalia Șoșeva, povestește ce trebuie să facă părinții atunci când emoțiile se intensifică și sunt gata să se reverse printr-o avalanșă devastatoare asupra copilului.
Ce vă vine în minte când auziți cuvântul soacră sau socru? Sunt asocieri pozitive? Dacă da, felicitări! Dar în general, relațiile cu socrii nu au o reputație prea bună, ci din contra. Chiar zilele trecute auzeam în transport public, o tânără doamnă care se plângea propriei mame despre mama soacră.
Degradează oare femeia atunci când se află în concediu de maternitate? Se pare că aproape o sută de procente dintre oameni, inclusiv însăși femeile, consideră că da. Psihologul Irina Dvornina vine cu propunerea de a analiza situația dintr-un alt unghi și oferă sfaturi cu privire la modalitatea de a vă salva pe voi însevă, fără a vă pierde în copil.
Unii se tem de păianjeni, alții de câini, foarte multe persoane nu suportă spațiile închise, altora le e frică de întuneric sau nu îndrăznesc să urce în lift. Ce este fobia specifică, care sunt cauzele acesteia și cum se tratează, povestește expertul nostru, psihologul Cezara Dilevscvhi.
Nu cumva să transpire, să răcească, să cadă, să se lovească, să ia microbi sau să se murdărească — fiecare mamă își face griji pentru sănătatea și siguranța copilului. Unele, însă, sunt hiperprotectoare, exagerează cu "binele" pentru copil și, în acest fel, se produce reversul medaliei — copilul crește anxios, lipsit de curaj, nu are încredere în sine, devine un adult imatur și incapabil de a-și rezolva singur problemele.
Mulți oameni trec prin viață fără a avea încredere în ea, în lume, în oameni. Le este extrem de dificil să creadă în prietenia și înțelepciunea vieții. Ei sunt singuri nu doar în exterior (fără persoane apropiate), dar, de asemenea, pe plan intern – nu sunt integrați în niciun grup, nu sunt parte a ceva mare, nu au spete sigure, nici credință, nici siguranță, nici certitudine.
Toate fetițele, ca fetițele — rochițe, păpuși, desene animate despre ponei. Iar a dumneavoastră — băiat adevărat. Aleargă cu băiețeii, se joacă cu armele, iar rochiile — le urăște. Expertul nostru, psihologul Hanna Savcenco explică posibilele cauze ale acestui comportament și povestește când părinții ar trebui să se îngrijoreze, și când — nu.
Если ваш подросший ребенок, а может быть и взрослый член семьи чрезмерно увлечен компьютерными играми, дайте ему прочитать следующую статью.
Каждому приходилось тяжело переживать психологическую травму. Как происходит исцеление и помогает ли в этом время?
О женщинах, которые любят слишком сильно написано очень много. О них есть главы даже в пособиях по психопатологии.
Какие свойства нашей личности заставляют прилипать к нам лишние килограммы?
Депрессия - заболевание или затяжной приступ плохого настроения, и стоит ли к ней относиться серьезно?
Самый простой способ ухода от проблем- отключение от них с помощью психоактивных веществ. Надолго ли?
Синдром Мюнхгаузена - настоящий диагноз мнимых больных, выдумщиков и фантазеров.
Самое интересное для родителей с тренинга «Боевое НЛП».
О том, как выстроить гармоничные взаимоотношения с окружающими нас людьми — родными и чужими, маленькими и взрослыми — рассказывает Антон Кислов.
Хотите научиться строить счастливые отношения? Понять причины конфликтов и трудностей в паре, особенности характера мужчины и женщины, и научиться гармонично взаимодействовать, решать семейные проблемы и преодолевать плохую судьбу.
Денежные и антиденежные установки есть у всех. Иногда они фиксируются в нашем отношении к долгам. Почему мы так неохотно просим деньги?
Как воспитать успешного, уверенного в себе ребёнка? Рассмотрим 3 важнейших правила
Откуда берётся в детях жадность, ревность, зависть, воровство, суицидальные мысли? Интересно понять причины, проявления, а также применить методы помощи детям, проявляющим эти качества.
Существует 8 женских архетипов, соответствующих богиням. Какая из 8 богинь отражает вашу женскую суть?
Почему дети лгут? Каковы причины? Как определить, что ребёнок обманывает? Что делать, чтобы предотвратить такое явление?
Можно ли совместить путешествие и личностное развитие? Может ли путешествие быть психотерапевтичным? Может ли путешествие стать тренингом?
Семейные кризисы, как и личностные связаны с периодами развития, с взрослением детей. В чём особенности этих кризисов...
Внутри нас множество саботажников, целый хор внутренних голосов, препятствующих развитию. Наш эксперт, психолог Олег Онила рассказывает о 7 видах саботажников. Как они называются и как их характеризует специалист, вы сможете узнать в нашей статье.
Социальный ярлык человека. Что это такое? Как с этим жить и как избавляться? Говорим с психологом Натальей Мелехиной.
Что такое тревога? Как определить это состояние?
Petrecerea ”Zâna primăverii” la salonul distractiv ”Glamour Girls”
Iată care sunt principalele beneficii ale pilatesului
5 lucruri care vă pot pune vederea în pericol
Dermatoscopie - metodă modernă și neinvazivă la clinica ”Sancos”
Leader Land: English for your child
Family Shopping Center: Ne pregătim din timp de un Paște Fericit
Lecții de dezvoltare artistică la Elite Academia
Puzzle și jocuri de masă cu livrare în Chișinău
Școala sportivă
Activity park & family restaurant
Agenție de turism
Grădinița