Tema: Psihologia

Tema se referă la subrubricile:

  • Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?
    Natalia Melehina,

    Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?

    Toți vorbesc despre relațiile armonioase dintre femeie și bărbat. Această temă este acum extrem de actuală și există o mulțime de păreri în această privință. Așa că am decis să nu trec pe alături, ci să analizez subiectul – cum sunt acele relații ideale?

    2 9277
  • Intrigi in colectivul de femei
    Vera Budan,

    Intrigi in colectivul de femei

    Ca într-un cuib de viespi. Așa spunem uneori despre un colectiv de femei. Bârfe, intrigi, minciuni, concurență murdară, multă comunicare indirectă, aluzii, jocuri camuflate de manifestare a puterii. Oare de ce noi femeile (noi sfintele…) facem asta? Oare cum se explică atât de multă răutate (sigur nu a noastră, noi nu avem nici o vină, dar ele…)?

    1 1987
  • Familia vs libertatea de acțiune
    Irina Dvornina,

    Familia vs libertatea de acțiune

    Imaginea unei familii perfecte — atunci când toți iau masa împreună, privesc împreună un film, se distrează la fel împreună. Dar, în realitate, mama ar vrea să privească un serial, tata o emisiune cu tematică politică, iar fiul — desene animate. Cât de important e ca în familie să existe activități și interese comune? Sau dacă feciorul nu vrea să meargă în week-end la bunica, ar fi mai bine să nu fie impus? Iar dacă fiecărui i se oferă libertatea de acțiune și toți se vor împrăștia prin odăile sale — ce fel de familie mai este aceasta? Cum menținem linia de demarcație între libertatea de acțiune și solidaritatea în familie? Explică psihologul Irina Dvornina.

    1 1008
  • Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini
    Irina Dvornina,

    Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini

    Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.

    1 1663
  • Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?
    Natalia Melehina,

    Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?

    Psihologul Natalia Melehina susține – femeia nu datorează nimănui nimic. Schimbarea, lucrul asupra propriei persoane se face nu din poziția "eu trebuie", ci de la conștientizarea faptului că fiecare calitate sau comportament a femeii, conduc spre un anumit rezultat.

    0 12063
  • 6 semne că încercați să fugiți de la sine înșivă. Și 3 modalități de a remedia situația
    Olesea Boguțcaia,

    6 semne că încercați să fugiți de la sine înșivă. Și 3 modalități de a remedia situația

    Să fii sincer cu sine însuți este foarte dificil. Și la ce bun asemenea stări tensionate, dacă toți vrem doar să fim fericiți? De aceea uneori e mai simplu să nu vezi adevărul, să nu te asculți pe tine însuți, să fii cu capul în nori și să construiești castele în aer, decât să-ți privești viața proprie și să recunoști că ceva a mers prost. Doar, pe lângă faptul că nu e chiar plăcut să-ți recunoști greșelile, pe acestea va trebui să și le corectezi.

    0 1509
  • Mi-e frică să conduc! Fobia de șofat – cauze și soluții
    Еlena Bîceva,

    Mi-e frică să conduc! Fobia de șofat – cauze și soluții

    Să obții permis de conducere și să-l păstrezi pe raft. Vă este cunoscută situația? Și parcă aveți cunoștințe, și dorință – dar frica nu vă lasă să urcați la volan. Expertul nostru, doctor în psihologie, Elena Bîceva povestește despre cauzele acestor temeri, cum să le faci față și cum, până la urmă, să te bucuri de plăcerea de a conduce.

    0 6045
  • Conflictele dintre frați și surori. Cum împăcăm copiii?
    Anna Crasilnicova,

    Conflictele dintre frați și surori. Cum împăcăm copiii?

    Într-o familie, conflictele și certurile dintre copii reprezintă un fenomen destul de obișnuit. Și se mai și întâmplă ca părinții să prefere să preia poziția de neimplicare. Cu toate acestea, tot mai mulți părinți se întreabă cum să se comporte în timpul certelor dintre copii?

    0 3064
  • Mini-recomandări: cum să nu revărsăm emoțiile negative asupra copilului, atunci când mama e la limită?
    Shosheva Natalia,

    Mini-recomandări: cum să nu revărsăm emoțiile negative asupra copilului, atunci când mama e la limită?

    Expertul nostru, Natalia Șoșeva, povestește ce trebuie să facă părinții atunci când emoțiile se intensifică și sunt gata să se reverse printr-o avalanșă devastatoare asupra copilului.

    0 6161
  • 5 pași spre o relație echilibrată cu socrii
    Vera Budan,

    5 pași spre o relație echilibrată cu socrii

    Ce vă vine în minte când auziți cuvântul soacră sau socru? Sunt asocieri pozitive? Dacă da, felicitări! Dar în general, relațiile cu socrii nu au o reputație prea bună, ci din contra. Chiar zilele trecute auzeam în transport public, o tânără doamnă care se plângea propriei mame despre mama soacră.

    0 1923
  • Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim  în aceasta
    Irina Dvornina,

    Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta

    Degradează oare femeia atunci când se află în concediu de maternitate? Se pare că aproape o sută de procente dintre oameni, inclusiv însăși femeile, consideră că da. Psihologul Irina Dvornina vine cu propunerea de a analiza situația dintr-un alt unghi și oferă sfaturi cu privire la modalitatea de a vă salva pe voi însevă, fără a vă pierde în copil.

    0 1195
  • Fobia specifică. De ce apar temerile și cum le depășim?
    Cezara Dilevschi,

    Fobia specifică. De ce apar temerile și cum le depășim?

    Unii se tem de păianjeni, alții de câini, foarte multe persoane nu suportă spațiile închise, altora le e frică de întuneric sau nu îndrăznesc să urce în lift. Ce este fobia specifică, care sunt cauzele acesteia și cum se tratează, povestește expertul nostru, psihologul Cezara Dilevscvhi.

    0 2994
  • Cum învățăm să avem încredere în lume. Și prin ce este periculoasă neîncrederea
    Olesea Boguțcaia,

    Cum învățăm să avem încredere în lume. Și prin ce este periculoasă neîncrederea

    Mulți oameni trec prin viață fără a avea încredere în ea, în lume, în oameni. Le este extrem de dificil să creadă în prietenia și înțelepciunea vieții. Ei sunt singuri nu doar în exterior (fără persoane apropiate), dar, de asemenea, pe plan intern – nu sunt integrați în niciun grup, nu sunt parte a ceva mare, nu au spete sigure, nici credință, nici siguranță, nici certitudine.

    0 705
  • Fetița băiețoasă. Și ce dacă fetița se comportă ca un băiat?
    Ganna Savchenko,

    Fetița băiețoasă. Și ce dacă fetița se comportă ca un băiat?

    Expertul nostru, psihologul Hanna Savcenco explică posibilele cauze ale acestui comportament și povestește când părinții ar trebui să se îngrijoreze, și când — nu.

    0 17903
  • Cum poți învăța să ierți pentru  a trăi o viață nouă?
    Vera Budan,

    Cum poți învăța să ierți pentru a trăi o viață nouă?

    Fiecare om se supără, se simte ofensat, la un moment dat, poate chiar — trădat. Acest sentiment de supărare vă blochează emoțional, vă inspiră nenumărate gânduri, planuri de răzbunare? Cum vă puteți elibera din această capcană emoțională, care va prins la un moment, pentru a trăi liber? Explică expertul nostru, psihologul Vera Budan.

    0 1701
  • Cum să învingi teama de schimbări?
    Ganna Savchenko,

    Cum să învingi teama de schimbări?

    Loc de muncă mai puțin drag, prieten nu prea devotat, relații care de mult lasă de dorit. Toate acestea te presează, dar teama de a începe vreo schimbare – vă impune să răbdați și vă convingeți că lucrurile nu stau chiar atât de rău. Vă este cunoscută situația? Psihologul Hanna Savcenko oferă recomandări privind modalitatea de a învinge această frică și de a face pași curajoși în întâmpinarea schimbărilor spre bine.

    0 792
  • De unde luăm energie în situații de criză? Sfaturi utile
    Vera Budan,

    De unde luăm energie în situații de criză? Sfaturi utile

    Fiecare din noi, la un moment dat, se poate pomeni într-o situație de criză – divorț, concediere neașteptată, boală sau decesul unei persoane. În acele clipe trăim o adevărată stare de șoc și ne pierdem toate puterile. Dar viața continuă și, chiar și în acele situații de criză, avem anumite responsabilități pe care nimeni nu le anulează – grija de copii sau părinți în etate, câștigarea resurselor pentru un trai decent etc. Cum facem față situației, atunci când suntem copleșiți? De unde luăm energie când ne simțim la capătul puterilor?

    0 1598
  • E bine să fii femeie "slabă" și să permiți soțului să ia toate deciziile?
    Natalia Melehina,

    E bine să fii femeie "slabă" și să permiți soțului să ia toate deciziile?

    În lumea modernă, femeia poate alege singură poziția pe care să o ia — slabă sau puternică. Posibilitatea de a alege este un lucru plăcut, dar, de regulă — aceasta complică situația. Expertul în relații, psihologul Natalia Melehina, relatează care poziție, în viziunea ei, e mai avantajoasă pentru o femeie, argumentându-și opinia.

    0 3815
  • Cum ajutăm adolescentul în alegerea profesiei?
    Svetlana Sobesceanschi,

    Cum ajutăm adolescentul în alegerea profesiei?

    În fiecare familie, în care există copii ce se apropie de vârsta adolescenței, vine un moment când trebuie să se gândească la alegerea profesiei acestuia. Cine sunt? Cum sunt? De ce sunt capabil și ce pot? Ce profesie să aleg? Asemenea întrebări își adresează fiecare adolescent, începând cu 11-13 ani.

    0 4221
  • Ce este anxietatea și ce ne facem cu ea?
    Cezara Dilevschi,

    Ce este anxietatea și ce ne facem cu ea?

    Destul de des, dacă nu chiar zi de zi avem o mulțime de motive să ne neliniștim. Însă dacă la unii este vorba despre simple emoții apărute înaintea unui eveniment important, la alții sunt sentimente extrem de intense și persistente, care nu au un fond real și afectează calitatea vieții.

    0 1958
  • Neînțelegerile în cuplu și factorii ce duc la divorț
    Cezara Dilevschi,

    Neînțelegerile în cuplu și factorii ce duc la divorț

    Divorțurile nu mai sunt o raritate în zilele noastre. Aproape jumătate din căsnicii sfârșesc printr-un divorț. Care sunt factorii ce pot distruge o relație care, cândva, era atât de armonioasă? Despre aceștia vorbește psihologul Cezara Dilevschi, oferind și recomandări valoroase pentru prevenirea și soluționarea neînțelegerilor în cuplu.

    0 4058
Vedeți toate articolele
Mai multe articole
  • 7 типов внутренних саботажников
    Олег Онила,

    7 типов внутренних саботажников

    Внутри нас множество саботажников, целый хор внутренних голосов, препятствующих развитию. Наш эксперт, психолог Олег Онила рассказывает о 7 видах саботажников. Как они называются и как их характеризует специалист, вы сможете узнать в нашей статье.

    0 429

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Relații și armonie interioară»

Articole populare a rubricii «Relații și armonie interioară»