International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

În vizită la grădinița "Elitex"0

În vizită la grădinița "Elitex"

La "Elitex" am fost într-o frumoasă zi de toamnă. Soarele încălzea curtea grădiniței, iar copiii vesel se jucau pe terenul de joacă, în timp ce educatorii îi supravegheau cu mare atenție.

La intrare am întâlnit-o pe Cristina, managerul instituției, care respectuos s-a oferit să mă conducă în cabinetul directoarei. Dna Tatiana Calistru, cu drag mi-a povestit despre activitatea instituției pe care o coordonează, dar și mi-a făcut o excursie prin aceasta. Și trebuie să remarc – oferta educațională a grădiniței și condițiile propuse la sigur corespund cerințelor multor părinți.

Dar, să vă povestesc pe îndelete …

Spațiu și dotări

Grădinița este a doua casă a copilului, aici picii își petrec cea mai mare parte a zilei. De aceea, este important ca venind la grădiniță, cei mici să descopere în fiecare dimineață un spațiu primitor, cald și curat. Și nu e de mirare că prichindeii care frecventează grădinița "Elitex" se adaptează cu ușurință mediului propus.

Tatiana Calistru: "La grădinița noastră copiii mai mult vin ca acasă sau ca la bunica. Mulți copii chiar așa mi se adresează — bunica (probabil pentru că îi aud pe nepoțeii mei că mă numesc astfel). Ei vin cu sufletul deschis, deoarece știu că aici vor fi alintați, luați în brațe, legănați. Poate cineva se va mira, dar la noi mulți copii rămân până seara la grădiniță chiar din prima zi. Noi comunicăm cu mămica, o întrebăm cum adoarme copilul, ce preferințe culinare are, ce capricii are. Știm tot despre fiecare copil. Colaborarea și comunicarea cu părinții ne ajută foarte mult în activitate. "

Grădinița este situată într-un cartier liniștit, într-o zonă verde a capitalei. Clădirea cuprinde săli de activități spațioase și luminoase, dotate cu mobilier nou, viu colorat și materiale didactice adecvate derulării activității educative. Fiecare colțișor este amenajat în corespundere cu vârsta și nevoile copiilor — grupuri sanitare, dormitoare, cabinete de consiliere medicală, psihologică-logopedică, bucătărie.

M-au impresionat jucăriile de la "Elitex" — jucării de calitate, alese cu mare atenție. Să fi fost copil, la sigur mă așezam să mă joc la bucătărioara pe care am observat-o în toate sălile de grupă. La fel și spațiul de joacă din curtea instituției — picii beneficiază de un teren cu gazon artificial și natural, amenajat cu tobogane, leagăne, nisipiere, diverse jucării pentru exterior etc.

Toate aceste spații sunt dotate cu camere de supraveghere video, sistem de securitate, lampi de cuart antibacteriene, masini de spălat vasele în toate sălile de mese, conditionere, proiectoare și tehnică video și audio profesionista.

Alimentația copiilor

Grădinița este dotată cu o bucătărie modernă, aici picilor li se pregătesc bucate sănătoase, în stil tradițional. Copiii beneficiază de patru mese pe zi — micul dejun, gustare de fructe, prânz și cină.

Program educațional

Datorită faptului că grupele sunt mici, formate din 12, maxim 16 copii, educatorii au posibilitate să acorde atenție fiecărui micuț în parte. Programul educațional se bazează pe curricula națională, dar se propun și activități opționale și recreative.

Așadar, activitățile curriculare realizate sunt: cunoașterea mediului înconjurător, dezvoltarea vorbirii, matematica, scris, logică, ABC, educația muzicală, educația fizică, educația artistico-plastică, educația ecologică, educația pentru familie și societate, datini și obiceiuri naționale, educația rutieră și bunele maniere.

De asemenea copiii beneficiază de consiliere psihologică/logopedică, lecții de limba engleză, educație creștină, coregrafie și educație muzicală la pian. Fiecare activitate opțională are loc de două ori în săptămână și este coordonată de profesor de specialitate.

În fiecare lună sunt organizate activități recreative — plimbări la Grădina Botanică, vizite la Grădina Zoologică, la muzeu, vizionarea spectacolelor de teatru, a filmelor de la Planetarium etc.

Sărbători pline de culoare

Am rămas surprinsă de felul în care sunt organizate sărbătorile la "Elitex". Fie matineu de toamnă, iarnă sau primăvară, Paște, ziua copiilor sau aniversarea unuia dintre picii care frecventează grădinița — evenimentele sunt de amploare, cu decor inedit, efecte de lumini profesioniste, bule de săpun, zăpadă artificială, Show-uri inedite cu profesioniști și invitați speciali (artiști, scriitori, dresori de circ cu animăluțe dresate etc). Întotdeauna instituția știe să impresioneze spectatorii.

Trebuie să menționez că "Elitex" nu este doar grădiniță, ci și liceu. Deci, alegând ulterior liceul "Elitex", copilul va depăși mult mai ușor perioada de adaptare la școală. Or, aici el se va simți deja de-a dreptul — ca acasă.

Pentru a afla mai multe despre o instituție preșcolară, trebuie neapărat să-i treceți pragul, doar așa vă veți face o idee clară despre cum e în realitate și veți putea înțelege dacă cel mic se va putea adapta mediului și activităților propuse de grădinița respectivă. Eu am vizitat grădinița "Elitex" din Chișinău, dar trebuie să știți că și în mun. Bălți există o filială a acestei instituții. Așadar, instituția își deschide larg ușile nu doar chișinăuienilor, ci și copiilor din capitala de nord a țării.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Grădinița & Liceul Privat "Elitex" — Instituţie de învăţământ privat str. Dacia, 53/2 Tel.: 022 77-78-60, 0 691 1-15-89, 0 697 5-57-95 liceul.elitex.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Noutățile partenerilor

Noutăți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»