pazl

Tema: Ochii și vederea la copii

Tema se referă la subrubricile:

 • Ce este astigmatismul la copii? Poate fi acesta tratat?
  Ovisus,

  Ce este astigmatismul la copii? Poate fi acesta tratat?

  Tratamentul astigmatismului la copii este o problemă destul de actuală. Această boală este legată exclusiv de organele vederii și se caracterizează prin imagini neclare, încețoșate ale obiectelor la diferite distanțe. Pentru stabilirea unui tratament corect este necesar să se efectueze un diagnostic al ochilor și să se stabilească toate cauzele posibile ale apariției astigmatismului.

  0 9564
 • Cataracta — ce reprezintă și cum se tratează?
  Ovisus,

  Cataracta — ce reprezintă și cum se tratează?

  Tot mai multe persoane au probleme cu vederea. Glaucom, cataractă, dezlipire de retină și alte probleme. Oameni din ce în ce mai frecvent se adresează la medicul oftalmolog cu diverse probleme oculare, multe dintre care sunt incurabile sau dificil de tratat.

  0 9046
 • Centrul de chirurgie oftalmologică "Ovisus": ajută-ți ochii!
  Ирина Каруш,

  Centrul de chirurgie oftalmologică "Ovisus": ajută-ți ochii!

  De 16 ani pe piața serviciilor medicale din țara noastră activează centrul de chirurgie oftalmologică "Ovisus". Profesionalismul de nivel înalt al medicilor de aici, utilajele moderne și abordarea cu atenție sporită a fiecărui pacient, au devenit caracteristici specifice ale centrului. Anual, la clinica "Ovisus" efectuează investigații medicale și tratamente copiii și adulții: centrul este deschis și sâmbăta, iar pentru comoditatea pacienților programarea poate fi făcută atât la telefon, cât și online.

  2 5251
 • Opticile "Optima" — grijă pentru starea de sănătate a ochilor dumneavoastră
  Вероника Горчак,

  Opticile "Optima" — grijă pentru starea de sănătate a ochilor dumneavoastră

  Nu este pur și simplu o rețea comercială, ci o rețea specializată în producere și vânzare. Spre deosebire de multe alte optici mici, care nu au atelier propriu de producere, la "Optima" nu doar se comercializează lentile, rame și accesorii pentru acestea, dar și sunt confecționați ochelari conform prescripției medicale.

  2 10215
 • Ochelari pentru copii. Prezentarea ofertelor și prețurilor din Chișinău
  Екатерина Короленко,

  Ochelari pentru copii. Prezentarea ofertelor și prețurilor din Chișinău

  Unde în capitală am putea comanda ochelari pentru copil și cât ne vor costa aceștia?

  0 3561
 • Oftalmologi pentru copii în Chișinău. Prezentarea ofertelor, condițiilor, prețurilor
  Екатерина Короленко,

  Oftalmologi pentru copii în Chișinău. Prezentarea ofertelor, condițiilor, prețurilor

  Unde găsim un medic oculist pentru copii? La care medici să mergem cu încredere pentru un control sau, în caz de necesitate — pentru corecția vederii copilului? Vă prezentăm informații importante despre clinici, specialiști, precum și despre costurile pentru servciile acestora în capitală.

  0 13808
 • Orjeletul (Ulciorul)
  Ana Ceban,

  Orjeletul (Ulciorul)

  Se vorbeşte despre simptomatologia şi metodele de înlăturare a ulcioarelor. Se presupune că ulciorul poate apărea din cauza frecatului pleoapei, fapt ce irită glandele sebacee sau chiar a utilizării rimelului, conturului de ochi sau a altor produse cosmetice, care pot irita ochiul.

  0 48
 • Retinopatia de prematuritate
  Елена Кушнир,

  Retinopatia de prematuritate

  Pe vremuri se considera că această afecțiune a retinei, care poate provoca orbirea, apare doar din cauza excesul de oxigen, în cazul aflării unei perioade îndelungate a copilului în incubator. Dar, există și alte motive. Cel mai important — să fie la timp diagnosticată retinopatia și luate toate măsurile necesare, încât aceasta să nu preia o formă periculoasă.

  0 318
 • Cum dezvoltăm corect vederea copilului?
  Елена Кушнир,

  Cum dezvoltăm corect vederea copilului?

  Cunoaștem că pentru o creștere și o dezvoltare corespunzătoare, toate organele necesită antrenament. Ochii nu reprezintă o excepție. Cu toate acestea, trebuie să fie luate în considerare caracteristicile vederii copilului.

  0 212
 • Vederea copilului: patologii congenitale
  Елена Кушнир,

  Vederea copilului: patologii congenitale

  La o vârstă fragedă și în cazul diagnosticării precoce, există șansa tratamentului efectiv chiar și a celor mai severe boli congenitale ale vederii. Să analizăm câteva dintre acestea.

  0 700
 • Specificul vederii la copii
  Елена Кушнир,

  Specificul vederii la copii

  Normele de vedere la copii se deosebesc semnificativ de cele ale maturilor, de aceea merită a fi specificate mai detaliat. În caz contrar, puteţi confunda specificul unei anumite vîrste cu o problemă reală şi viceversa – pe fonul specificului de vîrstă, să nu observați o afecțiune, care necesită a fi urgent consultată de medic.

  0 79
 • Tratamentul cataractei la copii
  Елена Кушнир,

  Tratamentul cataractei la copii

  În cazul unui asemenea diagnostic, intervenția chirurgicală efectuată la timp poate salva vederea copilului, iar întârzierea nu va permite dezvoltarea retinei. Din acest motiv, nici într-un caz nu ignorați recomandările medicilor.

  0 310
 • Ce facem în caz de strabism la copii?
  Елена Кушнир,

  Ce facem în caz de strabism la copii?

  Există patru opinii greșită cu privire la strabismul la copii, care ar putea împiedica vindecarea acestei afecțiuni: "va trece de la sine", "oricum nu vom reuși să tratăm", "mai bine are privire încrucișată, decât să permitem intervenția chirurgicală" și "ochelari în cazul strabismului — aceasta este pentru totdeauna".

  0 1292
Mai multe articole

Produse și servicii la tema "Ochii și vederea la copii"

 • Ovisus Centrul de chirurgie oculară

  or. Chișinău, str. Ion Creangă, 22/2
  022 27-06-75, 0 69-116-589

 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»