Articolul se referă la temele:

Top English School of Today (TEST) — școala de limbi străine unde studenții învață limba engleză într-un mediu liber și dinamic.

Cursuri:

Dezvoltarea fizica a copilului la 6-11 ani0

Chiar daca fiecare copil se dezvolta in ritm propriu, exista cateva repere de care trebuie sa tii cont sau pe care trebuie sa le urmaresti pentru a-ti da seama daca se dezvolta normal in dependenta de virsta.

La 6-7 ani

In etapa scolara, incepind cu virsta de 6 ani, copilul creste, in medie, aproximativ 5-6 cm anual. La aceasta varsta, dezvoltarea fizica a copilului este destul de complexa. Alergatul, saritul pe loc sau peste obstacole incep sa se contureze si sa se integreze usor printre miscarile lui uzuale.

Si coordonarea mana- ochi incepe sa fie din ce in ce mai bine conturata. Copilul este capabil sa loveasca mingea cu piciorul avand o tinta precisa - poarta de fotbal, de exemplu. Tot in aceasta perioada, il poti inscrie la un sport competitional complex, deoarece este apt sa urmeze instructiuni si sa respecte regulile unui joc. Un alt eveniment important in dezvoltarea lui fizica este trecerea de la tricicleta la bicicleta. Pe la 7 anisori, copilul este pregatit sa faca trecerea de la plimbarea pe trei roti la cea pe doua. Miscarile copilului incep sa fie din ce in ce mai complexe. Daca la varsta prescolara, mersul cu spatele era un pas important in dezvoltarea lui fizica, acum, copilul poate face miscari complexe, de tipul invartitului pe loc, rasucitului, ocolirii obstacolelor. Copilul scolar este apt sa faca si cateva activitati domestice nu foarte complicate: sa isi faca singur patul, sa faca o curatenie superficiala in camera.

La 8-9 ani

Etapa copilariei cuprinsa intre 8 si 9 ani are un impact puternic asupra dezvoltarii fizice a multor copii.

Pe linga faptul ca incepe sa combine miscari complexe intre ele (de exemplu, miscari de baschet, in care bate mingea in podea, dar in acelasi timp si merge sau se rasuceste), copilul poate intra deja la pubertate si da piept cu toate schimbarile care apar in aceasta perioada. Exista copii, atat baietei, cat si fetite, care intra la pubertate inca de la varsta de 9 ani. Se pot constata primele semne prin aparitia primelor fire de par pubian sau la axila, o crestere usoara a sanilor etc. Tot in jurul varstei de 9 ani, are loc o crestere ceva mai pronuntat decat in alte perioade ale copilariei. Intr-o perioada destul de scurta, ai putea constata ca copilul creste in inaltime sau greutate mai mult decat de obicei. Este normal pentru aceasta varsta!

La 10-11 ani

Incepind cu virsta de 10 ani, copilul se apropie din ce in ce mai mult de pubertate si, treptat, incep sa apara din ce in ce mai multe semne ale acestei etape - transpiratie in exces, ten gras, aparitia firelor de par in zona genitala si la axile. Un alt semn important este schimbarea usoara a vocii, in special la baietei. Exista o tendinta de ingrosare a vocii in perioada pubertatii. Baieteii cunosc o dezvoltare musculara si motrica mai rapida decat fetitele. Incep sa capete din ce in ce mai multa forta. Tot in aceasta perioada, copilul incepe sa aiba un apetit alimentar din ce in ce mai crescut, insa da dovada de mai putina energie decat la varste mai mici. Acest lucru inseamna ca exista un aport caloric mare, iar metabolismul este mai lent. Este important sa monitorizezi atent alimentatia, deoarece exista riscul sa se ingrase fara sa va dati seama.

Copilul de 11 ani se poate aventura in activitati casnice mult mai complexe. Are dezvoltate abilitati motorii fine si este apt sa gateasca o reteta simpla sau chiar sa spele rufe. Perioada scolara este varsta la care copilul cunoaste o multime de transformari corporale si in care se confrunta cu pubertatea, care-si pune amprenta asupra lui nu doar din punct de vedere fizic, ci si emotional.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»

Articole populare a rubricii «Mai mari de 7 ani»