Articolul se referă la temele:

Unde puteți găsi o dădacă în Chișinău? Prezentarea ofertelor și a prețurilor3

Să angajați sau nu o bonă? Este o întrebare controversată, la care puteți răspunde doar dvs. Mulți părinți au dubii atunci când e cazul să-și încredințeze copilul unei persoane străine, deși, cu siguranță mult depinde și de persoana careia i-l încredințați. Unele bone au o atitudine atât de afectuoasă față de copilul pe care îl au în grijă, de parcă ar fi propriul copil sau nepot. În același timp însă, sunt cazuri în care copilul se simte neconfortabil cu propria bunică sau chiar mamă și nu pentru ca ar fi prea severe, ci pentru că educația unui copil — este un lucru dificil, și nu fiecare este capabil să se isprăveasca cu această sarcină.

Cum găsim o dadacă prin intermediul anunțurilor.

Unde să găsiți o dadacă? Varianta ideală ar fi ajutorul și recomandările cunoștințelor. Informați-vă, poate aveți norocul ca bona unui prieten sau vecin tocmai să fie liberă. Dacă însă, nu ați avut norocul unei asemenea coincidențe, veți fi nevoiți să apelați la serviciile unor persoane necunoscute.

Răsfoind orice ziar sau web-site cu anunțuri veți găsi o multitudine de persoane care oferă servicii de "baby-sitter". Dar cine sunt persoanele care postează aceste anunțuri? Foarte diferite. Pentru început eu ași exclude din această listă anunțurile de genul: "pot să stau cu copiii, să scot câinii la plimblare, să lipesc tapete". Cel mai probabil acestea nu sunt persoane cu experiență în domeniul educației, ci pur și simplu care au nevoie de un loc de muncă. De asemenea nu aș lua în considerare, acele femei, care la prima convorbire telefonică, se interesează pentru început de mărimea salariului și nu de copilul cu care urmează să stea.

Totuși, angajarea unei bone prin intermediului anunțurilor din ziar sau internet, este asemeni unui bilet de loterie. Puteți avea noroc din prima sau ghinionul să "jucați fără a câștiga" timp îndelungat.

Agențiile de profil

În cazul în care nu aveți încredere în persoane necunoscute sau nu dispuneți de suficient timp pentru a "juca în acestă loterie" o alternativă ar fi agențiile de profil. În Chișinău sunt destul de multe agenții specializate în selecția personalului casnic.

Bineînțeles, va fi nevoie de o anumită sumă de bani, de altfel nu prea mare, ca să achitați serviciile acestei agenții. Este vorba de o sumă unică, dar care vă oferă garanția, că agenția vă va pune la dispoziție o persoană calificată și de încredere. În cazul în care dădaca nu vă convine, agenția vă va propune, gratuit, o altă candidatură. Dacă ar fi să facem un calcul al banilor și timpului pe care l-ați putea pierde, de sine stătător, în căutarea unei bone — atunci suma de bani achitată pentru serviciile agenției vă va părea nesemnificativă.

Mai mult decât atât, la agențiile respective activează persoane cu experiență, care ar putea să vă spună din prima de ce fel de persoană aveți nevoie, chiar dacă dvs. singuri încă nu știți. Eu personal cunosc o familie care a schimbat trei bone cu vârstă înaintată, fiind convinși că doar o femeie în etate ar putea face față copilului lor. Iar angajații agenției i-au convins, într-un final, să aleagă pentru acest post o domnișoară, care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi o educatoare minunată pentru copilul lor.

Cât să plătim?

Este nevoie sa achitați o singură dată serviciile agenției, pentru selecția bonei, care, de regulă, variază între 35% și 100% din salariul, pe care îl veți plăti femeii angajate. Iar, la moment, în Chișinău acestă sumă pornește de la 3000 de lei lunar (pe durata întregii zile (full-time), timp de 5 zile pe săptămână).

Însă, dacă nu aveți nevoie de serviciile unei bone pe parcursul întregii zile, plata se calculează în dependență de numărul de ore lucrate și constituie cca 15-20 lei per oră (în cazul unei colaborări relativ constante) sau 35-50 lei per oră (în cazul în care aveți nevoie de serviciile bonei ocazional). De asemenea, valoarea unei ore de lucru poate fi influențată și de distanța la care locuiește bona față de casa dvs., cât timp și bani necesită aceasta pentru a ajunge la serviciu. Și, bineînțeles, bonele cu studii în medicină, pedagogie și psihologie, cât și acele care îl pot învăța pe copilul dvs. o limbă străină sau alte abilități — sunt remunerate cu o sumă mai mare de bani.

Lista agențiilor din Chișinău care angajează bone

Agenția "MajorDom"

Vă oferă o bonă, luând în considerație cerințele dvs., inițial pentru 1-2 săptămâni pentru o perioadă de probă. Iar dacă sunteți multumiți de lucrul pe care aceasta îl face, treceți la faza finală a încheierii contractului. În cazul în care bona nu corespunde cerințelor dvs. sau se îmbolnăvește, aceasta este înlocuită de fiecare dată când este necesar. Cu un comision în valoare de — 50%.

Agenția "Familia"

Oferă servicii de recrutare a personalului casnic, inclusiv bone. Vă propune câteva candidaturi pentru interviu. După ce veți face alegerea în favoarea unuia dintre aceștia — se încheie un contract, cu garanția înlocuirii angajatului, pe parcursul întregii perioade dea valabilitate a acestuia (poate fi încheiat pe parcursul a 6 luni, 1 an sau chiar mai mult). Cu comision în valoare de — 50%.

Agenția "Persona’L"

Vă propune servicii de menajeră, bonă, guvernantă, asistentă medicală. Selectează, conform unor cerințe, 3-4 candidaturi în calitate de dadacă pentru interviul cu părinții, după ce alegerea este făcută se încheie un contract, care permite înlocuirea gratuită a bonei de 2 ori. Cu comision în valoare de — 40%.

Agenția "Bonita"

În conformitate cu cerințele dvs. (puteți completa și expedia un formular online), sunt selectate 3-4 candidaturi potrivite și se încheie un contract. După aceasta veți face cunostință cu candidații și veți alege unul dintre ei, achitați agenției un comision în valoare de 70%. Se prevede o singură posibilitate de schimbare a angajatului timp de o lună, în cazul în care acesta s-a imbolnăvit sau nu corespunde cerințelor dvs. Iar dacă aveți nevoie să mai faceți o schimbare — aceasta se discută individual.

Centrul "Etalon Service" — bone și alt personal casnic

Centrul de selectare și instruire a personalului casnic, vă propune serviciul unor bone calificate — persoane care au fost supuse diferitor teste și au urmat cursuri speciale de pregătire. Prin intermediul poștei electronice sau prin fax, reprezentanții companiei vă vor expedia anchetele și fotografiile candidaturilor. Ulterior, va organiza cоnvorbiri cu persoanele selectate, la care va fi prezent și un psiholog.

Nu este necesar să efectuați vreo plată în avans.

Atenție !

Contactele și prețurile enunțate sunt actuale momentului publicării articolului, însă pot suferi schimbări în orice moment. De asemenea, prevederile contractului și prețurile pot fi negociate nemijlocit cu agențiile specializate. Și, deoarece concurența este mare, puteți beneficia chiar de concesii și reduceri.
Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Persona’L Agenția de recrutare a personalului

  or. Chișinău, str. Alexandru cel Bun, 7, of. 215
  0 797 2-68-62, 0 609 5-87-87

 • MajorDom Agenția de recrutare a personalului

  or. Chișinău,
  022 92-91-11, 0 793 5-65-52, 0 600 1-71-75

 • Bonita Agenția de recrutare a personalului

  or. Chișinău, str. Pușkin, 26, et. 3
  022 22-41-73, 0 792 0-35-47

 • Etalon Service Agenția de recrutare a personalului

  or. Chișinău,
  022 59-22-03, 0 791 0-60-06, 0 601 0-60-06

 • Familia Agenția de recrutare a personalului

  or. Chișinău,
  022 22-14-36, 022 86-06-51, 0 687 8-13-68

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 4

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 10 mar. 2013 21:08 #1 Кристина Вулпе

  ух ты, случайно наткнулась на эту статью и нашла знакомых... Поделюсь своим опытом, я нашла няню для дочки через агентство и очень довольна. Девушку из агентства зовут Алина , тел.068276178, заплатила недорого, подобрали быстро и няня очень хорошая. Рекомендую.

  Răspundeți
 • 21 ian. 2014 23:28 #2 ღ♣ღ Natalia Colun ღ♣ღ

  Мне нужна няня для 3 детей ( 5 , 6 , 12 лет ) с проживанием на три месяца .

  Răspundeți
 • 17 sep. 2015 20:30 #3 Irina Golovinova

  я работаю няне на дому. Есть высшее педагогическое образование и плюс обучаю ребенка иностранным языкам. 50 лей почасово

  Răspundeți
 • 20 iul. 2016 11:46 #4 Денис Силин

  Здравствуйте, мне нужна няня на сутки, с вечера до утра, ребёнку 1,4 годика. Сколько будет стоить услуги? Пишите на мой эмаил yory - 90@mail.ru

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Până la 1 an»

Articole populare a rubricii «Până la 1 an»