Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?2

Cum arată o relație armonioasă dintre femeie și bărbat?

Toți vorbesc despre relațiile armonioase dintre femeie și bărbat. Această temă este acum extrem de actuală și există o mulțime de păreri în această privință. Așa că am decis să nu trec pe alături, ci să analizez subiectul — cum sunt acele relații ideale?

Unii spun: Pentru ca în familie să existe armonie: femei, iertați bărbatul, nu-l scoateți din sărite, permiteți-i să facă ce vrea. Dați-i libertate, țineți-vă gura închisă, răbdați. Pe când bărbaților li se recomandă să ghicească dorințele iubitei, să-i ofere dragoste (cum este această dragoste și ce înțelege ea prin dragoste?), să-i ofere căldură și afecțiune.

Alții susțin că trebuie să ne exprimăm emoțiile, să nu ne fie frică, să ne declarăm ferm poziția. Ce vorbiți! Niciun fel de libertate, permite-i motănașului să meargă la plimbare și va însămânța toate regiunea — tot orașul. Femeii mai mult decât atât nu trebuie să-i dați frâu liber, ea doar este mamă și soție, ar trebui să-și cunoască locul. Și cine va avea grijă de copii? E datoria ei, singură a ales, acum să-și dedice viața educației copiilor și regulilor stabilite de soț și să rabde, rabde, rabde.

Dar cum este în realitate? Veți obține oare în acest fel acea relație armonioasă pe care v-o doriți?

Să le luăm pe rând. Întâi de toate aș vrea să explic cum se construiește o relație între femeie și bărbat.

Femeia și bărbatul — nu e vorba despre părinte și copil, nici șef și subaltern – și acțiunea este în ambele părți. Într-o relație, femeia și bărbatul sunt parteneri, care oferă unul altuia respect și comunicare de la egal la egal. La egal nu înseamnă "atunci să câștige la fel ca mine" sau "el trebuie să gătească, să spele și să facă ordine, cum fac eu". Important să învățați să ajungeți la un compromis.

Parteneri în relație, aceasta subînțelege:

  1. Mulțumiți partenerului pentru tot ce face pentru dumneavoastră. Înțeleg că e greu să admiri omul când "nu ai pentru ce", dac cum este de fapt? Doar l-ați ales, înseamnă că are calități care vă plac. Găsiți-le, amintiți-vă cum a fost, oferiți-i atenție. De exemplu: el face cumpărături. El vă ajută să faceți ordine în casă. Și ce dacă numai odată pe lună? Învățați să-i mulțumiți și o va face mai des. El vă aduce bani – adică are grijă de familie. Aveți încredere în el.
    Ea pregătește cina. Obligațiune? Nu. Însă cât îi va fi de plăcut dacă o veți mulțumi pentru aceasta. Să o lăudați pentru că are grijă să mențină confortul în casă. Pentru femeie, la fel ca și pentru bărbați, este important să fie observat tot ce fac pentru partener.

  2. Respectați-vă partenerul. Respectul este atunci când eu vorbesc despre ce vreau și îmi pot exprima rugămintea prin cuvinte și emoții. Nu în formă de pretenții atunci când se adună mai multe. Este vorba despre "eu vreau, doresc, m-a întristat, sunt rănită, sunt furioasă, mă enervez". Respectul nu este atunci când eu aștept ca partenerul să-și dea seama, ci atunci când îi ofer indicii, îl ajut să înțeleagă cum poate să mă trateze și cum nu. Al doilea punct este întotdeauna realizabil, atunci când este prezent primul. Puteți și chiar trebuie să vorbiți despre propriile emoții, însă cu o condiție – nu în formă de pretenție - "ești vinovat", "nu mă iubești", "ești o soție și o mamă rea". Despre emoții vorbiți în contextul propriu, ce nu-mi ajunge anume mie. Este o tehnică bună pentru a învăța să vă identificați emoțiile și dorințele în corespundere cu situația propriu-zisă și evenimentele ce au sau nu loc. Și, apropo, aveți dreptul să manifestați anumite emoții, vă puteți înfuria, supăra, bucura, iubi, cu condiția că o faceți cu dragoste.

  3. Oferiți spațiu personal partenerului. Aceasta nu înseamnă că puteți merge în toate cele patru părți și să vă distrați până în zori, și chiar zilnic. Familia, relațiile impun anumite obligații. Dar! Spațiu liber neapărat trebuie să aibă fiecare. Aceasta se manifestă prin faptul că oferiți partenerului posibilitatea de a sta singur atunci când vrea să citească, să tacă, să se odihnească. Dați-i posibilitatea să se întâlnească cu prietenii.

  4. Învățați să iubiți. Pur și simplu, nu pentru ceva sau în pofida tuturor. Ci pur și simplu, pentru că sunteți capabil să o faceți aceasta bine și din toată inima. Am analizat mult subiectul – poate fi iubit soțul necondiționat, ca pe propriul copil. Da, însă totuși eu îl iubesc pentru faptele sale, pentru atitudinea pe care o are el față de mine, pentru grija pe care mi-o poartă și pentru capacitatea lui de a mă auzi. Iar el pe mine pentru atenție, admirație și încrederea în el. Voi alegeți ce fel de dragoste să aveți, faceți să fie armonioasă. Dacă luați ceva, atunci oferiți ceva în schimb și atunci acest izvor niciodată nu va seca.

  5. P.S. Nu luați totul ca pe datorie și obligație, ci ca pe un dar și veți fi surprinși cât de ideal este partenerul dumneavoastră. Nimeni nu este dator cu ceva altcuiva, dar își poate dori să facă ceva pentru dumneavoastră și primiți aceasta cu mulțumire și dragoste.

    Cu respect a voastră Natalia Melehina.

    Dacă vă sunt interesante și actuale și alte teme, scrieți în caseta pentru comentații.


    Natalia Melehina

    Coordonatorul proiectului Familia.md.
    Psiholog-expert în psihologia relațiilor.



Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Produse și servicii la tema

  • Natalia Melehina Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog

    or. Chișinău,
    068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 2

Sortare
  • Nou
  • Anterior
  • 09 feb. 2018 12:39 #1 Татьяна

    Спасибо большое за статью, Наталья. Прочитала на одном дыхании, а через 5 минут еще раз прочитала. До мурашек пробрало, - вот это да! Чувствуется такая теплота и любовь от прочтения!

    Răspundeți
  • 09 feb. 2018 16:45 #2 Natalia Melehina

    #1 Татьяна, Спасибо за отзыв, Татьяна. Пусть будет на благо все, чем делюсь.)

    Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»