Pagina principală Familia mea Relații și armonie interioară
Tema se referă la subrubricile:
Despre frica de îmbătrânire, o temă de-a dreptul sensibilă și de obicei evitată, totuși care merită să fie cunoscută și abordată. De ce ne este frică să îmbătrânim și oare când începe acest proces ireversibil?Articol de psiholog Vera Budan.
Util! Psihologul Daria Nemerenco explică de unde se ia oboseala cronică și ce trebuie să întreprindem pentru a ne ajuta pe noi înșine.
”Mă voi trezi mâine mai târziu”, ”voi dormi o oră în timpul zilei”, ”voi dormi pe îndelete în week-end” – mituri și auto-înșelăciune. Potrivit cercetărilor, somnul ratat nu poate fi compensat. Ce efecte nefaste ar putea provoca somnul insuficient – explică Janna Preteca, tarapeut, medic – homeopat.
Deseori auzim “Mama mă critică, se amestecă în viața mea, nu-l pot ierta pe tata că nu mi-a arătat afecțiune, nu m-a sprijinit…” Tu așa vezi lucrurile? Simți că te-au neglijat, nedreptățit, sau că ți-au greșit cu ceva, poate?
De unde se ia în mintea femeilor nevoia de atenție din partea bărbaților și oare e posibil să învețe să nu se evalueze în funcție de numărul de complimente primite pe parcursul zilei? Aflați răspuns de la psihologul Vera Budan.
Despre mâncatul emotional, cauzele acestei afecțiuni și metodele de vindecare. Explică psihologul Svetlana Arion. Citiți articolul, iată care ar putea fi cauza kilogramelor în plus.
În fiecare familie, în care există copii ce se apropie de vârsta adolescenței, vine un moment când trebuie să se gândească la alegerea profesiei acestuia. Cine sunt? Cum sunt? De ce sunt capabil și ce pot? Ce profesie să aleg? Asemenea întrebări își adresează fiecare adolescent, începând cu 11-13 ani.
Svetlana Arion, psiholog, consilier dezvoltare personală explică cum afectează neînțelegerile părinților creierul copiilor. Iată de ce copilul nu trebuie să fie prezent la certurile dintre părinți.
Mulți părinți se plâng pe faptul că copilul nu are încredere în ei, nu le destăinuie secretele, nu vrea să le povestească ce se întâmplă în viața lui personală.
Ce putem face ca să păstrăm magia și să ne bucurăm de iarnă și de sărbători, fără a aștepta ceva anume, fără a depinde de micile detalii, fără a juca la o loterie bizară și întâmplătoare a sorții, în ceea ce privește dorințele noastre?
”Sunt pentru fiul/fiica mea — ca un prieten/prietenă” — această idee pare a fi frumoasă și parcă vorbește despre faptul că suntem părinți buni, progresivi, capabili de a cuceri încrederea copiilor. Însă încrederea nu este sinonim cu noțiunea de prietenie cu copilul. Un asemenea stil de educație ascunde în sine câteva pericole grave.
Unde dispare timpul? Cum îl putem gestiona și, în sfârșit, cum să ne simțim stăpâni pe propria viață? Explică doctorul în psihologie, Elena Bîceva.
Zilnic ne confruntăm cu situații problematice ce ne fac vulnerabili și avem nevoie de consultații gratuite în diverse domenii. Fie că este vorba despre starea de bine a sănătății, o consultație despre drepturile sau încălcarea drepturilor noastre ori părerea unui jurist.
Într-o familie, conflictele și certurile dintre copii reprezintă un fenomen destul de obișnuit. Și se mai și întâmplă ca părinții să prefere să preia poziția de neimplicare. Cu toate acestea, tot mai mulți părinți se întreabă cum să se comporte în timpul certelor dintre copii?
Toți vorbesc despre relațiile armonioase dintre femeie și bărbat. Această temă este acum extrem de actuală și există o mulțime de păreri în această privință. Așa că am decis să nu trec pe alături, ci să analizez subiectul – cum sunt acele relații ideale?
În lumea modernă, femeia poate alege singură poziția pe care să o ia — slabă sau puternică. Posibilitatea de a alege este un lucru plăcut, dar, de regulă — aceasta complică situația. Expertul în relații, psihologul Natalia Melehina, relatează care poziție, în viziunea ei, e mai avantajoasă pentru o femeie, argumentându-și opinia.
Familia este compusă din minim două persoane, și fiecare dintre acestea ar putea avea propria viziunea asupra apariției în familie a unui nou membru mic. De ce, uneori, un partener își dorește foarte mult un copil, iar celălalt - nu prea? Clarifică situația, psiholohul Hanna Savcenco.
Un scurt memoriu de la psihologul Natalia Melehina — ce e sigur, dar și benefic să facem într-o relație. Expertul nostru oferă sfaturi și recomandări concrete, care vă vor ajuta să nu vă certați cu partenerul sau să-l suportați în perioada carantinei.
Păstrați aceste recomandări și începeți să le practicați! Nu știm exact cât vom sta în carantină, respectiv aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți față mai ușor situației.
Ce semnifică expresia - nimănui nu datorez nimic? De unde vine conceptul - sunt dator? Cum explică psihologii noțiunea de ”datorie”? Să vorbim despre aceasta cu psihologul, Natalia Melehina.
Sentimentul de vinovăție — de unde vine și cum scăpăm de acesta? Sfaturi practice oferite de psihologul Natalia Melehina.
Внутри нас множество саботажников, целый хор внутренних голосов, препятствующих развитию. Наш эксперт, психолог Олег Онила рассказывает о 7 видах саботажников. Как они называются и как их характеризует специалист, вы сможете узнать в нашей статье.
Психолог, эксперт по взаимоотношениям, Наталья Мелехина, рассказывает почему мужчины начинают избегать женщин после 2-3 свиданий и, как этого избежать.
Cursuri de limba engleză "Casa Comunicării Moderne"
Cursuri de aritmetica mentală
Piholog
Centrul educațional de dezvoltare pentru copii
Psiholog
Portal media. Construcție, renovare, amenajare