Articolul se referă la temele:

Coronarografie și angioplastie în baza poliței de asigurare medicală la "Medpark"3

Coronarografie și angioplastie în baza poliței de asigurare medicală la "Medpark"

Ai dureri în piept la efort fizic? Medicul strabilește diagnosticul "cardiopatie ischemică" sau suspectează că ai suferit un infarct miocardic?

În aceste cazuri este recomandată efectuarea diagnosticului prin coronarografie. Această procedură permite vizualizarea arterelor din jurul inimii cu scopul de a depista anumite anomalii de circulație sangvină.

În caz de necesitate, se efectuează procedura de angioplastie (sau stentare) — procedura intervențională de lărgire a unei artere coronare (vas de sânge care transportă sânge spre mușchiul inimii) blocată sau îngustată.


La indicația medicului, aceste proceduri necesare salvării vieții tale pot fi efectuate GRATUIT la "Medpark", inclusiv spitalizarea.

Centrul Сardiologie și Cardiochirurgie "Medpark" oferă diagnostic și tratament gratuit prin tehnici minim invazive, cu beneficii maxime și spitalizare de scurtă durată cu polița de asigurare obligatorie.

Ce trebuie să faci?

 1. Să efectuezi investigațiile necesare pentru stabilirea indicațiilor (consultația cardiologului, ecocardiografia, testul cu efort) la "Medpark" sau la orice policlinică.
 2. Să deții polița de asigurare obligatorie de asistență medicală valabilă.
 3. Să soliciți de la medicul cardiolog de la policlinica de sector sau de la medicul de familie, îndreptarea cu mențiunea "Pentru coronarografie/angioplastie la Spitalul Internațional "Medpark" (formularul 27E).
 4. Să te programezi la cea mai performantă echipă cardiologică din țară pentru procedura de coronarografie la 022 40-00-40. Telefonul este disponibil 24/24, 7 din 7 zile pe săptămână.

Centrul Cardiologie și Cardiochirurgie — Expertul tău în bolile de inimă

Centrul Cardiologie și Cardiochirurgie "Medpark" este singurul centru din Republica Moldova care cuprinde sub același acoperiș un departament consultativ și staționar, cardiologie intervențională și cardiochirurgie. Sinergia dintre aceste 3 domenii este foarte importantă în special în cazurile de urgențe, atunci când este nevoie de decizii și acțiuni rapide și eficiente pentru salvarea vieții pacientului.

"Medpark" oferă toată gama de asistență medicală pentru bolile de inimă. Aici beneficiezi de infrastructură modernă și servicii medicale complete, prestate de către o echipă de medici profesioniști cu experiență internațională. Echipa Centrului Cardiologic "Medpark" a efectuat timp de 5 ani peste 4500 de intervenții pe cord deschis și minim invazive.


Cardiologie și diagnosticare cardiologică

Afecțiunile cardiovasculare, care reprezintă cauza principală a mortalității la nivel mondial, necesită o abordare complexă. Un diagnostic corect, stabilit la timp și cu înaltă precizie, este primul pas spre un tratament adecvat.

La "Medpark" beneficiezi de toată gama de servicii de diagnostic și tratament al bolilor cardiovasculare, echipamente medicale moderne și o echipă de medici profesioniști, cu experiență demonstrată.

Serviciile de tratament cardiologic includ consultația medicului cardiolog (în policlinică sau în Unitatea de Urgențe), spitalizarea pacienților, evaluarea și diagnosticul în condiții de staționar sau policlinică, selectarea tratamentului necesar și monitorizarea ulterioară.

Servicii de diagnostic cardiologic oferite:

 • Electrocardiograma;
 • Testul de efort cardiovascular (Treadmill test);
 • Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale (Holter TA);
 • Monitorizarea ambulatorie a electrocardiogramei (Holter ECG);
 • Ecocardiografia;
 • Coronaroangiografia;
 • Studiile electrofiziologice.

Cardiologia intervențională sau tratarea bolilor de inimă fără bisturiu

"Medpark" realizează tratamente prin tehnici minim invazive, cu beneficii maxime și riscuri minime pentru pacient. Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, cardiologia intervențională soluționează cazuri care, în mod tradițional, ar fi fost tratate cu bisturiul.

"Medpark" este prima instituție medicală privată din Republica Moldova care a dezvoltat, în conformitate cu standardele internaționale, un centru de excelență dedicat diagnosticului și tratamentului patologiei cardiovasculare — Centrul de Infarct Miocardic "Medpark". Astfel, în baza poliței, "Medpark" preia pacienții transferați de Asistenta Medicala de Urgență cu infarct miocardic acut din orice localitate a țării, fiind de gardă în zilele de duminică și miercuri. În cazul acestor pacienți urgenți, specialiștii noștri efectuează procedura de coronarografie, stentări, iar în cazurile de urgență pot fi efectuate imediat intervenții chirurgicale pe cord deschis.

De asemenea, spitalul este inclus în Programul național de asigurări în medicină și tratează pacienții cu suspecție de infarct în baza poliței medicale oferind proceduri de coronarografie și angioplastie gratuită, inclusiv cu spitalizare.

Cardiologia intervențională mai propune soluții înalt performante precum:

 • Angioplastii periferice — implantarea de stent în arterele extremităților.
 • Studiul electrofiziologic al inimii și tratament prin ablație — soluția pentru excluderea intervenției chirurgicale, ceea ce îi scutește pe pacienți de ani întregi de tratament medicamentos. Cu ajutorul noilor proceduri, echipa medicală studiază comportamentul inimii ca organ electric, iar ulterior poate cicatriza prin radiofrecvență țesutul inimii care declanșează anomalia cardiacă. Aplicarea acestor metode reprezintă o premieră pentru medicina privată din țara noastră.
 • Implantarea stimulatorului cardiac și defibrilatoarelor intracardiace (ICU), cu scopul restabilirii ritmului cardiac.
 • TAVI (implantarea percutanată de valvă aortică) — o procedură inovativă pentru tratamentul pacienților cu stenoze valvulare aortice, care au contraindicații pentru chirurgia convențională pe cord deschis. Această tehnologie minim invazivă permite înlocuirea valvei aortice disfuncționale prin implantarea unei noi valve aortice, în timp ce inima pacientului continuă să bată.
 • Terapia de resincronizare cardiacă (CRT), aplicată în formele avansate de insuficiență cardiacă, presupune implantarea unui stimulator cardiac cu două sau trei sonde de stimulare (la nivelul ventriculului drept, sinusului coronar și atriului drept). Scopul procedurii este de a obține contracții ventriculare coordonate, pentru a ameliora starea pacientului.

Chirurgie cardiovasculară

Experții "Medpark" realizează toată gama intervențiilor chirurgicale cardiovasculare, conform standardelor internaționale. Pacienții, atât adulți, cât și copiii peste 5 ani, au parte de cel mai bun tratament chirurgical pentru afecțiunile cardiovasculare și toracice.

Serviciile noastre includ:

 • Bypass aorto-coronarian și tratamentul chirurgical al complicațiilor post-infarct;
 • Intervenții pe aortă cu diverse grade de complexitate;
 • Plastii și înlocuiri valvulare cu proteze cardiace perfomante;
 • Tratament chirurgical în cardiomiopatii hipertrofice obstructive (miomectomie SIV).

În perioada de după intervenție, "Medpark" îți pune la dispoziție un proces asistat de reabilitare. Astfel cresc șansele de supraviețuire și este îmbunătățiră calitatea vieții pacienților care suferă de diferite patologii cardiace. Reabilitarea cardiovasculară presupune monitorizare cardiologică, exerciții terapeutice și consiliere informațională referitoare la optimizarea stilului de viață și minimalizarea riscului ulterior de complicații cardiovasculare.

Serviciile la standarde internaționale garantează siguranța actului medical și cele mai bune rezultate — echipa medicală stă la dispoziția ta 24 din 24 ore, 7 din 7 zile și poate interveni oricând pentru orice urgență cardiovasculară.

Ai grijă de inima ta și a celor dragi!


Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu